«Έχει κολλήσει η βελόνα» από ότι φαίνεται για την Μαρία Ρεπούση, η οποία από ότι φαίνεται ασχολείται, ως βουλευτής, μόνο με γεγονότα, δράσεις και ιδέες που της επιτρέπουν να προωθήσει τον ανθελληνισμό και να βιάσει κατάφορα την Ελληνική Ιστορία. Για άλλη μία φορά επέλεξε αυτή η δήθεν ιστορικός να γίνει ρεζίλι εν όψει εθνικής επετείου, ασχημονώντας εναντίον των παρελάσεων, που έχουν γίνει έμμονη ιδέα της.
Προ της οποιασδήποτε ιστορικής απαντήσεως στις ανιστόρητες αρλούμπες της Ρεπούσης, χάριν πολυφωνίας και δημοκρατικότητας, ας παραθέσουμε τα λεγόμενα της στο ραδιόφωνο του ΔΟΛ:
«Πριν από τέσσερα χρόνια, είχε ληφθεί η απόφαση – ακριβώς για να μειωθεί το κόστος που φαίνεται αρκετά μεγάλο – να συμμετέχουν στις παρελάσεις μόνο πεζοπόρα τμήματα. Και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι σε συνθήκες λιτότητας, η κυβέρνηση αποφασίζει να επαναφέρει τα μηχανοκίνητα άρματα και τα μαχητικά αεροπλάνα στις παρελάσεις. Ένας λαός οφείλει να θυμάται το παρελθόν του, αλλά ο τρόπος που το θυμάται, το διδάσκει και το δοξάζει έχει να κάνει με το ποιο είναι αυτό το κράτος, τη φυσιογνωμία του και τις πολιτικές του. Δεν είναι ουδέτερα αυτά τα πράγματα και σε αυτές τις συνθήκες που περνά η χώρα πιστεύω ότι υπάρχει ένας πολύ ισχυρός συμβολισμός, ο οποίος είναι μιλιταριστικός. Αν περάσουμε στο άλλο σκέλος που είναι οι μαθητικές, ξέρετε ότι υπάρχει ο προβληματισμός εδώ και πολλά χρόνια για το κατά πόσον πρέπει τα παιδιά να παρελαύνουν ή όχι στις εθνικές επετείους ή να αρκούνται σε γιορτές στο σχολείο τους για να θυμούνται τις επετείους της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου. Γνωρίζετε ότι είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και δεν υπάρχει σε άλλες χώρες – τουλάχιστον στις άλλες χώρες της ΕΕ και πρέπει να τα σκεφθούμε όλα μαζί: Τον τρόπο που δοξάζουμε και θυμόμαστε το παρελθόν μας.»
Καταρχάς οφείλει να γνωρίζει η Ρεπούση ότι ο μόνος τρόπος που ΔΕΝ μπορεί να θυμάται ο λαός το παρελθόν του είναι αυτός των ανιστόρητων ψευδών, όπως ο «συνωστισμός στις αποβάθρες» και ότι «οι παρελάσεις είναι θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά». Το συνονθύλευμα ψευδών που απορρέουν από τουρκική βιβλιογραφία είναι ο μόνος τρόπος που οφείλει να ΜΗΝ είναι στην σκέψη του οποιουδήποτε κράτους.
Ξεπερνώντας τα παραπάνω προφανή ας σταθούμε σε δύο πολύ σημαντικά σημεία των λεγομένων της Ρεπούση. Ισχυρίζεται η «ιστορικός» ότι οι μαθητικές παρελάσεις είναι ένας θεσμός που προέρχεται από τον Ιωάννη Μεταξά και ότι δεν υπάρχει σε άλλη χώρα της Ε.Ε. Ο ισχυρισμός της είναι ψευδής!
Σας παραθέτουμε μία φωτογραφία από την εφημερίδα «Εμπρός» της 26ης Μαρτίου του 1899, όπου γίνεται λόγος για μαθητική παρέλαση.
Στρατιωτική παρέλαση με άρματα στην αγαπημένη της Τουρκία
Εν τέλει η Ρεπούση ας αφήσει στην άκρη τον μανδύα του «ιστορικού» και ας πει ευθέως στον Ελληνικό Λαό τι είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκει. Πέρα από ηθικό και σωστό, αυτό είναι και το δημοκρατικό. Ας αφήσει τις φανφάρες που την ρεζιλεύουν και ας πει τους σκοπούς της, ώστε να τους γνωρίζουν και οι Έλληνες. Και επίσης ας μας πει ποια εικόνα προτιμά για την Ελληνική Νεολαία. Αυτή των μαθητικών παρελάσεων ή την παρακάτω;
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-anistorhth-repoush-aschhmonei-kai-pali-enantion-twn-parelasewn#ixzz2wvKaaS9l