Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε εργασιακό όλεθρο η χώρα με “εντολή Σαμαρά”

Σε εργασιακό όλεθρο η χώρα με “εντολή Σαμαρά”

Πίσω από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές, ανάκαμψη της οικονομίας, μείωση της ανεργίας σε δύο χρόνια, βρίσκεται η σκληρή πραγματικότητα, χωρίς φυσικά τον παραμορφωτικό καθρέφτη της μνημονιακής χούντας και των δημοσιογραφικών της φερεφώνων. Φρικτές εικόνες, βγαλμένες μέσα από την τραγική καθημερινότητα των Ελλήνων, περιγράφουν την αθλιότητα ενός κατεχόμενου Κράτους. «Εκεί που ευημερούν οι αριθμοί υποφέρουν οι άνθρωποι», λέει μια γνωστή ρήση. Μόνο που στην Ελλάδα του μνημονίου ούτε οι άνθρωποι αλλά ούτε και οι αριθμοί ευημερούν. Σ’ αυτή την περίπτωση η γλώσσα των αριθμών δείχνει το μέγεθος της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Χώρα.

α) 600.000 αδήλωτοι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι μισθωτοί. Αυτό σημαίνει ότι το 27% του συνόλου του πληθυσμού, δηλαδή τρία εκατομμύρια Έλληνες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ανυπεράσπιστοι, επομένως, μπροστά στις αρρώστιες.

β)1.363.000 άνεργοι, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 27,5% του εργατικού δυναμικού, χωρίς πρόσβαση στην αγορά εργασίας, χωρίς δικαίωμα να κάνουν όνειρα και σχέδια για το μέλλον.

γ) 337.000 υποαπασχολούμενοι σε «δουλειές του ποδαριού», οι οποίοι αντιστοιχούν στο 6,8% του εργατικού δυναμικού.

δ) 1.000.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι αν και δουλεύουν σε καθημερινή βάση είναι απλήρωτοι, άλλες φορές γιατί οι επιχειρήσεις όπου εργάζονται αδυνατούν πραγματικά να τους πληρώσουν κι άλλες γιατί έχουν βρει στην κρίση μια καλή δικαιολογία. Ο μέσος όρος των μισθών που χρωστούνται στους εργαζόμενους κυμαίνεται στους πέντε με έξι μήνες, υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις εργαζομένων που έχουν να πληρωθούν έως και δώδεκα μήνες!

ε) 300.000 ψευδοαπασχολούμενοι, οι οποίοι ενώ παρουσιάζονται «ως ελεύθεροι επαγγελματίες» στην πραγματικότητα παρέχουν εξαρτημένη εργασία.

στ) 200.000 εργαζόμενοι με «μερική απασχόληση» αν και εργάζονται με πλήρες ωράριο.

ζ) 350.000 εργαζόμενοι που είναι μόνιμοι συμβασιούχοι, εργάζονται με απαράδεκτες συμβάσεις για χρόνια χωρίς δικαιώματα και χωρίς πλέον καμιά ελπίδα μονιμότητας στην εργασία τους, ακόμη και όσοι έχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Αυτή είναι η «Νέα Ελλάδα που δημιούργησε ο Σαμαράς και οι λοιποί μνημονιακοί σύμμαχοί του, γι’ αυτό ίσως και να θέλει να δώσει αυτή την ονομασία στο νέο κομματικό μόρφωμα, στο οποίο  θέλει να μεταλλάξει τη ΝΔ. Μια Ελλάδα της υποδούλωσης, της καταστροφής, της απόγνωσης, της δυστυχίας. Μια Ελλάδα, όμως, που της αξίζει αναμφίβολα πολύ καλύτερη τύχη και φυσικά πολύ καλύτεροι πολιτικοί, οι οποίοι θα φέρονται ως Ελεύθεροι Έλληνες και όχι ως υποχείρια όργανα των διεθνών τοκογλύφων.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/se-ergasiako-olethro-h-chwra-me-entolh-samara#ixzz2yXjoXkYB

Exit mobile version