Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται το νέο μνημόνιο: Αμέσως μετά τις εκλογές πέφτουν οι μάσκες της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά

Έρχεται το νέο μνημόνιο: Αμέσως μετά τις εκλογές πέφτουν οι μάσκες της χούντας Βενιζέλου - Σαμαρά

Παρά τις υποσχέσεις Σαμαρά ότι «τα μνημόνια τελείωσαν», έχουν ήδη αρχίσει οι διεργασίες στο παρασκήνιο, προκειμένου να οδηγηθούμε στο νέο μνημόνιο. Η μόνη ένσταση που πιθανόν υπάρχει στο κυβερνητικό επιτελείο είναι αν θα δοθεί σε αυτό και πάλι το όνομα «μνημόνιο» ή αν θα ονομαστεί αλλιώς για να μην διαλυθεί στα μάτια ακόμα και του πιο αδαή η κυβερνητική προπαγάνδα.

Γράφαμε προχθές  για το νέο προσυμφωνημένο μνημόνιο που θα έρθει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και είχαμε τα συγχαρητήρια Σόιμπλε για Σαμαρά για την απελπισία και την ανέχεια στην οποία υποβάλλει αναγκαστικώς τους Έλληνες. Σήμερα στην “Real News” μιλάνε πέντε διακεκριμένοι οικονομολόγοι, με διεθνείς θέσεις και συμφωνούν σε ένα και μόνο πράγμα: Έρχεται νέο μνημόνιο.

Έχουμε πολλάκις τονίσει ότι η μνημονιακή πολιτική είναι αδιέξοδη και οδηγεί σε ολοένα και περισσότερο – σκληρότερα μέτρα. Η πολιτική της λιτότητας μοιραία οδηγεί σε αποστράγγιση της αγοράς από ρευστό και σε αλλεπάλληλα «λουκέτα», τα οποία με την σειρά τους οδηγούν σε ανάγκη για ακόμα σκληρότερα μέτρα, για να μην πέφτουν τα έσοδα. Έτσι η μνημονιακή πολιτική μοιραία είναι ατελέσφορη και αέναη, οδηγώντας τους Έλληνες στην απελπισία και τους διεθνείς τοκογλύφους στο να αγοράζουν ό,τι θέλουν σε όλο και καλύτερες τιμές.

Ο σύμβουλος του Σόιμπλ, Κλέμενς Φουστ, ο Διευθυντής Έρευνας του DIW, Αλεξάντερ Κρητικός, ο Διευθυντής στο ECIPE, Φρέντρικ Έρικσον, ο Ζολτ Νταρβάς, οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel και ο Ζακ Ντελπλα, πρώην σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, συμφωνούν ότι άμεσα θα έρθει στο προσκήνιο ένα νέο μνημόνιο. Έχοντας διαφορετικές προσεγγίσεις οι πέντε προαναφερθέντες οικονομολόγοι συμφωνούν ότι με τις παρούσες συνθήκες και την παρούσα πολιτική, η υπογραφή ενός νέου μνημονίου είναι αναπόφευκτη. Είτε διότι «η Ελλάδα χρειάζεται δάνειο 40 δισ. ευρώ», είτε διότι το χρέος είναι μη βιώσιμο, το ζήτημα είναι ότι αμέσως μετά τις εκλογές ο Σαμαράς θα κάνει τα αποκαλυπτήρια απαιτώντας νέες θυσίες από τον Ελληνικό Λαό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchetai-to-neo-mnhmonio-amesws-meta-tis-ekloges-peftoun-oi-maskes-ths-chou#ixzz2zMQgOozZ

Exit mobile version