Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά”: Απαλλαγή κλειστών επαγγελμάτων από δημοτικά τέλη

“Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά”: Απαλλαγή κλειστών επαγγελμάτων από δημοτικά τέλη

Στο Δήμο Πειραιά συμβαίνει μια πρωτοτυπία, να τροποποιούνται θεωρητικά οι ισχύοντες νόμοι και να παρουσιάζονται ως ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ των πολιτών, ενώ καταστρατηγείται η ερμηνεία και η σωστή τήρησή τους.

Υπενθυμίζουμε στον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Κάρλο ότι ο νόμος 3345/2005 άρθρο 5 παρ. 1 είναι σε ισχύ από το έτος 2005 και αναφέρει «οι ιδιοκτήτες ακινήτων απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας, όταν το ακίνητό τους δεν ρευματοδοτείται και δεν χρησιμοποιείται, εφόσον καταθέσουν στον οικείο Ο.Τ.Α. υπεύθυνη δήλωση μη ηλεκτροδοτουμένου ακινήτου στην οποία να επισυνάπτουν:

α. Βεβαίωση της ΔΕΗ περί διακοπής του ρεύματος του ακινήτου, και

β. Υπεύθυνη δήλωσή του ότι το ακίνητο δεν χρησιμοποιείται καθόλου.»

Οι περισσότεροι δήμοι, εκτός ολίγων στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμος Πειραιά, εφαρμόζουν τον νόμο και απαλλάσσουν τους δημότες από τα δημοτικά τέλη κλειστών ακινήτων. Ο Δήμος Πειραιά αντί να εφαρμόσει τον νόμο και να ζητήσει  σχετική βεβαίωση ΔΕΗ και υπεύθυνη δήλωση για την απαλλαγή των κλειστών ακινήτων των πειραιωτών, τους υποχρεώνει να πληρώσουν τα δημοτικά τέλη με την προσθήκη μάλιστα υπέρογκων προστίμων και παρανομεί επί σειρά ετών. Μέχρι χθες πλήρωναν οι Πειραιώτες διαμαρτυρόμενοι για το θέμα και όταν προσκόμιζαν τον νόμο εγγράφως, τους απαντούσε η δημοτική αρχή ότι γνωρίζει το νόμο αλλά οι δημότες πρέπει να πληρώσουν.

Οι Πειραιώτες που έχουν πληρώσει όλα αυτά τα παράνομα τέλη και τα πρόστιμα είναι έτοιμοι να προσέλθουν στο Δήμο Πειραιά και να ζητήσουν να τους επιστραφούν τα χρήματα που τους έχουν παρακρατηθεί παράνομα και να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή είχε την υποχρέωση να ασχοληθεί με σοβαρότητα για το ανωτέρω θέμα και αντί για διθυραμβικές δηλώσεις και προεκλογική προβολή να αναλογιστεί την ευθύνη που φέρει για τον χειρισμό αυτών των θεμάτων όταν πρόκειται για χρήματα των δημοτών και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή όπου τα εισοδήματα όλων λιγοστεύουν, δεν καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες σίτισης. Όταν μάλιστα αυξάνονται τα σχολεία με παιδιά σε πλήρη ασιτία και αυτοκτονούν άνθρωποι, διαλύονται οικογένειες- αυτή η δημοτική αρχή – συμμετέχει με κάθε τρόπο στην καταστροφική πορεία που συντελείται εις βάρος των πολιτών με τα αλλεπάλληλα μνημόνια και την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου που στόχο έχει την εξαθλίωση και τον πλήρη αφανισμό του Έλληνα πολίτη.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnikh-augh-gia-ton-peiraia-apallagh-kleistwn-akinhtwn-apo-dhmotika-telh#ixzz2yC1mYb95

Exit mobile version