Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κέρκυρα

Δραστηριότητες Τοπικών: Καρδίτσα, Τρίκαλα, Κέρκυρα

Η Τ.Ο. Καρδίτσας τίμησε τον Γεώργιο Λάιο που έπεσε ηρωικά μαχόμενος κατά τη μάχη της Πετρομαγούλας – Πύργου Κιερίου. Η φονική για τους τούρκους μάχη έλαβε χώρα στην ομώνυμη τοποθεσία στις 21 Μαρτίου 1878 κατά τη διάρκεια της Θεσσαλικής Επαναστάσεως του 1878.Οι Καρδιτσιώτες πληρώσανε βαρύ φόρο αίματος και είδαν τις θυσίες τους 3 χρόνια μετά να δικαιώνονται . Οπλαρχηγοί των Αγράφων, χωρικοί του κάμπου και στρατιωτικοί που τίμησαν την στολή τους και αγνόησαν τις ανθελληνικές διαταγές των και τότε προσκυνημένων πολιτικών γράψανε σελίδες δόξας και ελευθέρωσαν την Θεσσαλία από τον βάρβαρο τούρκικο ζυγό.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ:
Καραϊσκάκη 7, 2ος όροφος (απέναντι από το Ξενοδοχείο Arni)
Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00
Τετάρτη, Σαββάτο 18:00 – 20:00
Τηλ: 24410 73454

Σειρά ομιλίων με θέματα τοπικής ιστορίας στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων‏

Σε συνέχεια προηγούμενων ομιλιών που αφορούσαν θέματα τοπικής ιστορίας, πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων ομιλίες αφιερωμένες σε δύο αγωνιστές της Εθνικής Επανάστασης του 1821, τον Γρηγόρη Λιακατά και τον Νικόλαο Στουρνάρη. Και οι δύο οπλαρχηγοί ήταν από τα Τρίκαλα και προσέφεραν τα μέγιστα στην Επανάσταση για την αποτίναξη του τούρκικου ζυγού και τίμησαν μ’ αυτόν τον τρόπο τον τόπο τους.

Το Σάββατο 15/3 πραγματοποιήθηκε ομιλία για τον τρικαλινό οπλαρχηγό Γρηγόρη Λιακατά, καταγόμενος από τον Ασπροπόταμο, διακριθείς σε πολλές μάχες κατά των Τούρκων, τραυματίστηκε κατά την πολιορκία του Μεσολογγίου και σκοτώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1926 υπερασπιζόμενος το νησί Ντολμάς στην Αιτωλοακαρνανία μαζί με λίγους συγγενείς και συμμαχητές του.

Την Τρίτη 18/3 υπήρξε εκτενής παρουσίαση της ζωής του ονομαστού οπλαρχηγού  της Επανάστασης του ’21 Νικόλαου Στουρνάρη, από το χωριό που προς τιμήν του φέρει τ’ όνομά του, τα Στουρναρεϊκα Τρικάλων. Ο Στουρνάρης έδρασε κυρίως στην δυτική Στερεά Ελλάδα, όπου συμμετείχε σε πάρα πολλές μάχες εναντίον των Τούρκων. Ξακουστό ήταν το Αρματολίκι του στον Ασπροπόταμο Τρικάλων κατά την εκεί επανάσταση, αλλά και στις μάχες εναντίον του Ομέρ Βρυώνη στη Στερεά Ελλάδα. Ο Νικόλας Στουρνάρης υπήρξε φλογερός πατριώτης και έπεσε γενναία κατά την Ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου μαζί με τους άλλους πολιορκημένους Έλληνες.

Τ.Ο. Τρικάλων
Δευτέρα 10 π.μ. – 2 μ.μ.
Τρίτη και Σάββατο 7-10 μ.μ.

Ομιλία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κέρκυρα

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μπροστά σε πλήθος φίλων και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής η τακτική εβδομαδιαία ομιλία στα γραφεία του Αγωνιστικού Πυρήνα Κέρκυρας .

Μετά από μια σύντομη αναφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ακολούθησε η ομιλία της Συναγωνίστριας Ρ.Τ. με θέμα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και το διαχρονικό μήνυμα αυτής, προς όλες τις γενιές των Ελλήνων,  για την αναγκαιότητα της θυσίας και του αγώνα προκείμενου να αποκτήσουμε το ιερό αγαθό της ελευθερίας της Πατρίδας μας.

Μπροστάρηδες σε αυτό τον Αγώνα είμαστε εμείς οι Χρυσαυγίτες, που με υπερηφάνεια, θάρρος, τόλμη και Πίστη στον Αρχηγό μας και στο Κίνημα συνεχίζουμε την μάχη για την λευτεριά από τους εγχώριους και διεθνείς τοκογλύφους.

Ως είθισται, η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο και με τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.

Κέρκυρα
Πολυχρονίου Κωνσταντά 2 (Πλατεία Γεωργίου Θεοτόκη – Σαρόκο) 
Παρασκευή 19.00 – 21.00 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-karditsa#ixzz2wmI6C3r2

Exit mobile version