Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι καναλάρχες επιβάλλουν τους ανθρώπους τους στα κόμματα

Οι καναλάρχες επιβάλλουν τους ανθρώπους τους στα κόμματα

Δύο είναι οι ηχηρές συμμετοχές από τον χώρο της δημοσιογραφίας στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων, που αποδεικνύουν για άλλη μία φορά την εξάρτηση τους από τους καναλάρχες. Βεβαίως αυτό δεν είναι το μόνο αποδεικτικό υλικό της ρήξης στην διάκριση μεταξύ των συγκεκριμένων εξουσιών, αφού το σκάνδαλο με την Digea, η συνεχής μετάθεση της φορολογίας των διαφημίσεων και τόσα άλλα αποτελούν όνειδος για την πολιτεία μας. Έχει αξία, όμως, να αναφέρουμε τις δύο ηχηρές συμμετοχές, για να αντιλαμβανόμαστε και τον κομματικό προσανατολισμό των δήθεν «αμερόληπτων» και «αντικειμενικών» δημοσιογράφων.

Έχουμε, λοιπόν, την παραίτηση από το MEGA της δημοσιογράφου, Σπυράκη, προκειμένου να συμμετάσχει στον ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αντιστοίχως βοούν από χθες οι πληροφορίες που φέρουν τον δημοσιογράφο της «Καθημερινής», Νίκο Ξυδάκη, να έχει «κλειδώσει» για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός ότι αμφότεροι οι δύο δημοσιογράφοι έχουν πολλάκις ξιφουλκήσει εναντίον της Χρυσής Αυγής, είτε συμμετέχοντας σε εμετικές ημερίδες, είτε γράφοντας άρθρα γεμάτα χολή, είναι εξόχως χρήσιμο στο να διαπιστώσουμε την αλήθεια του σύγχρονου εν Ελλάδι πολιτικού διπολισμού, που αποτυπώνεται στην φράση «Η Χρυσή Αυγή και οι άλλοι».

Όμως ας αφήσουμε την σκέψη μας να ψηλαφίσει ένα υποθετικό σενάριο. Ας πούμε, έστω, ότι κάποιος μεγάλος δημοσιογράφος επέλεγε να συνταχτεί με την Χρυσή Αυγή, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της. Η διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ και η απόλυση του θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ. Πριν καν προλάβει να απολογηθεί θα είχαν στηθεί τα λαϊκά δημοσιογραφικά δικαστήρια, που θα τον απέβαλλαν άπαξ και δια παντώς από τις τάξεις αυτού του «ευαγούς λειτουργήματος».

Αντιστοίχως δεν ενοχλεί κανέναν το γεγονός ότι η Σπυράκη από την μία το παίζει «αντικειμενική» και από την άλλη γίνεται υποψήφια με τους ολετήρες της Ελληνικής Κοινωνίας. Ούτε ενοχλεί κανέναν ότι ο Ξυδάκης της καθεστωτικής «Καθημερινής» του αλαφουζέικου κατεβαίνει υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-kanalarches-epiballoun-tous-anthrwpous-tous-sta-kommata#ixzz2xfrg99Y5

Exit mobile version