Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι προβοκάτσιες των τούρκων δεν θα σταματήσουν την επικράτηση του Άσσαντ

Προ ολίγων ημερών είχαμε αναφέρει και σχολιάσει τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων του Άσσαντ στην πόλη Γιαμπρούντ. Είχαμε τονίσει ότι εφόσον οι τρομοκράτες μισθοφόροι αρχίσουν να εγκαταλείπουν τις πόλεις-προπύργια που κατέχουν, η τελική τους εκκαθάριση θα είναι εύκολη πλέον υπόθεση για τον τακτικό κυβερνητικό στρατό της Συρίας. Έτσι και έγινε. Μόλις οι ισλαμιστές τρομοκράτες εγκατέλειψαν την πόλη Γιαμπρούντ, που κείται στο κέντρο της επαρχίας Καλαμούν, ο κυβερνητικός στρατός εξολόθρευσε περίπου 1.500 από αυτούς ενώ άλλοι τόσοι αιχμαλωτίστηκαν. Όσοι ισλαμιστές κανίβαλοι γλίτωσαν διέφυγαν προς τα σύνορα του Λιβάνου, όπου όμως τους ανέμεναν οι μαχητές της σιιτικής Χεζμπολάχ και ο τακτικός στρατός του Λιβάνου. Οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Αλ Νούσρα (Αλ Κάϊντα της Συρίας) Αμπού Αζάμ αλ-Κουβάϊτι, ο οποίος είχε διατάξει την απαγωγή των μοναχών του μοναστηριού της Αγίας Θέκλας στην Μααλούλα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συριακός στρατός επιτέθηκε και απελευθέρωσε την Γιαμπρούντ αφού έγινε ανταλλαγή των μοναχών που κρατούσαν οι τρομοκράτες στην πόλη με ισλαμιστές που είχαν αιχμαλωτίσει οι κυβερνητικές δυνάμεις. Το σύνολο των απωλειών για τους τρομοκράτες στις μάχες που διεξήχθησαν στην επαρχία Καλαμούν ανέρχεται σε περίπου 10.000, τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς ανήκαν στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάϊντα.
Οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοί τους συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι η ισορροπία δυνάμεων στην κρίση της Συρίας δεν είναι πλέον ευνοϊκή γι αυτούς. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να απαιτούν την απομάκρυνση του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της χώρας και την τοποθέτηση κυβέρνησης ανδρεικέλων των σιωνιστών, αν και όλες τους οι προσπάθειες για να το επιτύχουν έχουν αποτύχει στρατιωτικά και πολιτικά. Η Δαμασκός του Άσσαντ απεδείχθη πολύ πιο δυνατή και ανθεκτική απ’ ότι υπολόγιζαν οι ιμπεριαλιστές Αμερικανοσιωνιστές. Αυτό το παραδέχτηκε και ο αρχηγός της CIA John Brennan, ο οποίος δήλωσε ότι «ο χρόνος που θα μπορούσαμε να επιτύχουμε μια κυβερνητική αλλαγή στην Συρία έχει παρέλθει». Επίσης σύμφωνα με ανάλυση της ίδιας υπηρεσίας ακόμη και αν η απομάκρυνση του Άσσαντ ήταν εφικτή, θα δημιουργείτο ένα τέτοιο κενό εξουσίας στην χώρα που ακόμη και η σημερινή Λιβύη θα φάνταζε ως μια παραδεισένια χώρα.
Τις τελευταίες ημέρες ο κυβερνητικός στρατός της Συρίας επιχειρεί σε 12 από τις 14 επαρχίες της χώρας και καθημερινά δίνει εκατοντάδες μάχες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι νικηφόρες. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές τα πάντα θα έχουν λήξει εντός ολίγων εβδομάδων, όταν θα καταληφθούν τα τελευταία προπύργια των ισλαμιστών τρομοκρατών στην περιοχή μεταξύ Δαμασκού και Αλέππο. Ήδη οι δυνάμεις των τρομοκρατών εξασθενούν με γεωμετρική πρόοδο ένεκα τραυματισμών, προβλημάτων ανεφοδιασμού και βέβαια λόγω ανύπαρκτης λαϊκής υποστήριξης.
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αντιμετωπίζοντας μια επερχόμενη οδυνηρή ήττα είναι πιθανόν να προσπαθήσουν να εισβάλουν στην Συρία με αφορμή επεισόδια-προβοκάτσια στα σύνορα της Τουρκίας ή στα υψώματα του Γκολάν με το Ισραήλ. Η πρόσφατη κατάρριψη συριακού μαχητικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία σε αμφιλεγόμενο εναέριο χώρο αλλά και η διαρρεύσασα στον τύπο συνομιλία μεταξύ του αρχηγού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ, του υπουργού εξωτερικών Νταβούτογλου και του αρχηγού του γενικού επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, όπου το θέμα συζήτησης αφορούσε την δημιουργία προβοκάτσιας ώστε να δοθεί νομιμοποιητική βάση για τουρκική και διεθνή επέμβαση, σαφώς και δείχνει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δεν έχουν εισέτι παραδώσει τα βρώμικα τους όπλα. Επίσης οι Ισραηλινοί καθημερινά σχεδόν δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση στο Γκολάν, αλλά αντιμετωπίζονται πολύ ψύχραιμα από τις συριακές δυνάμεις.
Εάν γίνει χερσαία εισβολή στην Συρία, αυτή θα προέλθει πιθανότατα από τα σύνορα της Ιορδανίας με συμμετοχή αμερικανικών, κουβεϊτιανών και σαουδαραβικών δυνάμεων που ήδη σταθμεύουν στην χώρα αυτή. Η πιθανή αυτή εισβολή θα δημιουργήσει ένα δεύτερο μέτωπο νοτίως της Δαμασκού στις επαρχίες Νταράα, Κουνέϊτρα και Αλ Σουβάϊντα. Αυτό το δεύτερο μέτωπο μπορεί να καθυστερήσει την επικράτηση του Άσσαντ, αλλά δεν θα καταφέρει να την σταματήσει. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές η δημιουργία ενός δεύτερου μετώπου έχει ήδη αργήσει πολύ και κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε γίνει πριν τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού στην επαρχία Καλαμούν, ώστε να διασπαστούν οι κυβερνητικές δυνάμεις. Ήδη ο Άσσαντ αφού κατατρόπωσε τους ισλαμιστές κανίβαλους σε αυτή την επαρχία στέλνει ενισχύσεις στα σύνορα της Ιορδανίας και οι οποιαδήποτε εισβολή από εκεί δεν θα είναι εύκολη, πέραν του ότι θα έχει και πολλούς νεκρούς από την πλευρά των πρόθυμων συμμάχων των Αμερικανοσιωνιστών.
Αν πραγματοποιηθεί τελικά επίθεση από τα σύνορα της Ιορδανίας η Δαμασκός είναι σε θέση να λύσει και αυτό το πρόβλημα, εξ άλλου τέσσερα χρόνια τώρα που διαρκεί ο συμμοριτοπόλεμος το έχει αποδείξει. Η τελική νίκη του Άσσαντ και η απελευθέρωση της χώρας του από τους μισθοφόρους των Αμερικανοσιωνιστών είναι προ των πυλών. Οι Εφιάλτες πολιτικάντηδες της Ελλάδας που αρνήθηκαν να βοηθήσουν και να υπερασπιστούν την Ορθοδοξία και τον χιλιόχρονο Ελληνικό πολιτισμό στην Συρία θα πρέπει να ντρέπονται που για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσαν και δεν θέλησαν να ασκήσουν εθνική πολιτική και να εξυπηρετήσουν τα ελληνικά συμφέροντα.
Η αυτοκαταστροφική εξωτερική πολιτική των Σαμαροβενιζέλων που εξυπηρετεί μόνο τα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα αργά ή γρήγορα θα μας οδηγήσει σε εθνική τραγωδία. Γι αυτό πρέπει να τους σταματήσουμε πριν την καταστροφή του έθνους μας.
Γ.Λ.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-probokatsies-twn-tourkwn-den-tha-stamathsoun-thn-epikrathsh-tou-assant#ixzz2xRU15dAS

Exit mobile version