Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

LE MONDE: Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΠΡΩΤΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

ellada-xreokopia

Πέρα από τις θριαμβολογίες της κατοχικής κυβέρνησης της δυστυχίας μας και των χρυσοπληρωμένων παπαγάλων της, για την κρίση που βρίσκεται στο… τέλος της, το… πρωτογενές πλεόνασμα, το… success story  και τα… κέρατά τους τα τράγια, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα, την οποία τη γνωρίζουν όλοι.

Έτσι, σε χθεσινή αναφορά της στην Ελλάδα, η γαλλική «Le Monde» (που μαζί με την «Le Figaro» αποτελούν τις ναυαρχίδες του γαλλικού κατεστημένου), συμπεραίνει ότι η Ελλάδα που μπήκε πρώτη απ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στο Μνημόνιο (τον Μάιο του 2010), θα βγει… τελευταία. Πάρτε μια γεύση: «Η Ελλάδα έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Μικρή ικανότητα του κράτους να μαζέψει φόρους, φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης, ψεύτικα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ατροφική βιομηχανική βάσηΚαι αυτά παρά το γεγονός ότι έχει ήδη δεχθεί τεράστια οικονομική βοήθεια: 380 δισ. ευρώ συνολικά, έναντι 85 δισ. που πήρε το Δουβλίνο και 78 δισ. που πήρε η Πορτογαλία. Απέναντι στους αποθαρρυντικούς δείκτες της Ελλάδας, οι οικονομολόγοι κάνουν την ίδια διαπίστωση: τα μέτρα που ζήτησε η Τρόικα λειτούργησαν χειρότερα στην Ελλάδα από ό,τι αλλού. Το χειρότερο απ’ όλα, είναι ότι η Ελλάδα εν έτει 2013 εξάγει λιγότερο από το 2012, γιατί οι πτωχεύσεις ήταν τόσο πολλές που η ανταγωνιστικότητα που προήλθε από τη μείωση των μισθών, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κατάρρευση πολλών μικρομεσαίων εξαγωγικών επιχειρήσεων».

(ΥΓ): Αλήθεια, οι «ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι έχουν ρωτήσει ποτέ τον φον Αντωνάκη και τους υπόλοιπους κυβερνητικούς… σωτήρες πως εξηγούν αυτό το φαινόμενο; Πως είπατε; Όχι; Γιατί άραγε το… ξεχνάνε;

πηγή

Exit mobile version