Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Σπατών – Αρτέμιδας όλο «λύνεται» και όλο διογκώνεται!

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο Σπατών - Αρτέμιδας όλο «λύνεται» και όλο διογκώνεται!

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης εκτός από χρονίζον, αποτελεί ένα μείζον ζήτημα της τοπικής κοινωνίας μας. Είναι απότοκο μίας καταστροφικής πολιτικής της κεντρικής κυβέρνησης, η οποία διαπερνά όλες τις βαθμίδες διοίκησης και φθάνει στην τοπική αυτοδιοίκηση στην χειρότερή της μορφή. Αποστέρηση πόρων, ανυπαρξία υποδομών, διάλυση του Ο.Σ.Κ. (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων), φρούδες υποσχέσεις μίας παραπαίουσας δημοτικής αρχής. Και από την άλλη, η μαθητιώσα νεολαία. Αποκλεισμένη, ανοχύρωτη απέναντι στην αναλγησία κάθε αρχής, απαξιωμένη από τα κέντρα αποφάσεων, αφημένη σε μία πορεία χωρίς σαφή προσανατολισμό, αβοήθητη!

Δεν μας προξενεί καμμία εντύπωση που το πρόβλημα της σχολικής στέγης στον Δήμο μας όλο «λύνεται» και όλο διογκώνεται! Τα βήματα της νυν δημοτικής αρχής δεν είναι απλώς μετέωρα, είναι βήματα στο απόλυτο κενό. Σύσταση επιτροπών που συνεδριάζουν επί 3 και πλέον έτη «χωρίς ορατό αποτέλεσμα» όπως πολύ πρόσφατα δήλωσε αποχωρήσασα δημοτική σύμβουλος από την παράταξη της «Νέας Πόλης» που εξέλεξαν οι δημότες για να λύσει (υποτίθεται) τα προβλήματα του τόπου…  Οι μαθητές σταυλίζονται σε λυόμενες κατασκευές, τοποθετούνται σε κοντέινερ σαν εμπορικά αγαθά, αν και ενδεχομένως μέσα από αυτή την οπτική αντιμετωπίζονται από τους «άρχοντες» του Δήμου, ως «αγαθά» που κάποιοι επιτήδειοι θα επιχειρήσουν να εμπορευθούν όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, αφού η «προστιθέμενη αξία» των νέων αποτελεί γι’αυτούς μέσο τόσο προβολής, όσο και πλουτισμού! Από πού να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε… Από το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος, όπου τα κοντέινερ πλημμυρίζουν με την παραμικρή βροχή σκορπίζοντας τον τρόμο σε μαθητές και διδακτικό προσωπικό, από το 4ο Δημοτικό όπου ο ιδιοκτήτης  του ακινήτου θεωρεί ότι το μίσθωμα δεν είναι ικανοποιητικό και ο Δήμος (ναι, αυτός ο Δήμος που «κόπτεται» για τους μαθητές) ήλθε σε πλήρη ρήξη μαζί του, με αποτέλεσμα να «σφραγιστεί» το κτίριο παρουσία δικαστικών επιμελητών για οφειλές;; Από τα τμήματα που συγχωνεύονται-ελέω μνημονιακών επιταγών- με αποτέλεσμα οι μαθητές της Βραυρώνας για παράδειγμα να περιφέρονται στην Αρτέμιδα «ζητιανεύοντας» αίθουσα για να μαθητεύσουν;;

Η «Ελληνική Αυγή για τα Σπάτα και την Αρτέμιδα» με εμπεριστατωμένη πρόταση έχει θέσει τον «δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων» και θα προβεί σε άμεσες απαλλοτριώσεις ιδανικών χώρων προς ανέγερση νέων σχολικών μονάδων! Μέχρι τότε, η μετακίνηση των μαθητών θα πραγματοποιείται με δημοτικά μέσα μεταφοράς, όχι με τα μέσα των γονέων των μαθητών! Θα δημιουργηθεί ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ σχολική επιτροπή με συμμετοχή και των γονέων για εποπτεία και άμεση παρέμβαση στα ζητήματα σχολικής στέγης, η οποία και θα παραδίδει τακτική έκθεση με τα πεπραγμένα της στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο! Θα θεσμοθετηθεί η φύλαξη των σχολικών χώρων με ευθύνη του Δήμου για να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού η Δημόσια περιουσία των σχολικών κτιρίων και η αποτροπή εισόδου εξωσχολικών στοιχείων, ενώ θα προταθεί η ενεργοποίηση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης εκτός ωρών λειτουργίας προς αποφυγή βανδαλισμών!

Έτσι αντιλαμβάνεται η «Ελληνική Αυγή για τα Σπάτα και την Αρτέμιδα» το πρόβλημα της σχολικής στέγης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος Γρηγόρης Γερακόπουλος δίδει άμεση προτεραιότητα στο θέμα αυτό για την οριστική επίλυσή του, προς όφελος του μέλλοντος του τόπου μας και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας μας!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-problhma-ths-scholikhs-steghs-ston-dhmo-spatwn-artemidas-olo-lunetai-kai#ixzz2zWRXxOQf

Exit mobile version