Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελειώνουν οι παρανομίες του ανθέλληνα δημάρχου της Θεσσαλονίκης

του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, υποψηφίου Δημάρχου με την “Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη”
Κάπου στις αρχές Οκτωβρίου του 2013 είχε επιλέξει ο γραφικός δήμαρχος της πόλης μας να παρουσιάσει το πολυπολιτισμικό πανηγυράκι του και να ονομάσει το πάρκο της πλατείας Καραϊσκάκη (έναντι του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης), σε πάρκο «Δυρραχίου–Αλβανίας». Η «ονοματοδοσία» περιελάμβανε και ένα μαρμάρινο «μνημόσυνο» με μια επιγραφή γραμμένη στα ελληνικά και στα αλβανικά. Παρών στην εκδήλωση και ο δήμαρχος Δυρραχίου, ο οποίος υποσχέθηκε στα πλαίσια της αμοιβαιότητας να πράξει το ίδιο, σε βάθος χρόνου, σε μια πλατεία της πόλης του. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα και η εκδήλωση έγινε με ισχυρή προστασία της αστυνομίας.
Το παρασκήνιο και τις λεπτομέρειες της παρανομίας έφεραν στη δημοσιότητα οι ακυρωτικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (Α.Δ.Μ.Θ.), που τον τελευταίο καιρό τείνουν να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας για το δήμο Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω τις ακυρωτικές αποφάσεις για το πάρκο Ελευθερίας και την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή για τις οποίες η διοίκηση Μπουτάρη πρέπει να λογοδοτήσει.
Ξαναγυρνώντας στο επίμαχο πάρκο Δυρραχίου, πληροφορούμαστε από την ακυρωτική απόφαση του Γ.Γ. της Α.Δ.Μ.Θ. ότι το μαρμάρινο «μνημόσυνο» είναι δωρεά του αλβανικού προξενείου (!!!), ενώ δεν υπάρχουν ούτε η απαιτούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την «ονοματοδοσία» ούτε η τεχνική μελέτη για την τοποθέτηση του «μνημόσυνου». Το προφανές είναι η άμεση επαναφορά του πάρκου στην πρότερη κατάσταση, με την απομάκρυνση όλου αυτού του κακόγουστου συνονθυλεύματος, που εκτός απ’ την αισθητική μας, προσβάλλει και την Εθνική μας Μνήμη.
Ο απερχόμενος δήμαρχος όμως θα πρέπει ν’ απαντήσει και σε μερικά ερωτήματα που προκύπτουν. Γιατί το θέμα συζητήθηκε με τη διαδικασία του «επείγοντος»; Γιατί δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά στην οικονομική επιτροπή; Αν ο δήμαρχος δεν ήξερε τι προβλέπει ο νόμος είναι ανίκανος, ενώ αν το ήξερε και εσκεμμένα παρανόμησε είναι επικίνδυνος. Σε κάθε περίπτωση είναι ακατάλληλος.
Ευτυχώς για την πόλη μας οι μέρες του Μπουτάρη ως δημάρχου τελειώνουν σύντομα. Η Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη διεκδικεί δυναμικά το δήμο και είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέρμα στην αλαζονεία και τα πολυπολιτισμικά ανοίγματα της σημερινής διοίκησης σε Αλβανούς, Σκοπιανούς και Τούρκους, αναδεικνύοντας την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Θεσσαλονίκης μας.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/teleiwnoun-oi-paranomies-tou-anthellhna-dhmarchou-ths-thessalonikhs#ixzz2xIDtOXWE

Exit mobile version