Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έτοιμο να συμπλεύσει με την μνημονιακή συγκυβέρνηση το «ποτάμι»

Έτοιμο να συμπλεύσει με την μνημονιακή συγκυβέρνηση το «ποτάμι»

Οι «νταβατζήδες» έχουν αρχίσει και επιδίδονται σε μία άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή εκστρατεία, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια του συστημικού και σημιτικού (ελέω ότι είναι το «πουλέν» του γκουρού του «εκσυγχρονισμού» Σημίτη) δημοσιογράφου, Σταύρου Θεοδωράκη. Πολυσέλιδα ρεπορτάζ και ολοήμερο λιβάνισμα προβολής του μηδενός, αφού καθ’ ομολογία του ιδίου, το κόμμα του δεν λαμβάνει καμία θέση, εκτός από αυτή δίπλα στο σύστημα.

Οι λόγοι που το σύστημα επεφύλαξε τόση αγάπη για τον εκλεκτό τους δεν εδράζεται μόνο στο ότι είναι δικός τους, ούτε στην γενικότερα ανάγκη του συστήματος της κλεπτοκρατίας για «ανασύσταση» της κλεπτοκρατικής κεντροαριστεράς. Θυμίζουμε ότι στην απαρχή της «Ελιάς» υπήρξε κρεσέντο δημοσιευμάτων στις καθεστωτικότερες των εφημερίδων που χειροκροτούσαν την «Ελιά».

Από την στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι η «Ελιά» απέτυχε, ανέλαβε ο Θεοδωράκης. Αυτό εξηγεί και την φράση του προς του συνεργάτες του ότι “άμα τη εμφανίσει θα έχουμε διψήφιο”, αφού γνώριζε τι θα δείχνουν οι στημένες δημοσκοπήσεις.

Όμως υπάρχει και ένας άλλος σημαντικότατος λόγος για το εγχείρημα Θεοδωράκη. Γράφαμε εδώ και καιρό τον προβληματισμό που υπάρχει στο καθεστώς για την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, και την ανάγκη του καθεστώτος για σύμπλευση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα είναι και το τελευταίο μέρος του δράματος πριν τον ερχομό της Εθνικής Κυβερνήσεως από την Χρυσή Αυγή.

Αυτό ακριβώς προσπαθεί να αποφύγει το καθεστώς μέσα από το σηματικό «ποτάμι» του Θεοδωράκη. Ήδη από τις πρώτες ημέρες, ο σημιτικός δημοσιογράφος δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να «συνεργαστεί είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ». Έτσι ο Θεοδωράκης προορίζεται για να αποτελέσει το δεκανίκι της επόμενης συγκυβέρνησης, είτε αυτή έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε αυτή έχει ως κορμό τη ΝΔ. Η πλήρης απουσία θέσεων διασφαλίζει ότι μπορεί να κάνει το οτιδήποτε, χωρίς να απογοητεύσει ψηφοφόρους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από το εγχείρημα Θεοδωράκη «παίζεται» και η σωτηρία του συστήματος. Αυτό το ξέρουν οι «νταβατζήδες», γι’ αυτό και τα δίνουν όλα στον Θεοδωράκη. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/etoimo-na-sumpleusei-me-thn-mnhmoniakh-sugkubernhsh-to-potami#ixzz2wXBnZBkp

Exit mobile version