Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τα λαμόγια: Καταγγελίες της Διευθύντριας Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών

Η κυβέρνηση συγκαλύπτει τα λαμόγια: Καταγγελίες της Διευθύντριας Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών

Απίστευτες καταγγελίες εκστόμισε η διευθύντρια Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με άνωθεν παρεμβάσεις στο έργο της, που ήταν ο έλεγχος των μεγαλοφοροφυγάδων. Τα λεγόμενα της κ. Φραντζεσκάκη δείχνουν τον τρόπο που λειτουργεί η εγχώρια πλουτοκρατία με συνένοχους τους πολιτικούς.

Η κ. Φραντζεσκάκη, λοιπόν, τοποθετήθηκε επικεφαλής μιας εκ των πέντε ομάδων εμπειρογνωμόνων του υπουργείου που συστάθηκαν με το Μνημόνιο, με στόχο τη φοροδιαφυγή φυσικών προσώπων μεγάλου πλούτου. Παρά τις αρχικές δυσκολίες με την ανοργανωσιά και την έλλειψη μηχανογράφησης των ΔΥΟ, η ομάδα της κατέληξε σε μία λίστα με 1.700 περίπου άτομα. Η «μερίδα του λέοντος», όπως αναφέρει η επικεφαλής της ομάδας, εξακολουθούσε να ανήκει στον κατασκευαστικό κλάδο, αλλά «υπήρχαν οι πάντες, συμπεριλαμβανομένων δημοσίων υπαλλήλων και πολιτικών».

Την ίδια ώρα που ξεκίναγαν οι έλεγχοι για αυτά τα 1700 άτομα, τα ίδια ακριβώς άτομα ξεκινούσαν ένα κύμα μεταβιβάσεων ακινήτων. Το φυσικό επακόλουθο ήταν το «πάγωμα» αυτών των μεταβιβάσεων, προκειμένου να μην ξεφύγει ο ελεγχόμενος. Τότε άρχισαν και οι πρώτες πιέσεις που ερχόντουσαν από «μεσάζοντες» της πολιτικής εξουσίας. «Αυτό προκάλεσε τρομερές αντιδράσεις – πήγαιναν στα γραφεία υπουργών να διαμαρτυρηθούν», αφηγείται. Ωστόσο, μιλάει για ελεγκτές των συνεργείων που της ανέφεραν περιπτώσεις άνωθεν παρεμβάσεων, κυρίως από διοικητικά στελέχη του υπουργείουπου ζητούσαν να μάθουν γιατί ελέγχεται κάποιο άτομο.

Εν τέλει και παρά τις παρεμβάσεις, υπήρξαν αποτελέσματα, τα οποία διαβιβάστηκαν από τον Νοέμβριο του 2012 στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Αθηνών. Εκεί είναι που η πολιτική εξουσία είδε ότι οι «μεσάζοντες» δεν είχαν αποτέλεσμα και ότι οι έλεγχοι θα αποκάλυπταν τα λαμόγια που προστατεύει η κυβέρνηση. Έτσι το Ελεγκτικό Κέντρο με απόφαση του Υφυπουργού, Μαυραγάνη, καταργήθηκε.

Όσον αφορά το ΚΕΦΟΜΕΠ που δημιούργηθηκε μετά την κατάργηση του Ελεγκτικού Κέντρου, τα έχουμε πει ήδη, αφού όλα τα κορυφαία στελέχη του παραιτήθηκαν προ ημερών καταγγέλλοντας άνωθεν πιέσεις στο έργο τους. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-kubernhsh-sugkaluptei-ta-lamogia-kataggelies-ths-dieuthuntrias-elegchwn-t#ixzz2wLv0u8yS

Exit mobile version