Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα – Επιστολές: Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

xamail-letter__article

Στην ιερή πατρίδα μας, ο ηρωισμός δεν αποτελεί έκπληξη. Από τα εκατομμύρια ηρώων της ιστορίας μας, λίγες εκατοντάδες έγιναν ευρύτερα γνωστά και οι περισσότεροι παραμένουν αφανείς. Δεν γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στις σελίδες των ιστορικών βιβλίων, δεν στήθηκαν ανδριάντες για να τους τιμήσουν, δεν πήραν το όνομά τους οδοί μεγαλουπόλεων. Χάρη όμως αυτούς, το φρόνημα των Ελλήνων διατηρήθηκε ισχυρό στα βάθη των αιώνων και δεν εξαφανίστηκε το ελληνικό έθνος. Κάποιοι λίγοι που τους γνώρισαν, διατήρησαν από στόμα σε στόμα ως τις μέρες μας ζωντανή τη μνήμη τους για τη μικρή συμβολή τους στη σωτηρία του έθνους. Μια τέτοια ιστορία είναι κι αυτή που διαδραματίστηκε σε χωριό της Κορινθίας, συγκεκριμένα στο Παναρίτι, στα χρόνια της τουρκοκρατίας. Εκεί ζούσε ο Ιωάννης Κολοβίνος με την οικογένειά του, που οι Τούρκοι του είχαν δώσει το παρατσούκλι Ράπης που θα πει σκληρός, ασυμβίβαστος. Δεν ήταν προεστός και δεν είχε προνόμια, αλλά ήταν σχετικά
ευκατάστατος. Ζούσε ελεύθερος σε μια σκλαβωμένη χώρα και αρνιόταν να πληρώνει χαράτσι δηλαδή φόρους στους Τούρκους. Είχε ξεσηκώσει και τους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού να κάνουν το ίδιο. Το χωριό τους έμοιαζε σαν το Γαλατικό χωριό που διαβάζουμε στον Αστερίξ, ήταν ελεύθερο και ευημερούσε. Πέρασαν λίγα χρόνια και ο Τούρκος πασάς της περιοχής μετά από προδοσία κατοίκων διπλανού χωριού κινήθηκε με 200 περίπου άνδρες προς το χωριό για να τον αναγκάσει να υποκύψει. Οι χωρικοί φοβήθηκαν βλέποντας το στρατό να έρχεται και έτρεξαν στο σπίτι του Κολοβίνου για να βρουν προστασία. Εκείνος στάθηκε στην πόρτα (ήταν και ιδιαίτερα ψηλός και δυνατός άνδρας). Φθάνει ο Τούρκος αγάς απεσταλμένος του πασά και του αναγγέλλει τη θέληση του πασά. Ο Κολοβίνος απαντά: «Στον τόπο μου Τούρκο δεν πληρώνω, αφέντη δεν έχω, είμαι Έλληνας κι όχι ρωμιός». Και χωρίς να χάσει καιρό αρπάζει 6 Τούρκους με το ένα χέρι και 6 με το άλλο και τους πετά σε διπλανό γκρεμό. Ο μικρός γιός του, ο Ηλίας 12 χρονών, (ο επονομαζόμενος και «Άγγελος» λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς του), ανέμιζε ένα δρεπάνι και γυρίζοντας στους υπόλοιπους Τούρκους στρατιώτες που περίμεναν πιο πέρα, τους λέει: «Όποιος έχει δυο κεφάλια, ας κοπιάσει». Οι Τούρκοι τρομοκρατημένοι έκαναν στροφή κι έφυγαν τρέχοντας, αφήνοντας πίσω και τον οπλισμό τους. Από τότε κανείς δεν τους ξαναενόχλησε. Η ιστορία αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως η ελευθερία του ανθρώπου κερδίζεται με αγώνες και προσπάθεια, δεν χαρίζεται από κανέναν.

ΓΛΩΤΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑ
Οι διεθνείς ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ ως… τυφλός μινώταυρος
Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, για αυτό που λέτε και υποστηρίζετε. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αρχές, που δεν πουλάνε την πατρίδα τους.Εύχομαι να σας στήριξη ο κόσμος. Μακάρι οι πολίτες να μάθουν ότι εσείς είστε οι πατριώτες της Ελλάς. Είμαι περήφανη, εκεί που έλεγα “πως γίνετε να είναι όλοι πουλημένοι, εμφανιστήκατε εσείς και χαίρομαι πάρα πολύ. Συνεχίστε το έργο σας. Με σεβασμό από την Κύπρο.
Δ.Γ.
Οι ένστολοι δεν είναι ούτε επαίτες, ούτε ικέτες
Σιδηρόφρακτες παρελάσεις. Καταθέσεις – παρωδίες στεφάνων στα μνημεία των ηρώων, από τους προδότες – συνεργάτες των κατακτητών του Ελληνικού έθνους. Φυλακίσεις – διώξεις των Ελλήνων πατριωτών που αγωνίζονται για την αποτίναξη του σιωνιστικού-γερμανικού ζυγού. Το Ελληνικό έθνος στενάζει κάτω από τις κατοχικές δυνάμεις, ξένες και εγχώριες. “Στο μεταξύ η Ελλάδα ταξιδεύει δεν ξέρουμε τίποτε δεν ξέρουμε πως είμαστε ξέμπαρκοι όλοι εμείς. Δεν ξέρουμε την πίκρα του λιμανιού σαν ταξιδεύουν όλα τα καράβια. Περιγελάμε εκείνους που τη νιώθουν. … Όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα με πληγώνει.”
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ
Καλοκαίρι 1936

Ρ.Τ.
Μόνος και έρημος ο Καμμένος – Έφυγαν Γιοβανόπουλος και Γιαταγάνα από τους ΑΝΕΛ
Καλησπέρα,
Ένοιωσα την ανάγκη να σας γράψω για να εκφράσω και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι πολίτες, την αγανάχτηση μου για τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο η σαπίλα του κατεστημένου αντιμετωπίζει τους Έλληνες Εθνικιστές. Όλοι μας βλέπουμε τις στημένες δημοσκοπήσεις, όπως πλέον ομολογούν οι πάντες με πρόσφατο παράδειγμα την ιστοσελίδα «παραπολιτικά». Όλοι μας βλέπουμε την απόλυτη (και παράνομη) αποσιώπηση που επικρατεί στις υποψηφιότητες των Ελλήνων Εθνικιστών για Δήμους και Περιφέρειες την στιγμή όλοι οι άλλοι σχηματισμοί παρελαύνουν στις τηλεοπτικές πασαρέλες. Όλοι μας βλέπουμε τις ανήθικες κινήσεις του κατεστημένου, σε βάρος της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να την αντιμετωπίσει με μη πολιτικά μέσα. Όλοι μας βλέπουμε την απόγνωση ενός πολιτικού συστήματος που γνωρίζει ότι ο χρόνος του είναι μετρημένος. Όλοι μας θα δώσουμε την απάντηση που τους ταιριάζει στις εκλογές της 18ης Μαΐου.
Γ.Ε.
Στο Google Images κρυβόταν το μυστικό υπεροπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής
Συναγωνιστές,
Συνεχώς διαβάζω στο διαδίκτυο για τα «νέα όπλα» της Χρυσής Αυγής, ενώ εμφανίζουν φωτογραφίες από υπολογιστές που μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Τα στοιχεία που χρησιμοποιούν για να σπιλώσουν την φήμη του Εθνικιστικού Κινήματος είναι τόσο αβάσιμα που το μόνο που δεν μπορούν να κάνουν είναι να δέσουν τις κατηγορίες περί «εγκληματικής οργάνωσης». Το άκρος άωτον της γελοιότητας έρχεται όταν βλέπουμε πως για «αποδεικτικά στοιχεία» χρησιμοποιούν φωτογραφίες με όπλα που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο. Αρκεί κανείς να πατήσει την λέξη όπλα στο google και θα εμφανιστούν δεκάδες φωτογραφίες με αυτά. Έτσι το διεφθαρμένο καθεστώς προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της Χρυσής Αυγής; Μάλλον θα είναι γελασμένοι… Ούτε ένα μικρό παιδί δεν μπορεί να τους πιστέψει, την στιγμή που τα πραγματικά εγκλήματα τα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Αυτοί οι διεφθαρμένοι «λαϊκοί αγωνιστές» που έχουν φάει με την κουτάλα το βιός και τον ιδρώτα των Ελλήνων. Καλύτερα, λοιπόν, να πουν στην Κλάπα πως πρέπει να επινοήσει κάτι καλύτερο αν θέλει να πείσει γιατί αλλιώς… τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα φτάσουν στον Θεό! Ότι και να κάνουν ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την Χρυσή Αυγή και δεν κάνει βήμα πίσω!
Μ.Κ.
Άγριο κράξιμο σε Μπουτάρη και Τζιτζικώστα από χιλιάδες οπαδούς – Απολαυστικό βίντεο
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-fwnh-tou-laou-mhnumata-epistoles-pempth-27-martiou-2014#ixzz2xAEzFvQ4

Exit mobile version