Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποχωρεί ο κατασκευαστής από το Μετρό Θεσσαλονίκης – Ούτε το 2020 θα ολοκληρωθεί το έργο!

Αποχωρεί ο κατασκευαστής από το Μετρό Θεσσαλονίκης - Ούτε το 2020 θα ολοκληρωθεί το έργο!

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς η κατασκευάστρια κοινοπραξία υπέβαλλε «ειδική δήλωση διακοπής έργου», κάνοντας το πρώτο βήμα για τη διάλυση της σύμβασης με το Δημόσιο. Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία απέστειλε, σήμερα 50σέλιδη επιστολή στη διοίκηση της Αττικό Μετρό και της καταλογίζει την αποκλειστική ευθύνη για την απουσία προόδου στο έργο.

Εκφράζει, μάλιστα, την εκτίμηση ότι ακόμα και στο πιο αισιόδοξο σενάριο το Μετρό δεν θα λειτουργήσει νωρίτερα από το 2020, ανακοινώνοντας τον τερματισμό της ανάμειξής της στην κατασκευή της βασικής γραμμής του έργου. Η εταιρία, ωστόσο, παραμένει ανάδοχος της επέκτασης προς Καλαμαριά, την οποία και διεκδίκησε μέσω διαγωνισμού.

Με αφορμή την «Ειδική δήλωση διακοπής έργων» της αναδόχου κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης, η «Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία» και η «Ελληνική Αυγή για την Θεσσαλονίκη» εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.

Το γεφύρι της Άρτας έκλεισε αισίως σχεδόν 25 χρόνια. Από την τρύπα του Κούβελα φτάσαμε στην εμπορική ερήμωση κεντρικών αρτηριών της πόλης και σήμερα στην αποχώρηση της αναδόχου εταιρίας.

Η Ελληνική Αυγή αντιτάσσεται σε όλες αυτές τις καθυστερήσεις και απαιτεί να τελειώσει άμεσα η κοροϊδία και ο εμπαιγμός του Λαού της Θεσσαλονίκης.

Ζητούμε την άμεση επανεκκίνηση και αποπεράτωση όλων των έργων υποδομής για την βελτίωση της ποιότητας ζωής του Λαού της Θεσσαλονίκης.

Έλεος πια!  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apochwrei-o-kataskeuasths-apo-to-metro-thessalonikhs-oute-to-2020-etoimo-to#ixzz2wDmU6AfY

Exit mobile version