Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σταύρος Λυγερός: Νομική κατασκευή η “εγκληματική οργάνωση” – Διώκουν την Χρυσή Αυγή με συλλογική ευθύνη

YouTube Poster

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός και πολιτικός αναλυτής του Realfm σχολίασε τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι πρόκειται για μια προβληματική υπόθεση.

Συγκεκριμένα είπε “ότι αυτή η υπόθεση δεν είναι μια τυπική ποινική υπόθεση, είναι φορτισμένη, έχω επανειλημμένως εκφράσει ότι αυτή η νομική κατασκευή περί εγκληματικής οργάνωσης έτσι όπως εφαρμόζεται στην Χρυσή Αυγή είναι εξόχως προβληματική και παραπέμπει σε συλλογική ευθύνη”.

Συνέχισε λέγοντας ότι “εάν εφαρμόσουμε αυτή την θεωρία περί εγκληματικής οργάνωσης γιατί παραπέμπονται, ζητείται η άρση και θα παραπεμφθούν και ήδη παραπέμπονται άτομα τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους τους ανακριτές και εισαγγελείς δεν έχουν καμία σχέση με παράνομες πράξεις απλώς επειδή είναι μέλη, θα έλεγα ότι τότε θα πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία είναι μερικές χιλιάδες”.

Στα λεγόμενα του δημοσιογράφοι θα προσθέσουμε ότι τα μέλη και οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής δεν είναι μερικές χιλιάδες αλλά εκατοντάδες χιλιάδες και στις ερχόμενες εκλογές θα καταγραφεί η πραγματική δύναμη του Λαϊκού Συνδέσμου.

Το σίγουρο είναι ότι οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρα πολιτικές και υπάρχει η ομολογία του γενικού γραμματέα και νούμερο δύο της κυβέρνησης Σαμαρά, που επαληθεύει τον πολιτικό χαρακτήρα των διώξεων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stauros-lugeros-nomikh-kataskeuh-h-egklhmatikh-organwsh-diwkoun-thn-chrush#ixzz2zBQXrol7

Exit mobile version