Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επικοινωνιακή «φούσκα» οι εξαγγελίες της κυβέρνησης: Η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων φέρνει νέα μέτρα

Επικοινωνιακή «φούσκα» οι εξαγγελίες της κυβέρνησης: Η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων φέρνει νέα μέτρα
Μπορεί το σύνολο του καθεστώς, από πολιτικάντηδες μέχρι καναλάρχες και παπαγαλάκια του δελτίου των 8 να διαρρέουν μία επίπλαστη αισιοδοξία, όμως όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η αισιοδοξία είναι επίπλαστη και προεκλογική. Μιλούν όλοι για την «συμφωνία με την τρόικα» και για το «κοινωνικό μέρισμα» που δήθεν θα μοιράσει ο Σαμαράς, όμως κανείς δεν κάνει λόγο για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δολίως και προπαγανδιστικά παρουσιάζουν στα συστημικά κανάλια οι πάσης φύσεως «Πρετεντέρηδες».
Διαβάζουμε, λοιπόν, στην αναθεωρημένη μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό σύστημα, ότι πλησιάζει με βήμα γοργό η εξάντληση των αποθεματικών στα ασφαλιστικά ταμεία. Σήμερα τα Ταμεία διαθέτουν μόλις 4,5 δισ. ευρώ σε αποθεματικά από 26 δισ. ευρώ που ήταν το 2007. «Ουσιαστικά καλύπτουν τις συντάξεις μόλις δύο μηνών» τονίζει ο κ. Ρομπόλης, συντάκτης της μελέτης και επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ.
Πως, όμως, οδηγήθηκαν τα ταμεία στην άθλια αυτή κατάσταση; Σήμερα έχουμε την κυβέρνηση να προπαγανδίζει ως «επιτυχίες» το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα και την «συμφωνία» με την τρόικα. Τότε προπαγανδιζόταν ως «μεγάλη επιτυχία» το περίφημο PSI, που «κούρεψε» τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και τα οδήγησε σε εξάντληση. Εκτός αυτού τα ασφαλιστικά ταμεία πλήττονται βάναυσα από ένα από τα κυριότερα αποτελέσματα του μνημονίου, που είναι η ανεργία και το μαζικό κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κοινώς εξαλείφτηκαν με γοργές διαδικασίες αυτοί που πλήρωναν εισφορές στα ταμεία και αυξήθηκαν αυτοί που παίρνουν συντάξεις, ασχέτως αν η κυβέρνηση παρανόμως φροντίζει ώστε να περιμένουν έως και 4 χρόνια για να πάρουν σύνταξη οι άνθρωποι.
Το τι πρόκειται να γίνει με αυτή την κατάσταση που απειλεί τα ασφαλιστικά ταμεία το προδίδει η προαναφερθείσα μελέτη, αφού όπως σημειώνει η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί, εντός του 2015, να λάβει νέα επώδυνα μέτρα ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για τις παροχές των Ταμείων.
Αυτή είναι η πραγματικότητα όχι μόνο περί των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και περί του συνόλου της Ελληνικής Οικονομίας, όσο και αν προσπαθούν, προεκλογικά, να το κρύψουν τα παπαγαλάκια του συστήματος. Μετά τις ευρωεκλογές θα πέσουν τα προσωπεία και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιδεικνύει το αντεθνικό και αντιλαϊκό της πρόσωπο, απαιτώντας την εφαρμογή όλο και πιο επώδυνων μέτρων.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/epikoinwniakh-fouska-oi-ejaggelies-ths-kubernhshs-h-dialush-twn-asfalistikw#ixzz2wv2bvw3n

Exit mobile version