Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.
Η επιστολή-απάντηση του προέδρου της Βουλής κυρίου Μεϊμαράκη προς τις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου, όσον αφορά το αγωνιώδες και επιτακτικό αίτημά τους για την επίσπευση της άρσης ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κινείται λίγο στην λογική του «ήξεις, αφίξεις». Αυτή τουλάχιστον την εντύπωση δίνει σε μας.
Κατ αρχάς ο κύριος Μεϊμαράκης διαβεβαιώνει ότι η βουλή των Ελλήνων και τα όργανα αυτής εξετάζουν το αίτημα της άρσης ασυλίας το οποίο σε περίπτωση αποδοχής, μεταφράζεται σε άμεση άσκηση ποινικής δίωξης, «με την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία».
Και εδώ ανοίγουμε μια σύντομη παρένθεση για να θέσουμε ένα ρητορικό ερώτημα. Πού αντικατοπτρίζονται όλα αυτά που αναφέρει ο αξιότιμος κύριος πρόεδρος της Βουλής; Πού υπάρχει αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία, όταν έχει πλέον αποδειχτεί περίτρανα ότι η δικαστική εξουσία είναι το απόλυτα πειθήνιο όργανο της εκτελεστικής, όταν εμφανίζονται στο φως της δημοσιότητας μαρτυρίες όπως αυτή του κυρίου Μπαλτάκου, όταν έγκριτοι νομικοί και συνταγματολόγοι ομιλούν για εκτροπή της δικαιοσύνης και του συντάγματος, όταν η κυβέρνηση τρέμει να προσάγει εντός του χώρου του κοινοβουλίου τους προφυλακισμένους βουλευτές, για να καταθέσουν ενώπιον της Ολομέλειας;
Κλείνουμε την παρένθεση.
Κατά δεύτερον ο κύριος πρόεδρος, επισημαίνει ότι η διαδικασία αποτελείται από πλείονα στάδια, όπως η ενημέρωση των εμπλεκόμενων βουλευτών, η γνωμοδοτική παρεμβολή κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία χρειάστηκε να προβεί σε ακρόαση βουλευτών εκτός του χώρου του Κοινοβουλίου (η τήρηση της δεοντολογίας που αναφέραμε ανωτέρω) και η εξέταση του ζητήματος ενώπιον της Ολομέλειας, για ένα έκαστο των βουλευτών, που αποτελεί το τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας.
Πότε όμως θα γίνουν όλα αυτά αφού η Βουλή εν όψει των εκλογών πρέπει να αναστείλει τις λειτουργίες της;
Φυσικά ο κύριος Μεϊμαράκης, «απολογείται» στις πανίσχυρες κυρίες ανακρίτριες, ότι ήδη η Ολομέλεια έχει αποφανθεί για την άρση ασυλίας των Συναγωνιστών μας, Αρβανίτη, Κασιδιάρη, Ζαρούλια, Κουκούτση και Κούζηλο, αλλά κατόπιν μεσολάβησε η διακοπή των εργασιών του Σώματος λόγω του Πάσχα, ενώ θα υπάρξει και η διακοπή λόγω των επερχόμενων εκλογών, τελειώνει δε με την φράση «αυτονόητο είναι ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές και θα σας γνωρίζω την έκβαση της διαδικασίας για έκαστη περίπτωση».
Και εδώ γεννάται το ερώτημα πότε θα γίνει αυτό και πώς;
Με κλειστή βουλή; Με συνοπτικές διαδικασίες που παραγκωνίζουν την καθορισθείσα; Με τις συνήθεις διαδικασίες καταστρατήγησης του συντάγματος και του ευτελισμού της δικαιοσύνης που κατ επανάληψη εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά;
Ποια είναι επιτέλους η τελική φάση της σκευωρίας εις βάρος της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο και που όμως εξελίχθηκε ως μπούμερανγκ για την κυβέρνηση;
Εδώ υπάρχουν δυο σενάρια.
Το πρώτο που είναι και το πλέον πιθανό, είναι με τις συνήθεις παρασκηνιακές, αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές μεθόδους, να ασκηθεί δίωξη εναντίον και της υπόλοιπης κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία φυσικά θα καταλήξει σε προφυλακίσεις και με πρόφαση αυτό, δηλαδή κόμμα που σύσσωμη η κοινοβουλευτική του ομάδα είναι προφυλακισμένη, ο Άρειος Πάγος να μην επικυρώσει τα ψηφοδέλτια μας, για τις επερχόμενες εκλογές. Διόλου απίθανο να συγκληθεί εκτάκτως συνάντηση παρουσία του υψηλά αμειβόμενου, «διακοσμητικού στοιχείου» που ονομάζεται «Πρόεδρος» της «δημοκρατίας» και ο οποίος θα αναλάβει με προσωπική του ευθύνη υπό μορφή βουλεύματος, την απόφαση να αποκλείσει την Χρυσή Αυγή, από την εκλογική διαδικασία. Φυσικά δεν θα υπάρξει η απαιτούμενη επικύρωση και οι ανάλογες αντιδράσεις, αφού η Βουλή θα είναι κλειστή.
Το δεύτερο σενάριο, είναι η κυβέρνηση κατόπιν του ξεμπροστιάσματος Μπαλτάκου, να επιδείξει μια υποτιθέμενη δημοκρατική ευαισθησία και καλά σεβόμενη το σύνταγμα και τις υπάρχουσες διαδικασίες, ενθαρρυμένη επιπλέον από την πρόσφατη εντέχνως ενισχυμένη δημοτικότητά της, όσον αφορά την έξοδο στις αγορές, την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από το Eurostat, την διανομή του επιδόματος και τις 14.000 προαναγγελθείσες προσλήψεις και να επιτρέψει στην Χρυσή Αυγή να λάβει μέρος στις εκλογές, κρατώντας ως άσσο στο μανίκι της την ποινική δίωξη. Έτσι και δημοκρατικό πρόσωπο (προσωπείο κατ ουσία) επιδεικνύει και καταρρίπτει συγχρόνως τους ισχυρισμούς μας, ότι ο διωγμός εις βάρος του Εθνικιστικού Κινήματος, είναι η υλοποίηση εντολών από διεθνείς ανθελληνικούς κύκλους.
Και κατόπιν των εκλογών και βάσει των αποτελεσμάτων να κινηθεί ανάλογα.
Για αυτό άλλωστε και η ενημέρωση Μεϊμαράκη προς τις ανακρίτριες δεν ήταν κατηγορηματική, αλλά «ήξεις αφίξεις». Γιατί η ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά, με απόλυτα καταρρακωμένη αξιοπιστία όσον αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, επεξεργάζεται σενάρια προκειμένου να κερδίσει παράταση ζωής.