Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση: Διέκοψαν την συνεδρίαση για να μην καταψηφιστεί νομοσχέδιο της χούντας Σαμαρά

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση: Διέκοψαν την συνεδρίαση για να μην καταψηφιστεί νομοσχέδιο της χούντας Σαμαρά

Συνεχίζεται η συνταγματική εκτροπή και η προδοτική πολιτική της κυβέρνησης μέσω των εκτελεστικών της οργάνων. Πριν λίγες ημέρες είχε συμβεί το εξής παράδοξο: ο εγκάθετος πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Μαρκογιαννάκης, στην Ολομέλεια της Βουλής, προσμέτρησε ως υπερψηφισθέν άρθρο, το οποίο είχε καταψηφισθεί.

Χθες παρακολουθήσαμε μια άλλη πρωτοφανή στα χρονικά του Κοινοβουλίου διαδικασία. Διεκόπη η συζήτηση επί της αρχής του νομοσχεδίου που αφορά διορθωτικές παρεμβάσεις στον “Καλλικράτη”. Αιτία αποτέλεσε η διαφωνία του ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση τεσσάρων άρθρων.

Τα επίμαχα άρθρα τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτά που αφορούν στον Συμπαραστάτη του Δημότη, την εκχώρηση ή την ενεχυρίαση εσόδων από ανταποδοτικά τέλη, τη δυνατότητα να τίθενται σε αργία οι αιρετοί που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη μόνο όταν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, την απαλλαγή όσων οφείλουν πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί για παράνομες πινακίδες (σε αυτήν δε την τελευταία περίπτωση καλά θυμόσαστε υπάγεται ο Μιχάλης Λιάπης, συμπτωματική η διάταξη του νόμου).

Η κυβέρνηση ευρισκόμενη σε πανικό, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πάρη Κουκουλόπουλο να προειδοποιεί ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, αν δεν γίνουν βελτιωτικές αλλαγές, αποφάσισε μονομερώς να συνεχιστεί σήμερα η συζήτηση.

Μάλιστα την παρέμβαση την έκανε ο ίδιος ο Βενιζέλος που μίλησε στον Μαρκογιαννάκη και ο εγκάθετος πρόεδρος υποτάχθηκε στις εντολές του… πραγματικού πρωθυπουργού! Είχαν τα πιόνια της εγκάθετης κυβέρνησης την ελπίδα να βρουν μια “συμβιβαστική φόρμουλα” με το ΠΑΣΟΚ, με απλά λόγια να τα βρουν για ακόμη μια φορά με τους κλεπτοκράτες και καταχραστές του ελληνικού δημοσίου πλούτου.

Άλλωστε έχουν αποδείξει πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τηρούν πιστά και να εφαρμόζουν κατά γράμμα τις οδηγίες των ξένων κέντρων εξουσίας. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους  ούτε τις ανάγκες της χώρας ούτε του ελληνικού λαού. Ενεργούν ως ψυχροί εκτελεστές και γι΄ αυτό έχουν προσληφθεί και τοποθετηθεί προσποιούμενοι την ανεξάρτητη ελληνική κυβέρνηση. Δέσμιοι των καθοδηγητών τους παρακάμπτουν όταν και μονό στις περιπτώσεις που τους συμφέρει τον κανονισμό της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ena-bhma-prin-thn-katarreush-diekopsan-thn-sunedriash-gia-na-mhn-katapshfis#ixzz2yLPBc5om

Exit mobile version