Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελληνική Αυγή για την Αττική: Λαϊκές αγορές – Ώρα μηδέν

Ελληνική Αυγή για την Αττική: Λαϊκές αγορές - Ώρα μηδέν

Οι Λαϊκές αγορές, είναι εδώ και δεκαετίες, ο φθηνός τρόπος αγοράς φρέσκων  προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς προϊόντων και τους συνεργάτες τους. Το νομοσχέδιο θα λειτουργήσει ως πυρίτιδα στα θεμέλια αυτής της σχέσης.

Η αυστηροποίηση των όρων για τη χορήγηση αδειών, καθώς θα απαιτείται πλέον φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, όταν η πλειοψηφία των φτωχών αγροτών και μικροπωλητών είναι υπερχρεωμένοι, οι θέσεις των πωλητών που θα παραχωρούνται με κλήρωση κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να πρέπει ο κάθε επαγγελματίας να ξαναστήνει την πελατεία του από την αρχή, ενώ με αυτόν τον τρόπο θα ευνοηθούν μόνο όσοι αργότερα θα έχουν τη δυνατότητα να κατέχουν πολλά πόστα μέσα στη λαϊκή με διαφορετικούς “μπροστάρηδες”. ΙΔΟΥ πως εξυπηρετεί η κυβέρνηση τα μεγάλα συμφέροντα.

Παράλληλα, η παροχή δυνατότητας με απόφαση του κάθε δήμου να καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων σε όλες τις λαϊκές αγορές, δημιουργεί ερωτήματα! Ποιος θα παίρνει την απόφαση; Και με ποια κριτήρια; Μήπως δημιουργείται, έτσι, άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών – μικροεπαγγελματιών, με τη δόκανο του δήμου και τα συμφέροντα κάθε δημάρχου ή υπεύθυνου που θα προσβλέπει σε ρουσφέτια και “ανταποδοτικά τέλη”;

Επίσης, προβλέπονται τσουχτερά πρόστιμα εξόντωσης για τυχόν “παραβάσεις” λες και οι μεροκαματιάρηδες είναι οι οικονομικοί εγκληματίες που εξαιτίας τους φτώχυνε το ελληνικό δημόσιο. Η απελευθέρωση και η διάλυση των επαγγελμάτων που υπερασπίζεται η ΕΕ και οι “Έλληνες” πολιτικοί – υπηρέτες, με μόνο στόχο την ωφέληση των πολυκαταστημάτων, θα βρει απέναντι της την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ!

Με κοινωνική διαβούλευση θα βρούμε τον τρόπο οι λαϊκές αγορές να εξυγιάνουν τον κλάδο τους και σε συνεργασία με τους πολίτες θα βρούμε την διαδικασία που θα συνεχίσει να εξασφαλίζει φθηνά και καλής ποιότητας τρόφιμα. Πάντα το καλό είναι στην διερεύνηση κοινών αποδεκτών λύσεων από εκείνους που άμεσα συνεργάζονται.

“ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ”
Υποψήφιος Περιφερειάρχης
ΗΛΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnikh-augh-gia-thn-attikh-laikes-agores-wra-mhden#ixzz30JqU5ijs

Exit mobile version