Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το πρώτο «δώρο» του ΔΝΤ στην Ουκρανία: 50% αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εισβάλει στην Ουκρανία των πραξικοπηματιών χωρίς άρματα μάχης αλλά με όπλο την οικονομική σκλαβιά και αλλοτρίωση. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιατσενούκ διαπραγματεύεται με το ΔΝΤ την χορήγηση δανείου ύψους περίπου 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η υπογραφή της συμφωνίας εντός των επομένων ημερών θα σηματοδοτήσει την πλήρη υποταγή του Κιέβου στην ΕΕ και τις ΗΠΑ και θα σημάνει την απαρχή της εξαθλίωσης, της μιζέριας και της φτώχειας του ουκρανικού λαού, τουλάχιστον αυτού που δεν θα επιλέξει την μελλοντική ενσωμάτωσή του με την Ρωσία.
Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι πολλές και έχουν σχέση όπως πάντα με δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα για τον λαό, πέραν της απώλειας εθνικής κυριαρχίας. Κατά την προσφιλή του τακτική το ΔΝΤ βαπτίζει τα μέτρα φτωχοποίησης του ουκρανικού λαού ως «πρόγραμμα στήριξης» της ουκρανικής οικονομίας. Ας δούμε λοιπόν ποιο είναι αυτό το «πρόγραμμα στήριξης».
Η κρατική εταιρία ενέργειας Naftogaz ανακοίνωσε αύξηση 50% στην τιμή του φυσικού αερίου για τους απλούς καταναλωτές, οικιακούς χρήστες, έπειτα από απαίτηση-εντολή του ΔΝΤ. Η αύξηση θα ισχύσει από αρχές Μαΐου, που σημαίνει ότι εάν εξακολουθήσουν να κυβερνούν οι πραξικοπηματίες υπάλληλοι των Αμερικανοσιωνιστών, ο ουκρανικός λαός τον επόμενο χειμώνα κυριολεκτικά θα παγώσει. Να υπενθυμίσουμε ότι ο χειμώνας σε αυτή την χώρα είναι πολύ βαρύς και διαρκεί έξι περίπου μήνες. Η αντίστοιχη αύξηση της τιμής στις βιομηχανίες θα είναι 40% και θα εφαρμοστεί από αρχές Ιουλίου, που συνεπάγεται αυτόματα και αυξήσεις τιμών σε όλα τα καταναλωτικά προϊόντα και κυρίως στα βασικά όπως π.χ. το ψωμί.
Οι αυξήσεις αυτές στο φυσικό αέριο δεν θα είναι οι μοναδικές. Θα ακολουθήσουν και άλλες και πιθανότατα έως το τέλος του 2014 η συνολική αύξηση θα φτάσει το 100%. Εάν συνυπολογίσουμε σε όλα τα ανωτέρω και την αύξηση της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου που θα επέλθει από την ακύρωση της έκπτωσης που ίσχυε ειδικά για την Ουκρανία, κάτι που ήδη έχει εξαγγείλει ο Πούτιν μετά το πραξικόπημα και τις επιθέσεις εναντίον του ρωσόφωνου πληθυσμού, τότε το μέλλον της ουκρανικής οικονομίας φαντάζει πολύ σκοτεινό και αβέβαιο. Να υπενθυμίσουμε ότι η έκπτωση στην τιμή που παρείχε η Μόσχα βασιζόταν στο πλαίσιο της συμφωνίας για την χρήση των ρωσικών βάσεων στην Κριμαία. Εφόσον η Κριμαία ανήκει πλέον στην Ρωσική Συνομοσπονδία παύει και να ισχύει η εκπτωτική τιμή. Εξ άλλου η ρωσική Gazprom είχε πολλάκις απειλήσει την Ουκρανία ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου, λόγω των τεράστιων παλαιών οφειλών της χώρας αυτής.
Η Ουκρανία των πραξικοπηματιών σφιχτά εναγκαλισμένη με το ΔΝΤ και τους Αμερικανοσιωνιστές οδηγείται στον οικονομικό όλεθρο και η πολιτική ένταξή της στην ΕΕ ουδόλως θα σώσει τον ουκρανικό λαό από την φτώχεια και την δυστυχία. Εμείς οι Έλληνες το γνωρίζουμε πολύ καλά.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-prwto-dwro-tou-dnt-sthn-oukrania-50-aujhsh-sthn-timh-tou-fusikou-aeriou#ixzz2xF23pmd9

Exit mobile version