Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η θεαματική άνοδος του Εθνικισμού στις γαλλικές δημοτικές εκλογές

Οι Δημοτικές εκλογές στην Γαλλία στον πρώτο γύρο ανέδειξαν πολλά θέματα μεγάλης σημασίας για όλη την Ευρώπη, αλλά και για την δική μας χώρα.
Οι δυνάμεις της αριστεράς και των σοσιαλιστών υπέστησαν οδυνηρή ήττα, αφού έχασαν πολλούς δήμους στην Γαλλία. Οι αναλυτές το αποδίδουν στην διάσπαση της Αριστεράς και στην λανθασμένη πολιτική λιτότητας της κυβερνητικής εξουσίας που έχει εξαθλιώσει τον γαλλικό λαό.
Ταυτόχρονα όμως κατέδειξαν μια μεγάλη νίκη του Fronte Nationale (Εθνικού Μετώπου), του εθνικιστικού κόμματος της Μαρί Λεπέν. Το Εθνικό Μέτωπο εκτός από τους Δήμους που κέρδισε από τον πρώτο γύρο, αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά του σε όλη την Γαλλία και έδειξε αδιαμφισβήτητα ότι είναι η ανερχόμενη δύναμη.
Πολλοί υποψήφιοι του Εθνικιστικού κόμματος περνούν στον δεύτερο γύρο και όπως δείχνουν τα πράγματα θα διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τις Δημαρχίες, απανταχού της Γαλλίας. Αλλά και εκείνοι που δεν περνούν με το σημαντικό ποσοστό που κέρδισαν, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον Δεύτερο γύρο.
Μεγάλη έκπληξη υπήρξε η είσοδος στον δεύτερο γύρο για την πόλη της Μασσαλίας του υποψηφίου του Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν. Το ίδιο συνέβη και με άλλους υποψηφίους όπως τον Κολλάρντ. Δήμαρχοι του Εθνικού Μετώπου, όπως ο Μπριρουά και άλλοι εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο στους Δήμους του και έδειξαν έτσι ότι οι εθνικιστές στην Γαλλία θα διεκδικήσουν προσεχώς την εξουσία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.
Κυβερνητικοί παράγοντες θορυβημένοι από την άνοδο του Εθνικού Μετώπου καλούν τους ψηφοφόρους στον δεύτερο γύρο να συσπειρωθούν εναντίον της εθνικιστικής παράταξης.Η ψευτοκουλτούρα της αριστεράς σε όλο το μεγαλείο της!
Προφανώς οι Γαλλικές δημοτικές εκλογές είναι προάγγελος του τι πρόκειται να συμβεί προσεχώς και στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα, όπου αναμένεται οι Έλληνες εθνικιστές να σαρώσουν.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-theamatikh-anodos-tou-ethnikismou-stis-gallikes-dhmotikes-ekloges#ixzz2x9kcxy59

Exit mobile version