Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ελληνική Αυγή για την Δυτική Μακεδονία, Ελληνική Αυγή για Α. Μακεδονία – Θράκη

Δραστηριότητες Τοπικών: Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ελληνική Αυγή για την Δυτική Μακεδονία, Ελληνική Αυγή για Α. Μακεδονία - Θράκη

Στα κατάμεστα από κόσμο γραφεία της Τ. Ο. Αλεξανδρούπολης, τη Δευτέρα, ο Γραμματέας της Τοπικής μας και υποψήφιος Περιφερειάρχης με την Ελληνική Αυγή για την περιφέρεια της Α.Μ.Θράκης, συναγωνιστής Χρήστος Κιτσόπουλος, έκανε μία αναδρομή στο ηρωικό παρελθόν, το όχι τόσο μακρινό των Ελλήνων, τιμώντας το δεύτερο ΟΧΙ των Ελλήνων αγωνιζομένων στη γραμμή Μεταξά.

Το Ελληνικό Έθνος στη χιλιετή ιστορία του έχει γράψει ένδοξες σελίδες δόξης. Έχουμε ιερό καθήκον, να τιμούμε και να μνημονεύουμε όλους τους ήρωες που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για το μεγαλείο του Έθνους και να παραδειγματιζόμαστε, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ήταν 6 Απριλίου του 1941, όταν κάποιοι Έλληνες Εθνικιστές είπαν το δεύτερο “ΟΧΙ”, ορθώνοντας τα στήθη τους στις επίλεκτες σιδερόφρακτες γερμανικές μεραρχίες και μετέτρεψαν τα οχυρά σε απόρθητα φρούρια, κάνοντας τον ίδιο τον εχθρό να παραδεχθεί πως “ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με εξαιρετική γενναιότητα και δεν παραδόθηκε παρά όταν κάθε αντίστασή του ήταν αδύνατη.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον έφεδρο λοχία Ίτσιο και στους δύο στρατιώτες του, οι οποίοι από ένα εξωτερικό πολυβολείο κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ένα ολόκληρο γερμανικό σύνταγμα επιφέροντάς του τεράστιες απώλειες.

Βέβαια, ευτυχώς στους θυελλώδεις καιρούς του Β΄Παγκοσμίου πολέμου η Ελλάδα είχε την τιμή να διοικείται από τον πανάξιο Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος είχε τη διορατικότητα να κατασκευάσει την περίφημη σειρά οχυρωματικών έργων, υπόγειων και επίγειων κατά μήκους των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, τη “Γραμμή Μεταξά”.

Μετά το πέρας της ομιλίας ο συναγωνιστής Κιτσόπουλος έκανε αναφορά στη πολιτική επικαιρότητα και στον τρόπο που προσπαθούν κυβερνώντες και ΜΜΕ να λασπολογήσουν για ακόμη μια φορά τη Χρυσή Αυγή σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα εγκλήματα που διαπράττουν εις βάρος του ελληνικού λαού, οδηγώντας στην κατάρρευση έναν-έναν όλους τους θεσμούς, μαζί και αυτόν της δικαιοσύνης. Κάλεσε επίσης όλους τους παρευρισκομένους να σταθούν πλάι μας στον Αγώνα που δίνουμε καθημερινά και ιδιαίτερα οι φυλακισμένοι συναγωνιστές μας, που δεν λυγίζουν και κρατούν το κεφάλι ψηλά ώστε όλοι μαζί να συντελέσουμε στο να επιτευχθεί η νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Ακολούθησε συζήτηση και η ομιλία έκλεισε με την απαγγελία του Εθνικού ύμνου και του ύμνου του Κινήματος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:
Μαζαράκη 34 -1ος όροφος
Δευτέρα 19.00 – 22.00
Τηλ. 6947 179504, 25510 53353

Τ.Ο. Κομοτηνής: Παρουσία για τον εορτασμό της επετείου στο οχυρό Νυμφαία

Κλιμάκιο συναγωνιστών και συναγωνιστριών, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Τοπικής και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ροδόπης, συναγωνιστή Νικόλαο Τσουμαρέλη, παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της μάχης του οχυρού Νυμφαίας.

Το παρών έδωσε για άλλη μία χρονιά κλιμάκιο συναγωνιστών και συναγωνιστριών της Τ.Ο. Κομοτηνής και πλήθος υποστηρικτών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στο οχυρό Νυμφαία, τιμώντας την ιστορική μέρα της μεγάλης τιτανομαχίας όταν το ημερολόγιο έγραφε 6 Απριλίου 1941. Οι Έλληνες αποδεικνύουν ότι είναι άξιοι απόγονοι του Λεωνίδα και στις θρακιώτικες Θερμοπύλες ακούστηκε ξανά το «Μολών Λαβέ», όχι από τους 300, αλλά από 478 οπλίτες και αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού. Παρά το τραγικό αποτέλεσμα, πολέμησαν γενναία και στην ουσία νίκησαν, αφού κατάφεραν να εναντιωθούν σε ένα ολόκληρο σώμα στρατού μηχανοκίνητων της μέχρι τότε θεωρούμενης αήττητης γερμανικής Βέρμαχτ. Οι υποδομές σε συνδυασμό με την ανδρεία των Ελλήνων στρατιωτών εξέπληξαν και προκάλεσαν τον θαυμασμό του εχθρού, υμνώντας τους υπερασπιστές τμήματος του πατρίου εδάφους. Η μάχη στο οχυρό Νυμφαίας ήταν άθλος για την εποχή εκείνη, αλλά και παράδειγμα προς μίμηση, για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η ελευθερία της Πατρίδας μας, είναι πιο πάνω από την ίδια μας τη ζωή.

KOMOTHNH:
Σοφοκλέους Κομνηνού 2, 4ος όροφος
Τετάρτη 18.00 – 21.00
Τηλ.: 6983 504758

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη στα γραφεία της Περιφέρειας ΑΜΘ και στο Επαγγελματικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ν.Ροδόπης

Με την ευκαιρία της κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την υποψηφιότητα του συνδυασμού Ελληνική Αυγή για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο υποψήφιος Περιφεριάρχης, συναγωνιστής Χρήστος Κιτσόπουλος, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη για την Π.Ε. Ροδόπης, συναγωνιστή Νίκο Τσουμαρέλη, καθώς και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους των νομών Ροδόπης και Έβρου, συνομίλησαν με υπαλλήλους και αρμοδίους για θέματα της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια σύσσωμο το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ν. Ροδόπης. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του επιμελητηρίου εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του νομού.

Τα κυριότερα εξ αυτών, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αγγίζει το 70% της μεσαίας τάξης, το παραεμπόριο, η μη επαρκής προβολή της περιφέρειας με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, η μεγάλη ανεργία, τα προβλήματα εγγυοδοσίας, με τις επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή και τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα. Απαίτηση αποτελεί η μείωση της φορολογίας, πράγμα που θα δώσει ανάσα στους επαγγελματίες αλλά και στο αγοραστικό κοινό.

Οι συναγωνιστές άκουσαν με προσοχή και ενημέρωσαν τον πρόεδρο και τα μέλη του επιμελητηρίου για τις θέσεις της Ελληνικής Αυγής σ’ ό,τι αφορά την περιφέρειά μας που είναι από τις πιο δύσκολες και παραμελημένες. Επισήμαναν πως θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, με διαφάνεια και εντιμότητα. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο να έχει ένα καλύτερο αύριο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Μακεδονία: Επίσκεψη στη λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας.‏

Το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου, κλιμάκιο συναγωνιστών με επικεφαλής τον  Λορίδα Φαίδωνα, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κοζάνης με την “Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Μακεδονία”, επισκέφθηκαν την λαϊκή αγορά  της Πτολεμαΐδας. Στη δράση μας συμμετείχαν και πολλοί από τους υποψήφιους Περιφερειακούς  Συμβούλους. Η υποδοχή των κατοίκων της Πτολεμαΐδας και των παραγωγών-επαγγελματιών  που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά ήταν ιδιαίτερα ένθερμη και  εκδηλωτική. Μοιράσαμε στους πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια με τις βασικές θέσεις του  συνδυασμού μας για την Δυτική Μακεδονία καθώς και ξεχωριστό φυλλάδιο για  τους επαγγελματίες σχετικά με τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της  λειτουργίας των λαϊκών αγορών της Δυτικής Μακεδονίας. Συνολικά μοιράσαμε περίπου 1.500 φυλλάδια τα οποία έγιναν ανάρπαστα. Οι δράσεις μας συνεχίζονται αμείωτα και θα κορυφωθούν όσο πλησιάζουμε  στις εκλογές της 18ης και 25ης Μαΐου, όπου οι Έλληνες θα στηρίξουν μαζικά τη Χρυσή Αυγή και τους συνδυασμούς της Ελληνικής Αυγής στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους της χώρας μας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-alejandroupolh-komothnh-ellhnikh-augh-gia-thn-dutikh#ixzz2yfhbjCbt

Exit mobile version