Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το ξεπούλημα του Αστέρα και του Ελληνικού και γιατί θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας

Το ξεπούλημα του Αστέρα και του Ελληνικού και γιατί θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας

(Εάν και εφόσον ο θεσμός της Δικαιοσύνης καταφέρει να απεμπλακεί από την παρακρατική – παραδικαστική δίνη στην οποία στροβιλίζεται)

Μόλις προ ολίγων εβδομάδων η μνημονιακή συγκυβέρνηση χάρισε το ωραιότερο σημείο της Μεσογείου, 300 στρέμματα στη Βουλιαγμένη–την περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα, καθώς και όλα τα παρελκόμενά του έναντι μόλις 400 εκατομμυρίων Ευρώ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι εμπλεκόμενοι –κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ, αγοραστές- τροποποίησαν εν μία νυκτί τους συντελεστές, κανόνες δόμησης, έτσι ώστε οι αγοραστές να έχουν τη «νόμιμη» δυνατότητα να κτίσουν πολλαπλάσια τετραγωνικά σε σχέση με το καθεστώς που επικρατούσε πριν από την πώληση και χωρίς φυσικά αυτό το «πανάκριβο δώρο» να έχει υπολογιστεί στην ήδη εξευτελιστική τιμή αγοράς.

Και αφού μετά από 4 χρόνια αδιάκοπων ανηλεών επιθέσεων εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και αφού οι αντοχές τους έχουν καμφθεί σε μεγάλο βαθμό, ξεκίνησαν οι «ιδιωτικοποιήσεις» (ξεπουλήματα θα το έλεγα κατά το ορθότερον) χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αντίδρασης. Έτσι ξεπουλήθηκε με ιδιαίτερη ευκολία το συγκρότημα του Αστέρα.

Το «πείραμα» πέτυχε και το επόμενο βήμα, το ξεπούλημα-χάρισμα 6.250 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού μαζί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, που και αυτά βρίσκονται επίσης στο καλύτερο σημείο της Μεσογείου.

Το σχέδιο ξεπουλήματος καλά οργανωμένο. «Φλομώνουν» τα ΜΜΕ με πληρωμένα (;) πανομοιότυπα άρθρα, virtual μακέτες, υποσχέσεις για κατακόρυφη αναβάθμιση του εν λόγω σημείου της ευρύτερης περιοχής, όλης της Αττικής, της Ελλάδος, της Ευρώπης, του σύμπαντος ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, 6.000 στην αρχή και δεκάδες χιλιάδες στην πορεία του έργου, με αποκορύφωμα 35.000 ή 50.000 θέσεις εργασίας, ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν. Άλλωστε οι εξαγγελίες τους δεν κοστίζουν τίποτα-τζάμπα είναι.

Αν κρίνουμε από προηγούμενα «φαραωνικά» έργα (ολυμπιακά έργα, αεροδρόμιο, οδικά δίκτυα), αυτοί οι οποίοι «δούλεψαν» ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία λαθρομετανάστες –κακοπληρωμένοι μάλιστα- και οι μόνοι που είχαν επωφεληθεί από τα μονίμως υπερκοστολογημένα έργα ήταν και είναι οι γνωστοί μεγαλοεργολάβοι.

Υποσχέσεις ότι θα έχουμε 1,2% άνοδο του ΑΕΠ (μελέτη του κρατικοδίαιτου ΙΟΒΕ), ότι θα γίνουν παραγωγικές επενδύσεις, ότι θα έρθουν εκατομμύρια τουρίστες, ότι… ότι… ότι… (μην ξεχνάμε ότι οι εξαγγελίες δεν κοστίζουν τίποτα).

Και όλα τα ανωτέρω στο αστρονομικό ποσό των 146 Ευρώ/τ.μ. ή 1.460 Ευρώ/στρέμμα. Και αν δικαιολογηθούν ότι θα οικοδομήσουν μόνο τα 200 στρέμματα, τότε μιλάμε ότι θα δώσουν 458 Ευρώ/τ.μ. ή 4.580 Ευρώ/στρέμμα και τότε θα μείνουν 6.250 στρέμματα δώρο. Με λίγα λόγια 915 εκατομμύρια Ευρώ σε δόσεις σε βάθος δωδεκαετίας!!! Ναι, καλά διαβάσατε : 915 εκατομμύρια για 6.250 στρέμματα και μάλιστα σε δόσεις, όταν στην ίδια περιοχή ένα διαμέρισμα 160 τ.μ. κοστίζει γύρω στις 380.000 Ευρώ, με τις σημερινές τιμές, και φτάνει μέχρι 1-1,5 εκατομμύριο Ευρώ για 200-220 τ.μ. !

Επανέρχομαι στη «μελέτη» του ΙΟΒΕ και στο τι δεν υπολόγισε αυτή η μελέτη:

α) τον οριστικό θάνατο της ήδη καταρρέουσας κτηματαγοράς και των νοτίων προαστίων, όμορων με το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Εδώ δεν υπάρχουν αγοραστές-ενοικιαστές για χιλιάδες ακίνητα στην περιοχή (λόγω της κρίσεως και της φούσκας της κτηματαγοράς) και δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων για τουλάχιστον μια δεκαετία. Η κυβέρνηση και το κρατικοδίαιτο ΙΟΒΕ ισχυρίζονται ότι με χιλιάδες νέες κατασκευές στο Ελληνικό θα έρθει ανάκαμψη και στα ήδη απαξιωμένα ακίνητα της περιοχής

β) Μιλάμε για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Από 6.000 με την αρχή του έργου έως 35.000-50.000 με το τέλος του. Γενικά και αόριστα και εν τω μεταξύ, οι εμπορικές αγορές του Καλαμακίου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Φαλήρου, Αλίμου, Αργυρούπολης, που ήδη βρίσκονται στα κόκκινα (όσοι επαγγελματοβιοτέχνες έχουν επιβιώσει) θα ξεψυχήσουν, θα τελειώσουν στον βωμό των Mall του Λάτση (του νέου ιδιοκτήτη του Ελληνικού). Και μιας και μιλάμε για Mall, τι έγινε με το 100% πολεοδομικά παράνομο Mall του κου Λάτση στο Μαρούσι, το οποίο διέλυσε στην κυριολεξία τις εμπορικές αγορές του Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Μελισσίων κλπ.; ΤΙΠΟΤΑ. Με νόμο έβγαλαν λάδι το Mall και επιβραβεύουν τον Λάτση χαρίζοντάς του 6.250 στρέμματα στο Ελληνικό. Τον επιβράβευσαν και για την χρεωκοπία τηςEurobank-ιδιοκτησίας του και αυτή, χρεωκοπία την οποία πλήρωσε και ξαναπλήρωσε ο ελληνικός λαός.

Δίνουν το Ελληνικό και μαζί προίκα όσα ολυμπιακά έργα είναι εντός, αξίας δισεκατομμυρίων (και αυτά ακριβοπληρωμένα από τον ελληνικό λαό), των οποίων οι μετασκευές-μετατροπές θα χρησιμοποιηθούν ως Mall-χώροι αναψυχής κλπ. Και πάλι χωρίς να συνυπολογιστούν στην αξία του «οικοπέδου».

Ο νέος «επενδυτής»-«αγοραστής» θα απολαμβάνει ασύλληπτων φοροαπαλλαγών, αποπληρωμή σε δόσεις-1η δόση μετά από 2 χρόνια και, το σημαντικότερο όλων, απάλειψη του αρχικού όρου ότι το ελληνικό Δημόσιο θα εισέπραττε το 30% των εσόδων από το 1ο Ευρώ, από την 1η ημέρα. Καταλαβαίνετε τι θα εισπράξει το ελληνικό κράτος… Τίποτα, ακριβώς όπως συμβαίνει με την Αττική οδό.

Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι η δημιουργία καζίνο –με πλάγιο φυσικά τρόπο- και ποιος ξέρει τι άλλο «μυστικό» θα κρύβει η συμφωνία. Και όλα αυτά συνέβησαν σε έναν «διαφανή» «ανοιχτό» διαγωνισμό με έναν μόνο συμμετέχοντα. Και σε αυτή την περίπτωση εφαρμόζεται η μνημονιακή τακτική: αρπάζουμε έναντι πινακίου φακής μια έκταση φιλέτο χωρίς χρήματα στην ουσία και μετά από 2 χρόνια βλέπουμε τι κάνουμε.

Με λίγα λόγια μιλάμε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα. Μια αγοραπωλησία που θα αποφέρει ψίχουλα στα ταμεία του κράτους (σε σχέση με την έκταση) και αυτά σε δόσεις δωδεκαετίας, θα διαλύσει τις εναπομείνασες τοπικές αγορές των Δήμων πέριξ του Ελληνικού, δεν θα δώσει δουλειά κατά την διάρκεια των όποιων κατασκευών σε Έλληνες, αφού λαθρομετανάστες θα δουλέψουν σε αυτά. Η λαβωμένη κτηματαγορά της ευρύτερης περιοχής θα πάψει να υφίσταται και, τέλος, το ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει επί της ουσίας έσοδα (όπως φαίνεται από τη σύμβαση).

Γι’ αυτό επειγόντως να επέμβει ένας αδέκαστος εισαγγελέας γι’ αυτό το απόλυτο ξεπούλημα περιουσίας του ελληνικού λαού. Μετά από αυτό δεν μένει, προκειμένου να καλύψουν τις μαύρες τρύπες τους, να δώσουν και την Σαντορίνη ή ακόμα και την Ακρόπολη.

Όσο περνάει από το χέρι μας, εφόσον εκλεγούμε στην Περιφέρεια Αττικής, δεν πρόκειται να συνυπογράψουμε (γιατί χρειάζονται και υπογραφές της Περιφέρειας) κανένα έγγραφο που να νομιμοποιεί αυτό το ανοσιούργημα.

Ηλίας Παναγιώταρος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης “Ελληνική Αυγή για την Αττική”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-jepoulhma-tou-astera-kai-tou-ellhnikou-kai-giati-tha-prepei-na-epembei-e#ixzz2yR9HcyXA

Exit mobile version