Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ΝΑΤΟ παραδέχθηκε την στρατηγική των Ρώσων στην Κριμαία

Πέραν της πολιτικής διάστασης της αυτοδιάθεσης και ενσωμάτωσης της Κριμαίας στην Ρωσική Συνομοσπονδία υπάρχει και η στρατιωτική διάσταση. Ενδιαφέρον λοιπόν θα ήταν στο στρατιωτικό πλαίσιο να πληροφορηθούμε την γνώμη των στρατιωτικών ηγετών του ΝΑΤΟ και ειδικά την άποψη του ανώτατου διοικητή του ΝΑΤΟ (Supreme Allied Commander Europe, SACEUR) πτεράρχου της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας Philip M. Breedlove. Τις απόψεις του κατέγραψε το γνωστό έντυπο της σιωνιστικής προπαγάνδας Wall Street Journal προ ημερών και σας τις παρουσιάζουμε.
Ο Breedlove είναι εντυπωσιασμένος από την προετοιμασία της εισβολής και τις μυστικές επιχειρήσεις που την συνόδεψαν, με στρατιωτικές δυνάμεις που ήταν στο έπακρο ετοιμοπόλεμες και άκρως επαγγελματικές. Ο ανώτατος διοικητής τονίζει ότι η Ρωσία βελτίωσε σημαντικά τις δυνατότητές της σε σχέση με τον πόλεμο της Γεωργίας το 2008. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Τα πάντα στην εισβολή στην Κριμαία λειτούργησαν σαν ρολόι, αρχίζοντας από την πλήρη πληροφοριακή και επικοινωνιακή απομόνωση των ουκρανικών δυνάμεων της χερσονήσου από την κεντρική τους διοίκηση στο Κίεβο έως την πλήρη ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων σε όλη την Κριμαία». Ο Breedlove πιστεύει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν την τεράστια δύναμή τους και την πίεση που απορρέει από αυτήν για να εξετάσουν και το ενδεχόμενο εισβολής σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας, εκεί όπου υπάρχει ρωσόφωνος πληθυσμός, και ταυτόχρονα για να αποθαρρύνουν πιθανές βλέψεις άλλων κρατών, πρώην σοβιετικών δημοκρατιών, για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Με την εισβολή στην Κριμαία οι Ρώσοι έδωσαν σημαντικό μήνυμα σε πολλούς ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να ανεχθούν την δημιουργία προτεκτοράτων του ΝΑΤΟ στα σύνορά τους και ιδιαίτερα στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Ο Breedlove δήλωσε επίσης ότι ανησυχεί για την συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας και την πιθανή εισβολή τους στη ρωσόφωνη περιοχή της Υπερδνειστερίας (Transnistria) στην Μολδαβία.
Το ΝΑΤΟ σύμφωνα με τις απόψεις του ανώτατου διοικητή του ετοιμάζει την αναδιάταξη και ανασύνταξη των δυνάμεών του λαμβάνοντας υπόψη την διαμορφωθείσα κατάσταση, που σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέες τακτικές που απορρέουν από την ρωσική εισβολή στην Κριμαία και την στρατηγική που εφάρμοσαν οι Ρώσοι εκεί. Το ΝΑΤΟ θα πρέπει πλέον να λάβει υπόψη του ότι οι παραμεθόριες ζώνες της Ρωσίας, που θεωρούσε ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχό του, είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμες και ότι σύντομα μπορούν να τεθούν υπό τον έλεγχο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Αναλύοντας τα σχόλια του Breedlove καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το ΝΑΤΟ εντυπωσιάστηκε σημαντικά από τις δυνατότητες ελιγμών των ρωσικών δυνάμεων, την κινητικότητα, την πειθαρχία και την διακριτικότητα των δράσεών τους κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην Κριμαία. Πέραν πάσης αμφιβολίας τα ανωτέρω αποτελούν μια νέα βάση αναλύσεων για τους στρατιωτικούς ειδήμονες του ΝΑΤΟ, οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πρόσφατη και συνεχιζόμενη αναδιοργάνωση του ρωσικού στρατού, μια αναδιοργάνωση η οποία έχει συμπεριλάβει νέες τακτικές, νέες δομές και νέους υπερσύγχρονους εξοπλισμούς.
Το ΝΑΤΟ βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπο με μια νέα ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη. Η νέα ισορροπία δεν είναι πλέον τόσο σταθερή όσο η παλαιά επί εποχής Συμφώνου της Βαρσοβίας, ενώ η σύγχρονη Ρωσία δεν είναι αποδυναμωμένη και απομονωμένη όπως ήταν μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Οι Αμερικανοσιωνιστές σχεδίαζαν την τελική κατάρρευση της Ρωσίας, αλλά η Κριμαία και η Συρία απέδειξαν ότι η επιβολή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης θα είναι για τους εμπνευστές της ένας πολύ δύσβατος δρόμος.
Γ.Λ.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-nato-paradechthhke-thn-strathgikh-twn-rwswn-sthn-krimaia#ixzz2xAKWSTpc

Exit mobile version