Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΓΕΝΝΑΤΑ-ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ: “Ο ΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ”

GennataVlahopoulouL

H οικονομολόγος Αγγελική Μαίη Γεννατά-Βλαχοπούλου δεν είναι “μία ακόμα υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο της Αθήνας”.

Κατ’αρχήν γιατί δεν κατέρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με έναν  από τους “συστημικούς” συνδυασμούς των παλαιών κομμάτων ή αυτών που είναι φιλικά προσκείμενι στην Νέα Τάξη Πραγμάτων του Τζοτζ Σόρος, όπως ο συνδυασμός του Γιώργου Καμίνη

Είναι υποψήφια με την Ελληνική Αυγή, τον συνδυασμό που υποστηρίζει ο Λαϊκός Σύνδεσμος και Αγγελική Μαίη Γεννατά-Βλαχοπούλου ξεχώρισε από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της με την μαχητικότητάς της, αλλά και τις ουσιαστικές θέσεις που έλαβε στα προβλήματα του δήμου.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο defencenet.gr μιλάει για όλα τα κύρια προβλήματα του δήμου της Αθήνας και πάνω απ’όλα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις-ακόμα και για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ως οικονομολόγος στέκεται στην οικονομική πτώχευση του δήμου της Αθήνας (βαθμολογείται με CCC η πιστοληπτική του ικανότητα, χειρότερη και από αυτή της χώρας), αλλά βέβαια και στην εγκληματικότητα όπου εξαγγέλλει την δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου άμεσης επέμβασης στο δήμο για να επιλαμβάνεται άμεσα σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ κάθε κρούσματος εγκληματικότητας.

Παραθέτει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες λύσεις στο θέμα των αστέγων και των διατροφής των άπορων πολιτών ενώ για το ζήτημα του τζαμιού και την πρόταση του Άρη Σπηλιωτόπουλου απαντά διερωτώμενη “πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζει κάτι τέτοιο τώρα ενώ πριν είχε υπερψηφίζει την ανέγερση του τεμένους”.

Ας δούμε όλη την συνέντευξη:

-Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πέντε  βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Αθήνα και μπορεί να επιλύσει ο δήμος;

“1.Εγκληματικότητα –Παραβατικότητα-Ανομία
2.Παραεμπόριο
3.Καθαριότητα
4.Κοινωνικό έργο
5. Ενίσχυση του Ελληνικού Εμπορικού Στοιχείου”

-Ποιες είναι οι πρώτες ενέργειες στις οποίες θα προβεί ως δήμαρχος ο Η.Κασιδιάρης σε περίπτωση νίκης του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές.

“Λογιστικός έλεγχος των οικονομικών του Δήμου-παρέμβαση του Δημάρχου σε όλες τις εστίες ανομίας με την θέσπιση τετραψήφιου αριθμού καταγγελιών –διαβάθμιση των δημοτικών τελών βάση οικονομικών κριτηρίων – ενίσχυση του μικρού  Έλληνα εμπόρου- αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και επανεκκίνηση της  λειτουργίας υπηρεσιών που έχουν ατονήσει-αποκατάσταση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ανάδειξη του πολιτισμικού μας πλούτου, ως πρωταρχικού άξονα τουριστικής ανάπτυξης- κοινωνική πολιτική με την δημιουργία μικρών παντοπωλείων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, με διάθεση βασικών ειδών διατροφής και υγιεινής σε τιμές κόστους-αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων του Δήμου, με δημιουργία κέντρων φιλοξενίας  αστέγων. Σκοπός μας είναι να μην υπάρχει ούτε ένας άστεγος, ούτε ένας πεινασμένος σε αυτή την Πόλη”.

-Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος της Αθήνας λόγω της κακοδιαχείρισης; Υπενθυμίζουμε ότι πρακτικά έχει πτωχεύσει ως δήμος

“Με την εκλογή μας και πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας, οφείλουμε να κάνουμε λογιστικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων  του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να ορίσουμε το σημείο εκκίνησης της δικής μας θητείας. Όπως καταλαβαίνεται η ψήφος στον συνδυασμό μας, είναι ψήφος πολιτικής  εμπιστοσύνης και ελπίδας.

Για εμάς η υπόσχεση είναι υποχρέωση, κατά συνέπεια ο λογιστικό έλεγχος σε βάθος εικοσαετίας είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας, απέναντι στον έλληνα φορολογούμενο, ο οποίος έχει περιέλθει σε αυτή την δυσμενή οικονομική κατάσταση, λόγω της ανελέητης διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Σε πρώτη φάση θα προχωρήσουμε σε έλεγχο των οικονομικών συμβάσεων που ήδη τρέχουν,  σε διαβάθμιση των εξόδων ανάλογα με την αναγκαιότητα , σε καταμερισμό των εσόδων βάση αξιοκρατικών κριτηρίων, στην ανάληψη έργων με δημόσιους  μειοδοτικούς διαγωνισμούς και σχέδια συμβάσεων που θα εξασφαλίζουν το δημόσιο όφελος και την δυνατότητα συμμετοχής σε όλους”.

-Η εγκληματικότητα κυρίως λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς των αλλοδαπών έχει καταντήσει να αποτελεί την  μεγαλύτερη μάστιγα της πρωτεύουσας. Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του μπορεί να προβεί ο δήμος στη Αθήνας  για να μειώσει την έκταση του προβλήματος;

“Θα υπάρχει τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός σε εικοσιτετράωρη βάση, που θα λαμβάνει τις καταγγελίες των πολιτών  και αυτόματα με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας όπως υποχρεούται, θα παρεμβαίνει στις εστίες ανομίας, προκειμένου να επιβληθεί η τάξη και να εφαρμοστεί ο νόμος.

Πρέπει  ο καθένας μας να έχει την δυνατότητα να περπατά ελεύθερος σε αυτήν την Πόλη.

Δεν  θα ξεχάσω ποτέ όταν ήμουν φοιτήτρια και καθημερινά περπατούσα μόνη μου, από την οδό Ζήνωνος που με άφηνε το λεωφορείο μέχρι την Νομική Αθηνών χωρίς κανένα πρόβλημα  και τώρα, όχι μόνο δεν μπορώ να περπατήσω μόνη μου αλλά φοβάμαι και με το αυτοκίνητο να περάσω. Η Πόλη αυτή μας ανήκει, την αγαπάμε και οφείλουμε να την προστατεύσουμε και να την σώσουμε”.

-Η θέση της Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα έχει εκφραστεί με σαφήνεια κατά της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Πώς κρίνετε την θέση του Άρη Σπηλιωτόπουλου για την διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος;

“Ο κ. Σπηλιωτόπουλος εάν δεν κάνω λάθος, έχει υπερψηφίσει την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Υπό την έννοια αυτή οι δηλώσεις του θεωρώ ότι  γίνονται χάριν εντυπωσιασμού και παραπλάνησης  του Αθηναϊκού κοινού”.

-Τι σκοπεύετε να κάνετε με τους απολυθέντες δημοτικούς αστυνομικούς;

“Εάν και εφόσον ήταν αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων σαφώς και θα επαναπροσλαμβάναμε το σύνολο των απολυθέντων δημοτικών αστυνομικών. Επειδή όμως η αρμοδιότητα ανήκει στην κεντρική διοίκηση του κράτους, εμείς θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο που θα διαθέτουμε, προς την κατεύθυνση αυτή, για έναν και μόνο λόγο: διότι η ασφάλεια της πόλης αυτής, είναι πρωτίστης σημασίας  και θεωρώ ότι ποτέ μα ποτέ η Αθήνα δεν είχε μεγαλύτερη ανάγκη από τώρα, την ύπαρξη της δημοτικής αστυνομίας”.

-Η πρόταση του κόμματός σας για εθελοντική απασχόληση στελεχών σας σε καθήκοντα σχολικών συνοδών, ισχύει;

“Ο εθελοντισμός ως ιδέα και πρακτική είναι συνηθισμένη  στο χώρο μας. Μέσω του εθελοντισμού διανέμονται  τρόφιμα, δίνεται βοήθεια σε ανήμπορους συμπολίτες μας ,πραγματοποιούνται εκδηλώσεις. Η ιδέα του εθελοντισμού σε μια ευνοούμενη κοινωνία ,προσδίδει δυναμική και αποτέλεσμα στο επιθυμητό, κατά συνέπεια  ο εθελοντισμός θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια στην επίτευξη του κοινωνικού σκοπού που θα επιτελέσουμε”.
 
-Η Αθήνα χρειάζεται περισσότερο πράσινο. Ποιες είναι οι προτάσεις του συνδυασμού σας;

“Μας  έχει ήδη δοθεί από ομάδα μηχανικών σχέδιο ανάπλασης πρασίνου  για το κέντρο της Αθήνας. Θεωρώντας ότι το πράσινο είναι υγεία και πολιτισμός η εμφύτευση δέντρων και πρασινάδας πρέπει να γίνει σε κάθε σημείο της πόλης αυτής”.

-Ποια η θέση σας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και την ανάπλαση της λεωφόρου Αλεξάνδρας;

“Όπως έχουμε ανακοινώσει, θεωρούμε ότι η κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει την φυσική της έδρα .Για τον Παναθηναϊκό η φυσική του έδρα είναι η Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Σε κάθε περίπτωση η περιοχή του Βοτανικού αποτέλεσε ένα τεράστιο λάθος που εδώ και τόσα χρόνια ταλαιπωρεί την ομάδα αλλά και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η  Λεωφόρος Αλεξάνδρας θα αποτελέσει ένα στολίδι για την Αθήνα με διαμόρφωση τόσο του γηπέδου όσο και του περιβάλλοντος χώρου”.

-Η απόφασή σας να κατέλθετε ως υποψήφια στον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» υπαγορεύθηκε από το πολιτικό σας πιστεύω ή από την ανάγκη να βοηθήσετε στην ανάπλαση της πόλης σας;

“Από την αγάπη για την πατρίδα μου ,την πόλη που μεγάλωσα και μεγαλώνω τα τρία ανήλικα παιδιά μου. Σκοπός μου είναι  να προσφέρω την εμπειρία και τις γνώσεις της εικοσαετείς καριέρας μου ως οικονομολόγου, από τον δύσκολο στίβο του ελεύθερου επαγγέλματος”.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

πηγή

Exit mobile version