Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κανείς δεν πιστεύει τον ψεύτη Σαμαρά: Στατιστικό τέχνασμα το «πλεόνασμα»

Κανείς δεν πιστεύει τον ψεύτη Σαμαρά: Στατιστικό τέχνασμα το «πλεόνασμα»

Η κυβέρνηση με την αγαστή συνεργασία των πρόθυμων και εύκολων στο ψέμα ΜΜΕ προσπαθεί να πείσει τον Ελληνικό Λαό ότι η πείνα και η ανέχεια είναι «εικονική πραγματικότητα», αφού «τα μνημόνια τελείωσαν», η «ανάπτυξη ήρθε» και «δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα». Την «μαγική εικόνα» που προσπαθεί να παρουσιάσει ο Σαμαράς στους δοκιμαζόμενους Έλληνες, βέβαια, δεν την πιστεύει κανείς ανά την υφήλιο και είναι πλήθος τα δημοσιεύματα, που λένε τα προφανή σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Οι γερμανικές εφημερίδες σήμερα, χλευάζουν την κυβερνητική προπαγάνδα σε όλα της τα επίπεδα, αποδομώντας την ουσιαστικά και επιβεβαιώνοντας πλήρως αυτά που πάντοτε έλεγε η Χρυσή Αυγή. Η εφημερίδα Bild λέει: «Η Ελλάδα ζει με δανεικά. Το χρέος ανέρχεται στο 175 % του ΑΕΠ. Το μίνι πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι ούτε καν μια σταγόνα στον ωκεανό», ενώ η Deutsche Welle μεταδίδει ότι όποιος αγοράζει ελληνικά ομόλογα, το κάνει λιγότερο επειδή εμπιστεύεται τους Έλληνες ότι θα επιλύσουν γρήγορα τα προβλήματά τους, αλλά αντιθέτως ποντάρει στο ότι εντέλει οι άλλοι θα πληρώσουν. Η Stuttgarter Zeitung λέει ότι το «πρωτογενές πλεόνασμα» είναι ένα στατιστικό τρικ, γιατί δεν περιλαμβάνει τους τόκους και άλλες οφειλές.

Wall Street Journal θέτει το ζήτημα πιο άμεσα, θέτοντας και ζήτημα προπαγάνδας και ζήτημα ευθυνών για αυτή την ψευδολογία που δέχεται ο Ελληνικός Λαός, γράφοντας: “η Eurostat ανακοίνωσε την Τετάρτη οτι η Ελλάδα είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 23 δισ. Ευρώ το 2013 και ξόδεψε 7,2 δισ. ευρώ για τις πληρωμές τόκων. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το πρωτογενές ισοζύγιο, με βάση τον ορισμό που ευρέως χρησιμοποιούν οι οικονομολόγοι και η ίδια η στατιστική υπηρεσία, εμφανίζει έλλειμμα 16 δισ. ευρώ ή 8,7% του ΑΕΠ την Ελλάδας”.

Για τους δύο κύριους πυλώνες της κυβερνητικής προπαγάνδας, την «έξοδο στις αγορές» και το «πρωτογενές πλεόνασμα», πρώτοι είχαμε αναφέρει την αλήθεια. Σας παραθέτουμε ενδεικτικά αποσπάσματα κειμένων μας, που ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας, γιατί τότε η προπαγάνδα περί Χρυσής Αυγής που «δεν έχει θέσεις» θα είχε διαλυθεί ενώπιον του Ελληνικού Λαού.

Περί της εξόδου στις αγορές στις 13 Απριλίου«Η πραγματικότητα, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι ότι έχουμε ένα προεκλογικό τρικ που εκτυλίσσεται με βάση την αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και δανειστών, προκειμένου να συνεχιστεί η κυριαρχία τους επί της Ελλάδος. Η Ελλάδα βγήκε από τις αγορές το 2010, ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθεια του ΓΑΠ να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου. Τι άλλαξε από τότε; Η μεταβολή του ΑΕΠ συνεχίζει να είναι αρνητική από το 2008 έως και σήμερα, ενώ η ανεργία έχει φτάσει το 30%, γεγονός που «διασφαλίζει» ότι η Ελληνική Οικονομία θα συνεχίζει να παρακμάζει, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης του μνημονίου. Αυτό δεν μπορούν να το αλλάξουν λογιστικά τρυκ, όπως αυτά που δημιούργησαν το δήθεν «πρωτογενές πλεόνασμα». Ποια η διαφορά στην οποία στηρίζεται η κυβέρνηση για να αποφύγει την «σφαλιάρα» του 2010; Βάζοντας τα ομόλογα στο αγγλικό δίκαιο και θέτοντας ως εγγυητές κολοσσούς όπως η Deutsche Bank, η JP Morgan και η ΕΚΤ, προδίδει τα ελληνικά συμφέροντα, ανοίγοντας τις πόρτες διάπλατα στους διεθνείς τοκογλύφους, προσελκύοντας όλους τους καρχαρίες του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου. Η επιτυχία των ομολόγων που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση δεν στηρίζεται στην βελτίωση της οικονομίας, αλλά στην διασφάλιση των δανειστών, οι οποίοι μπορούν να προχωρήσουν σε κατασχέσεις αν δεν πληρωθούν

Περί “πρωτογενούς πλεονάσματος” στις 21 Νοεμβρίου 2013: «Η μνημονιακή συγκυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό με το φανταστικό πρωτογενές πλεόνασμα και την ίδια στιγμή οι ξένοι τοκογλύφοι φέρνουν νέα αιματηρά μέτρα. Για να βγει η ελληνική οικονομία από το τέλμα πρέπει να στηριχτεί στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και όχι στις λογιστικές απάτες Σαμαρά και Στουρνάρα.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kaneis-den-pisteuei-ton-pseuth-samara-statistiko-trik-to-pleonasma#ixzz2zpGtTb5h

Exit mobile version