Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί ως κομματικός εγκάθετος – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

O αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος τοποθετήθηκε επί της πρότασης μομφής κατά του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Αρχικά τόνισε ότι οι συλλήβδην οι βουλευτές του “συνταγματικού τόξου” παίζουν ένα θέατρο εντυπώσεων, την στιγμή που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά από τα μνημονιακά μέτρα. Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την πρόταση μομφής κατά του εγκάθετου κομματικού προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς έχει πέσει πολλάκις θύμα της μεροληπτικής συμπεριφοράς του προεδρείου.
Ο πρόεδρος του ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ, του 0% έχει το θράσος να κάνει μαθήματα κοινοβουλευτικού ήθους. Το προεδρείο της Βουλής μιλά για σεβασμό στους θεσμούς, αλλά όταν ένας σκοπιανός βουλευτής αποκάλεσε μες στην Βουλή των Ελλήνων το ψευδοκράτος “Μακεδονία” κανείς δεν αντέδρασε!
Το προεδρείο της Βουλής τηρεί επίσης ένοχη σιωπή στο Συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που διενεργείται εδώ και 6 μήνες, την στιγμή που έχουν στερήσει τα νόμιμα και κατοχυρωμένα πολιτικά και βουλευτικά δικαιώματα από τους έγκλειστους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Επιπλέον, η επιτροπή Δεοντολογίας, στην οποία μετέχει κατήγορος της Χρυσής Αυγής εισηγείται την άρση ασυλίας για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, την στιγμή που το όνομα περισσότερων από αυτών δεν συμπεριλαμβάνεται στο σαθρό κατηγορητήριο. Η ίδια η Βουλή δηλαδή επιτρέπει την διενέργεια μιας ξεκάθαρα πολιτικής δίωξης. ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 83 παρ. 3 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ:«Η Επιτροπή…ερευνά εάν η πράξη για την οποία ζητείται (η άρση της βουλευτικής ασυλίας) συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Βουλευτή ή η δίωξη, η μήνυση ή έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα». 

Ακόμη, όλες οι προτάσεις νόμου της Χρυσής Αυγής έχουν “παγώσει” με την ευθύνη του προεδρείου και δεν έχουν συζητηθεί ακόμη στις αρμόδιες επιτροπές.
Τέλος, ο προεδρεύων της Βουλής Δραγασάκης είχε χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή “εγκληματική οργάνωση”, την ίδια ώρα που διαγράφονται μαζικά όροι όπως “κλέφτες” και “αλήτες” όταν η Χρυσή Αυγή μιλά την γλώσσα της αλήθειας. Ο κανονισμός ισχύει μόνον για την Χρυσή Αυγή και όταν άλλοι βουλευτές χρησιμοποιούν χειρότερες εκφράσεις  δεν εφαρμόζεται ο κανονισμός της Βουλής…

 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-proedros-ths-boulhs-leitourgei-ws-kommatikos-egkathetos-binteo#ixzz2xa7Sti1W

Exit mobile version