Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

40 χρόνια κοροϊδίας των Αργολιδέων με τον Ανάβαλο τελειώνουν με την «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο»

Του Βασίλη Ζώη, Υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με την «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο»

Στα διοικητικά όρια των νομών Αργολίδας-Αρκαδίας στην θέση «Ανάβαλος» αναβλύζουν μέσα από την θάλασσα τεράστιες ποσότητες νερού-περισσότερα από 10κυβ. μέτρα/δευτερόλεπτο!!- η ποιότητα του οποίου το καθιστά  κατάλληλο για άρδευση καλλιεργειών. Επί του καθεστώτος της 21ης Απριλίου έγινε η πρώτη-και μοναδική δυστυχώς-σοβαρή προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει εκμετάλλευση του υδάτινου όγκου επ’ ωφελεία των αγροτών της Αργολίδας, μέσα από την δημιουργία φράγματος στην περιοχή, αντλιοστασίου και δικτύου που αρχικά θα παρείχε νερό στις περιοχές του λεγόμενου «Αργολικού κάμπου».

Τα οφέλη για τις καλλιέργειες και την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής από την άρδευση μέσω του Αναβάλου είναι όχι απλά προφανή αλλά αποτελούν και αναγκαία συνθήκη για την ύπαρξης αυτής κάθε αυτής της πρωτογενούς παραγωγής σε ένα αγροτικό νομό. Θα περίμενε κανείς από το 1974 μέχρι και σήμερα να έχει γίνει το αυτονόητο, δηλαδή ένα δίκτυο που να παρέχει τις ανεξάντλητες ποσότητες νερού του Αναβάλου σε όλη την Αργολίδα , ειδικότερα στις περιοχές της Επιδαύρου και της Ερμιονίδας, οι οποίες και διαχρονικά αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Βλέπετε όμως 40 χρόνια δεν ήταν αρκετά για το πολιτικό προσωπικό-σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο- προκείμενου να ολοκληρωθεί ένα έργο, που μπορεί μεν να είναι σύνθετο αλλά παράλληλα είναι τεχνικά απόλυτα εφικτό και πάνω απ’ όλα επιβεβλημένο.

Για δεκαετίες η επέκταση του Αναβάλου αποτελούσε το κυριότερο σημείο προεκλογικής εξαπάτησης για τον Λαό της Αργολίδας, τόσο από υποψηφίους βουλευτές αλλά και νομάρχες. Άλλωστε το πολιτικό προσωπικό την δήθεν «ανεξάρτητης» αυτοδιοίκησης προέρχονταν ανέκαθεν από την μήτρα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και από την –κατά τα άλλα αναμάρτητη- αριστερά.
Πρωθυπουργοί επισκεπτόταν το φράγμα, έβλεπαν μελέτες, έκαναν δηλώσεις και στην συνέχεια οι βουλευτές του νομού κορόιδευαν τον Λαό με ψέματα. Οι αρχιψευταράδες πολιτικάντηδες δεκάρα δεν έδιναν αν τα χρόνια περνούσαν, αν ο πρωτογενής τομέας υπονομεύονταν. Τα ρουσφέτια ας ήταν καλά που έφερναν τα πολυπόθητα «ψηφαλάκια» και την επανεκλογή. Καθόλου δεν τους νοιάζει αν ο αγρότης δεν έχει νερό να ποτίσει. Οι ίδιοι τους είχαν τάξει διορισμούς «στο δημόσιο», «στέιτζ» και επίπλαστη ευημερία με αέρα κοπανιστό. 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στην άνοιξη του  2009 όπου και η υλοποίηση της επέκτασης του Αναβάλου στις περιοχές της Επιδαύρου και της Ερμιονίδας, μαζί την αναβάθμιση του φράγματος εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση σχεδόν 50 εκ. ευρώ. Θα περίμενε λοιπόν κανείς,  σήμερα πέντε χρόνια μετά, να έχει γίνει το έργο. Και όμως δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ. Πέντε ολόκληρα χρόνια με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και οι άχρηστοι του «συνταγματικού τόξου» δεν έχουν κατορθώσει να φέρουν το νερό του Αναβάλου ούτε καν βορείως του Άργους στην περιοχή των Μυκηνών. Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για τους συμβατικούς χρόνους παράδοσης του έργου, οι οποίοι και προέβλεπαν μέχρι τέλος του 2014 το νερό να έχει φτάσει στη νοτιοανατολική Αργολίδα.

Το έργο υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όμως η εμπλοκή της Αυτοδιοίκησης είναι καθοριστική διότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η επιβλέπουσα Αρχή του έργου και αυτή που ελέγχει τον εργολάβο για τυχόν παραλείψεις ή καθυστερήσεις. Πέρυσι ο Θεός λυπήθηκε την Αργολίδα όταν δύο βροχοπτώσεις ήρθαν την κατάλληλη στιγμή για τους αγρότες του δήμου Άργους-Μυκηνών, καθώς ούτε καν οι αντλίες του υπάρχοντος δικτύου δεν λειτουργούσαν στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, με σαφέστατες ευθύνες της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Ο εντελώς ανύπαρκτος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χειβιδόπουλος κατηγορούσε τον πρώην νομάρχη Σωτηρόπουλο(ΝΔ) ότι οι μελέτες που είχαν εκπονήσει οι υπηρεσίες του ήταν ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να σταματήσει τις εργασίες επέκτασης του δικτύου και το έργο να κινδυνεύει ακόμη και με απένταξη. Και αν είναι ανεπαρκείς οι μελέτες πως εντάχθηκε το έργο σε πρώτο χρόνο; Λέει την αλήθεια ο αντιπεριφερειάρχης ή απλά αποδέχεται αβίαστα τις αιτιάσεις του εργολάβου;  Τι είδους παιχνίδια εκλογικών σκοπιμοτήτων παίχτηκαν και παίζονται; Και τώρα τι φταίει ο αγρότης της Αργολίδας να διαπιστώνει πως για μια ακόμη φορά τον κορόιδεψαν; Παράλληλα το τελευταίο διάστημα ακούγονται φωνές, μεταξύ αυτών και του Αργολιδέα πασόκου υπουργού Μανιάτη για δημιουργία εργοστασίου επεξεργασίας πόσιμου νερού στον Ανάβαλο μέσω ΣΔΙΤ.

Η «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» ξεκαθαρίζει ότι το νερό του Αναβάλου ανήκει στον Ελληνικό Λαό και μόνο, ενώ τονίζουμε πως με τον θεσμικό ρόλο της Περιφερειακής Αρχής και στα πλαίσια των σαφώς ορισμένων αρμοδιοτήτων μας θα πιέσουμε και θα ελέγξουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τους αναδόχους, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες που έχουν αναλάβει. Λέγοντας την ΑΛΗΘΕΙΑ στους συμπατριώτες μας θα αναζητήσουμε ποιοι ευθύνονται για τις απίστευτες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου και θα επιδιώξουμε την τιμωρία τους.

Ως Έλληνες Εθνικιστές έχουμε επισημάνει επανειλημμένως ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί ακρογωνιαίοι λίθο για την απελευθέρωση της Πατρίδας από τα δεσμά των διεθνών τοκογλύφων και οτιδήποτε ή οιοσδήποτε στέκεται εμπόδιο στην ανάταση της Εθνικής Παραγωγής είναι εχθρός μας.

 Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην υποδούλωση της Ελλάδας μεθοδικά και για χρόνια είχαν λειτουργήσει διαλυτικά- με στοχευμένες κινήσεις ή παραλείψεις -για την πρωτογενή παραγωγή και οι Αργολιδείς ειδικότερα το έχουν βιώσει πολύ καλά αυτό.

Η «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο», με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Συναγωνιστή Δημήτρη Δολτσινιάδη, έναν άνθρωπο βαθιά ιδεολόγο, έναν καταξιωμένο επιστήμονα, ζητά από εσάς να της δώσετε την δύναμη να πολεμήσει εναντίον όλων αυτών που πρόδωσαν την Πατρίδας μας. Όλων αυτών που και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όντας σπλάχνα του  Συστήματος των φαύλων, συνέχισαν την διαπλοκή με τους νταβατζήδες μεγαλοεργολάβους. Αυτών που έδωσαν ξεδιάντροπα δημόσια έργα εκατομμυρίων ευρώ στο άμεσο συγγενικό τους περιβάλλον. Αυτών που στηρίζονται και επίσημα από τα προδοτικά κόμματα της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που ζέχνουν, όντας πολιτικά πτώματα που απλά περιμένουν τον ενταφιασμό.

Όλοι αυτοί ενωμένοι πολεμούν την Χρυσή Αυγή, πολεμούν τους Έλληνες Εθνικιστές,  συντάσσονται με τους διεθνείς τοκογλύφους και σκανδαλωδώς βγάζουν την γλώσσα στον Λαό της Πελοποννήσου ζητώντας του να τους ψηφίσει ξανά. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ΟΛΟΣ ο εσμός της μεταπολίτευσης είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ. Ψέματα, συκοφαντίες από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις και προφυλακίσεις, ακόμη και δολοφονίες είναι μερικά μόνο από τα όσα μετέρχεται εναντίον μας το καθεστώς της κλεπτοκρατίας και της προδοσίας. Τίποτα δεν μας λυγίζει όμως και πλέον ο Ελληνικός Λαός καθημερινά αντιλαμβάνεται ποιους τρέμει η «μαφία» που διέλυσε την Ελλάδα και μας αγκαλιάζει.

 Η «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» έρχεται,  για να ρίξει άπλετο το Φως του Ελληνισμού εναντίον του σκότους των διεφθαρμένων και των υποτελών. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/40-chronia-koroidias-twn-argolidewn-me-ton-anabalo-teleiwnoun-me-thn-ellhni#ixzz2wrw4P39v

Exit mobile version