Η συμμορία της μνημονιακής συγκυβέρνησης, αντιλαμβανόμενη πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με διάλογο και επιχειρήματα τη Χρυσή Αυγή, έχει μετατρέψει το κοινοβούλιο σε παραμάγαζο των αποκομμάτων της, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες θεσμικές εκτροπές. Μία εξ᾽ αυτών έλαβε χώρα τον περασμένο Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας, όταν, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου η ερωτούσα βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, απεύθυνε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αθανασίου, σχετικά με την απελευθέρωση τρομοκρατών και συγκεκριμένα του εξαιρετικά επικίνδυνου δολοφόνου Ξηρού και την παράνομη προφυλάκιση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών της. Η συναγωνίστρια Ζαρούλια επισήμανε την τρομοκρατική επίθεση στην οικεία του Γερμανού πρέσβη και την ανικανότητα των αρμόδιων υπουργείων να προστατέψουν την τάξη και τον νόμο σε αυτή εδώ την χώρα. Επίσης του επισήμανε ότι έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί για αυτήν τους την ανικανότητα…
Αντίθετα, ο Αθανασίου υπερασπίστηκε τον θεσμό των αδειών, την στιγμή που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΑΡΧΗΓΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Αποχωρώντας από την αίθουσα η Συναγωνίστρια Ζαρούλια αποκάλεσε τον επίορκο υπουργό «αληταρά», για το θράσος και την υποκρισία του να παριστάνει την αθώα περιστερά αυτός που χρησιμοποίησε το δικαστικό σώμα για να προφυλακίσει αθώους ανθρώπους. Αντί το σώμα να διερευνήσει τις επίορκες πράξεις του Αθανασίου για παρέμβαση του ιδίου στο έργο της δικαιοσύνης, ο προεδρεύων Μαρκογιαννάκης, ευρισκόμενος σε πανικό και αμηχανία, ζήτησε από τη βουλή να επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στην Συναγωνίστρια Ζαρούλια για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».
Αν ο Μαρκογιαννάκης και ο πρόεδρος της βουλής σέβονταν τη νομοθεσία και το Σύνταγμα θα έπρεπε να διατάξουν την άμεση σύλληψη του πρωθυπουργού και των επίορκων υπουργών του, των οποίων η συμπεριφορά και οι πράξεις είναι κυριολεκτικά αντικοινοβουλευτικές, διότι κατέλυσαν το Σύνταγμα, κατάργησαν τη διάκριση των εξουσιών και διέγραψαν τη λαϊκή κυριαρχία.
Επομένως η μοναδική αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που λαμβάνει χώρα εντός του κοινοβουλίου προέρχεται από τους υπαλλήλους των ξένων τοκογλύφων, που αποφασίζουν και διατάζουν ό,τι τους συμφέρει, που νομοθετούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και που εγκρίνουν νομοσχέδια χωρίς την συγκατάθεση της πλειοψηφίας.
Εις ότι αφορά το εν λόγω περιστατικό, η Συναγωνίστρια Ζαρούλια απέστειλε έγγραφο με το οποίο απαίτησε να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία, όπως αυτή ορίζεται από τον κανονισμό της βουλής. Να απολογηθεί δηλαδή όπως ορίζει ο κανονισμός της βουλής στο άρθρο 80 παρ.2. για μια φράση που παράτυπα γράφτηκε στα πρακτικά, διότι αυτή ειπώθηκε εκτός της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου (κάτι που αποδέχεται στην επιστολή-απάντηση ο ίδιος ο Μαρκογιαννάκης).
Σε απάντηση του εγγράφου ο προεδρεύων Μαρκογιαννάκης γνωστοποίησε ότι εμμένει στην αρχική παράνομη απόφαση του, χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι ο κανονισμός της βουλής επιβάλλει την απολογία του εγκαλούντος κι αυτό γιατί θα επιβεβαίωνε με ένα ακόμα επιχείρημα την εμπάθεια και την παρανομία του.
Σας παραθέτουμε το σχετικό έγγραφο:
Αυτά, για να καταλάβουν άπαντες ποιοι είναι οι δημοκράτες και πόσο σέβονται τους νόμους τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετούν. Ας γνωρίζουν όμως ότι η ευθιξία τους δε θα κρατήσει για πολύ ακόμα, γιατί τον Μάιο ο Ελληνικός Λαός θα τιμωρήσει σύσσωμα όλους τους αληταράδες του κλεπτοκρατικού τόξου δια της ψήφου του!
Υ.Γ.: Για τους ημετέρους φυσικά ούτε λόγος να εφαρμοστεί ο κανονισμός της βουλής αυτοδικαίως, όπως αναφέρει ο Μαρκογιαννάκης στο έγγραφό του, όπως λ.χ. όταν οι νεοδημοκράτες επιδίδονται σε ήθος απείρου κάλλους με ανάλογες εκφράσεις.