Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα «Ακρόπολις»: Ο Μιχελάκης και η «χαμένη» δικογραφία

Η ιστορική εφημερίδα «Ακρόπολις» φιλοξενεί ρεπορτάζ για το νέο σκάνδαλο επιόρκων την δικογραφία για τον χρηματισμό του Μιχελάκη από τον Πάλλη που έθαψε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κουτσαμάνη.

Ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και η κυβέρνηση συνεχίζουν να σιωπούν για την δικογραφία του χρηματισμού (;) του υπουργού από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, που αποκάλυψε το HOT DOC, γίνονται γνωστά και τα νέα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία έχασε το δρόμο προς τη βουλή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στη δικογραφία υπάρχουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που εμπλέκουν τον Γιάννη Μιχελάκη με τον Αναστάσιο Πάλλη, πέρα από τα χειρόγραφα του επιχειρηματία και τις καταθέσεις των μαρτύρων. Φυσικά όλα αυτά πρέπει να αποδειχθούν δικαστικά.

Για να γίνει όμως αυτό, η σχηματισθείσα δικογραφία θα πρέπει να πάρει τον δρόμο που πρέπει και όχι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του περιοδικού, να έχει χαθεί! Στο υλικό που κατασχέθηκε στο σπίτι και το γραφείο του Πάλλη από τους εισαγγελείς βρέθηκε επίσης και η επίμαχη ερώτηση που κατέθεσε ο Μιχελάκης ως βουλευτής στην βουλή με περιεχόμενο κατά του Βίκτωρα Ρέστη, πρώην συνεργάτη και συνεταίρου, ενώ στη συνέχεια αντίπαλου του Αναστάσιου Πάλλη. Είναι η ερώτηση για την οποία που ο νυν υπουργός εμπλέκεται με υπαινιγμούς από το ρεπορτάζ του περιοδικού ότι χρηματίστηκε, προκειμένου να την υποβάλει στη βουλή.

Το κείμενο της ερώτησης που υπάρχει στα κατασχεμένα, έχει σταλεί από το γραφείο του Μιχελάκη στη Ν.Δ, όταν αυτός ήταν εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Το κείμενο που ήταν στην διάθεση του Πάλλη, δείχνει καθαρά δηλαδή πως εστάλη στον επιχειρηματία από τη Ν.Δ., αφού αποτυπώνει πάνω του τον αριθμό του φαξ των γραφείων του κόμματος. Φυσικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος και ενδεχομένως ο ίδιος ο υπουργός Μιχελάκης πως αυτό είναι μια συνήθη πρακτική, εάν κάποιος εκδηλώνει ενδιαφέρον για να ενημερωθεί για ένα θέμα. Είναι όμως;

Σύμφωνα με την δικογραφία, το εύρημα αυτό πιστοποιεί όχι μόνο τη στενή σχέση Μιχελάκη-Πάλλη, επιβεβαιώνει πως υπήρξε χρηματισμός για την συγκεκριμένη ερώτηση στη βουλή όπως άλλωστε ο ίδιος ο Πάλλης γράφει στα χειρόγραφα του. Εκτός φυσικά και αν ο Πάλλης ότι γράφει στις προσωπικές τους σημειώσεις είναι ψέματα προκειμένου να ενοχοποιήσει για δικούς του λόγους  τον Μιχελάκη!

Το φαξ στάλθηκε από τα γραφεία της Ν.Δ στον Πάλλη, ως πιστοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρθηκαν, είναι η εκτίμηση της δικογραφίας. Κι εδώ θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος πως από το συγκεκριμένο φαξ το έστειλε κάποιος υπάλληλος του κόμματος ή ένας κομματικός επισκέπτης από τους δεκάδες που πηγαινοέρχονται καθημερινά στα γραφεία της Ν.Δ. Είτε άθελα, είτε με δόλο!

Ως σήμερα ο Άρειος Πάγος και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχουν απαντήσει παρά τον θόρυβο, για το πότε είχαν στην διάθεση τους την καυτή δικογραφία, η οποία παρότι έχει περάσει διάστημα 4 μηνών δεν έχει φτάσει στη βουλή για συζήτηση άρση ασυλίας του Μιχελάκη. Ο ίδιος ο υπουργός δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το σκάνδαλο που τον αφορά. Αντιθέτως πληροφορίες τον θέλουν να επικοινωνεί με δημοσιογράφους για να εξασφαλίσει την μη δημοσίευση των αποκαλύψεων του ρεπορτάζ. Στις συζητήσεις του αυτές ο υπουργός εκθέτει στους συνομιλητές του στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία κατ΄ αυτόν δεν αποδεικνύουν την ενοχή του.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, πώς γνωρίζει ο κύριος Μιχελάκης στοιχεία της δικογραφίας αφού δεν ασκηθεί δίωξη εναντίον του, ώστε να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και του αποδεικτικού υλικού; Οπότε ο κύριος Μιχελάκης λέει ψέματα στους δημοσιογράφους ή γνωρίζει δικογραφία παρανόμως από κάποιον που τον ενημερώνει αντί να την προωθήσει στην βουλή. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο υπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει κάθε σκιά με δημόσια τοποθέτηση του οτιδήποτε γύρω από αυτή την υπόθεση.

Ίσως περιμένει να δει εάν πάρει έκταση το θέμα προκειμένου να μην το «απλώσει» ο ίδιος άθελα του. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ακρόπολις» πάντως ο υπουργός ζήτησε ενημέρωση για τον φάκελο αυτό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/efhmerida-akropolis-o-michelakhs-kai-h-chamenh-dikografia#ixzz2yi3p0Vo2

Exit mobile version