Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Μ.Κ.Ο. και ο ανθέλληνας Δήμου σε σχολικό βιβλίο

Οι Μ.Κ.Ο. και ο ανθέλληνας Δήμου σε σχολικό βιβλίο

Το θέμα της ανθελληνικής προπαγάνδας μέσα από τα σχολικά βιβλία είναι σίγουρα χιλιοειπωμένο, αλλά σε καμιά περίπτωση εξαντλημένο. Ορισμένα σημεία του μάλιστα αποκτούν νέα διάσταση κάτω από την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ο λόγος για το βιβλίο της Γλώσσας της Γ΄ γυμνασίου. Το εγχειρίδιο υποτίθεται ότι έχει σκοπό να διδάξει στα ελληνόπουλα να χειρίζονται σωστά τη γλώσσα τους. Ειδικότερα η 6η ενότητα με τον τίτλο «Ενεργοί Πολίτες για την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών» είναι αφιερωμένη στην εξύμνηση των Μ.Κ.Ο. Προχωρώντας μερικές σελίδες οι μικροί μαθητές συναντούν ένα κείμενο με την υπογραφή του Νίκου Δήμου, στο οποίο αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο.

Ξεκινάει με έναν ύμνο στις Μ.Κ.Ο. στηρίζοντάς τον σε ένα τεράστιο ψέμα. Οι μαθητές πληροφορούνται για το «τεράστιο έργο» αυτών των οργανώσεων που υποτίθεται ότι χρηματοδοτούνται από τα μέλη τους και δεν έχουν καμία σχέση με δημόσιο χρήμα. Φυσικά όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια διαψεύδουν πλήρως τον συντάκτη του άρθρου αλλά αυτό ελάχιστα ενδιαφέρει την «αριστερή θολοκουλτούρα» της εκπαίδευσης. Το χειρότερο είναι ότι δημιουργεί στα παιδιά πεποιθήσεις που δεν αλλάζουν στη συνέχεια. Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή προπαγάνδας, γιατί ψεύδεται συνειδητά και εκμεταλλεύεται την άποψη που έχουν τα παιδιά να θεωρούν ως απόλυτη αλήθεια ότι ακούν στο σχολείο.

Στη συνέχεια όμως τα πράγματα χειροτερεύουν, αφού ο κος Δήμου ξεδιπλώνει όλο το ανθελληνικό του μένος κατηγορώντας ευθέως ένα Έθνος, γιατί υπερασπίζεται κατά καιρούς τον εαυτό του ενάντια στις άθλιες επιθέσεις διαφόρων Μ.Κ.Ο. Δε διστάζει μάλιστα ανερυθρίαστα να πληροφορήσει ότι ο ίδιος είναι «μέλος στις περισσότερες από αυτές τις ΜΚΟ».

Ο Ν. Δήμου είναι δημοσιογράφος και διαφημιστής, ενώ τελευταία συγκέντρωσε επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τη συμμετοχή του στο «Ποτάμι» του Σ. Θεοδωράκη και την ανθελληνική θέση που εξέφρασε για το όνομα των Σκοπίων, δηλώνοντας ότι δεν θα είχε καμιά αντίρρηση να ονομαζόταν και «Μακεδονία». Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον άνθρωπο και τις απόψεις του που διδάσκονται στα παιδία μας προτείνεται να διαβάσουν το πασίγνωστο πλέον «Η δυστυχία του να είσαι Έλλην».

Είναι ίσως το κορυφαίο ανθελληνικό κείμενο σήμερα, το οποίο το σιωνιστικό εκδοτικό κατεστημένο φροντίζει να εκδοθεί σε όσες περισσότερες γλώσσες γίνεται. Και εδώ γεννάται η απορία. Δεν ήξεραν ποιος είναι ο Δήμου ή έβαλαν επίτηδες το κείμενό του στο σχολικό βιβλίο; Δύσκολα θα πιστέψει κάποιος ότι δεν ήξεραν. Το πιο πιθανό είναι ότι έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο σε εξέλιξη με στόχο την ελληνική νεολαία. Ονειρεύονται την μετατροπή των παιδιών μας σ’ ένα πολύχρωμο αφελληνισμένο κοπάδι, ξεκομμένο απ’ τις ρίζες του και την ιστορία του, εύκολα υποταγμένο στα σχέδια της παγκοσμιοποίησης που ετοιμάζουν.

Μόνο τους πρόβλημα είναι οι Έλληνες Εθνικιστές. Εκεί που όλα έμοιαζαν υποταγμένα κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν την αλήθεια. Προσπάθησαν με σφαίρες, φυλακίσεις και παράνομες διώξεις να τους φιμώσουν. Δεν το πέτυχαν και ούτε έχουν καμιά ελπίδα να το πετύχουν, γιατί παρά τα όσα ισχυρίζεται ο μισέλληνας συγγραφέας, «…κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδους μεγαλείο…». Αν αυτό προκαλεί έμφραγμα στον Δήμου το πρόβλημα είναι αποκλειστικά δικό του!

Καρανικόλας Χρήστος

xathess.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-m.k.o.-kai-o-anthellhnas-dhmou-se-scholiko-biblio1#ixzz2wG9avGLU

Exit mobile version