Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεγάλα επιχειρησιακά συμφέροντα στο υπουργείο Περιβάλλοντος – BINTEO

YouTube Poster

Ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου σχετικά με την «Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα – ρυθμίσεις Πολεοδομικής νομοθεσίας».

Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο απαρτίζεται ουσιαστικά από δύο διαφορετικά νομοσχέδια άσχετα μεταξύ τους. Το νομοσχέδιο δείχνει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δήθεν επενδυτών. Εκχωρούνται σε ιδιώτες αρμοδιότητες σχεδιασμού και κατασκευής έργων διευθέτησης και αντιπλημμυρικής προστασίας των ρεμάτων. Με λίγα λόγια, μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα θα μπορούν κατά το δοκούν να διευθετούν υδατορέματα. Ταυτόχρονα θα έχουμε σημαντικές επιπτώσεις στο μικροκλίμα, στην χλωρίδα και πανίδα πέριξ των υδατορεμάτων.

Οι πόροι που έχει η χώρα μας, δυστυχώς, δεν δίνονται για να αξιοποιηθούν έργα υποδομής για την αποτροπή των πλημμυρών. Το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι ουσιαστικά ένα υπουργείο αυθαιρεσιών και παρεκκλίσεων με προσωπική ευθύνη του απερχόμενου αναπληρωτή υπουργού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/megala-epicheirhsiaka-sumferonta-sto-upourgeio-periballontos-binteo#ixzz2yWrNiu7q

Exit mobile version