Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ένστολοι δεν είναι ούτε επαίτες, ούτε ικέτες

Τις τελευταίες μέρες, η – για λίγο καιρό ακόμα – κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ένα εφάπαξ επίδομα 500€ που θα δοθεί σε περίπου 65.000 ένστολους. Το επίδομα αυτό λένε ότι θα ληφθεί από όσους ένστολους το μηνιαίο μεικτό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 1500€.
Τα παπαγαλάκια των κατευθυνόμενων ΜΜΕ, μιλάνε για μερική αποκατάσταση της αδικίας που δέχτηκαν οι ένστολοι από το 2010 όταν ο ”μηχανισμός στήριξης της οικονομίας” απαιτούσε μειώσεις μισθών. Φυσικά, όπως είναι εύκολα αντιληπτό για κάποιον που διαθέτει κοινό νου, ότι τα 500€ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανακουφίσουν τους ένστολους και τα μέλη των οικογενειών τους από την άδικη και μεγάλη μείωση εισοδήματος που δέχονται τα τελευταία χρόνια.
Όλο αυτό το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες των ένστολων τις τελευταίες μέρες, έχει καθαρά ψηφοθηρικό χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2009, πριν την ανακήρυξη των βουλευτικών εκλογών, η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, βλέποντας την ήττα της, είχε δώσει και τότε επιδόματα στους ένστολους. Έτσι και τώρα η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αποφασίζει να μοιράσει χρήματα.
Νομίζουν πως οι ένστολοι θα φάνε το δόλωμα και θα δώσουν άφεση αμαρτιών στους κυβερνώντες. Ξεχνάνε όμως, ότι οι ένστολοι, δεν είναι ούτε επαίτες, ούτε ικέτες. Είναι άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά με τον πενιχρό μισθό τους, για την διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Μπορεί να μην έχουν τις ανέσεις των λαμόγιων της πολιτικής, έχουν όμως υψηλό αίσθημα ευθύνης και ιδανικά. Παρά την οικονομική αδικία που έχουν δεχτεί, αυτοί συνεχίζουν να φυλάνε Θερμοπύλες. Μπορεί οι πολιτικάντηδες να τους έχουν αποκαλέσει με μειωτικούς χαρακτηρισμούς όμως εκείνοι παραμένουν πιστοί στο καθήκον τους.
Γιώργος Κ. – Τ.Ο. Πειραιώς
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-enstoloi-den-einai-oute-epaites-oute-iketes#ixzz2x9lqPhPe

Exit mobile version