Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η αξία της Ελληνικής Γλώσσας

της Σταματίνας Αλεξοπούλου – Ρουχωτά, υπ. Ευρωβουλευτή με τη Χρυσή Αυγή και υπ. περιφερειακού Συμβούλου με την “Ελληνική Αυγή για την Αττική”

Καμία γλώσσα στον κόσμο όσο η ελληνική δεν διακρίνεται από αρτιότητα, πλαστικότητα και άριστη απόδοση όσο και αξιοθαύμαστη ευκρίνεια της ουσίας όλων των δημιουργημάτων του στοχασμού των ανθρώπων. Είναι μία γλώσσα καθαρά αιτιατή και όχι συμβατή, καθόσον εκφράζει πλήρως αυτό το οποίο υποδηλώνει. Με τον τεράστιο πλούτο λεξιλογίου, γραμματικής και συντακτικής δομής κέρδισε επάξια τον τίτλο της μητέρας των γλωσσών, αφού διακατέχεται από την ικανότητα του «δανείζειν» και δεν έχει την ανάγκη του «δανείζεσθαι». Ας μην ξεχνάμε ότι η διατήρησή της έσωσε τον αρχαίο ελληνικό κόσμο στο Βυζάντιο και η μετάδοσή της από τους λόγιους του Βυζαντίου μετά την πτώση της Βασιλεύουσας, αποτέλεσε το εφαλτήριο της Αναγεννησιακής εποχής στη Δύση. Φιλοσοφικά κείμενα, όπως αυτά του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη γράφονται στα αρχαία ελληνικά, θέτοντας βαθιά τις ρίζες για την ανάπτυξη της σύγχρονης φιλοσοφικής σκέψης! Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι είναι το τελειότερο εργαλείο για τη μετάδοση της ανώτερης μαθηματικής σκέψης και το χρυσό κλειδί για την προώθηση μιας τεχνολογικά άρτιας κοινωνίας, αφού η συνολική δομή της εσωκλείει τέλειες αναλογίες φθόγγων, γραμμάτων και γλωσσικών συσχετισμών.

Είναι άραγε τυχαίο, που σύγχρονοι οργανισμοί και όμιλοι στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, προτρέπουν τους υπαλλήλους τους να μάθουν αρχαία ελληνικά, ώστε να επιτευχθεί  η αρτιότερη κατάρτιση υψηλόβαθμων στελεχών με διοικητικά χαρίσματα και παραγωγικά οφέλη;

Κι όμως εμείς οι Έλληνες, ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, δεν έκαναν τίποτα για να την προστατεύσουν από κάθε μορφή παρέμβασης και αλλοίωσης. Γιατί; Είναι πολύ απλό.

Η γλώσσα κάθε Έθνους επιτρέπει τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας του. Όταν πριν από 30 χρόνια επιτροπές από ειδικούς στην Ιαπωνία και Κορέα εξέτασαν το ενδεχόμενο του εκσυγχρονισμού της γλώσσας, το τελικό πόρισμα αφόριζε τελικά κάθε τέτοια προσπάθεια, αναγνωρίζοντας τη συμμετοχή της εκμάθησης των ιδεογραμμάτων, στην επιτυχία του οικονομικού θαύματος που λεγόταν «Άπω Ανατολή»! Στη Ρωσία επιβάλλεται βαρύτατο πρόστιμο σε οποιονδήποτε αντικαταστήσει το γράμμα του Κυριλλικού αλφαβήτου με Λατινικό. Στη Γαλλία χρειάζεται άδεια από τη Γαλλική Ακαδημία για κάθε θέμα που αφορά τη γλώσσα.  Στη Γερμανία η γλώσσα προστατεύεται από το Σύνταγμα. Η Ευρώπη ολόκληρη παράλληλα με διατάγματα για την προστασία της γλώσσας τους, αναγνωρίζουν και το μεγαλείο της αρχαίας ελληνικής. Στη Γαλλία επανέρχεται η διδασκαλία της στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως «προϊόν» υψηλής αξίας. Βάσκοι Ευρωβουλευτές προτείνουν την καθιέρωσή της ως επίσημης γλώσσας στην Ε.Ε. Σε 10 χώρες- μέλη της Ε.Ε η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών αποτελεί μέρος του ωρολογίου προγράμματος.

Στην Ελλάδα τι γίνεται; Το 1952 το άρθρο 107 προέβλεπε το εξής: «Επίσημος γλώσσα του κράτους είναι εκείνη στην οποία συντάσσεται το πολίτευμα και της Ελληνικής Νομοθεσίας τα κείμενα. Πάσα προς παραφθοράν αυτής επέμβαση απαγορεύεται». Στο Σύνταγμα όμως του 1975 η διάταξη αυτή απαγορεύτηκε, επιτρέποντας κάθε εκτροπή της και κακοποίηση. Στα ελληνικά σχολεία διανεμήθηκαν καινούρια βιβλία γραμματικής αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Τριανταφυλλίδη, η οποία διδασκόταν εδώ και 30 χρόνια. Τώρα τα παιδιά διδάσκονται ότι υπάρχουν 5 φωνήεντα (δεν υπάρχουν τα η, υ και ω) και 15 σύμφωνα( τα ξ και ψ δεν υπάρχουν). Γίνεται δε, το εξής τραγικό: Θεωρείται ως φωνήεν το «ου» και ως σύμφωνα τα μπ, ντ, γκ (κατά το αγγλικό αλφάβητο!).

Σκοπός αυτών των αλλαγών; Να μην προκληθεί «σύγχυση» σε μαθητές και δασκάλους με την ανάλυση φαινομένων αλλοφωνίας, μετατρέποντας την ελληνική γλώσσα από κλασσική σε «φωνητική»!!!

Καταργείται η αξία των διφθόγγων κι έτσι το αυγό γίνεται άνετα και «αβγό» ή το μαντήλι κάλλιστα μπορεί να το γράψουμε και μαντίλι, ενώ με την ευλογία του «ελευθεριάζοντα εκσυγχρονιστή» κ. Μπαμπινιώτη είναι θεμιτό να θυσιάσουμε την ακεραιότητα της γλώσσας μας για να μοιάσουμε στους Δυτικούς. Ένα καλοπλεγμένο σχέδιο γλωσσικής εξολόθρευσης, αφού τα πολιτικά ανδρείκελα των εθνοπροδοτικών και ανθελληνικών κυβερνήσεων, προετοίμασαν το έδαφος για την υποδοχή αλλότριων φυλών, υποδεέστερου γλωσσικού εύρους και πλούτου και τη διείσδυσή τους στην ελληνική μαθητική κοινότητα. Παρατηρήσατε πώς είναι η γραφή της αριθμητικής αξίας του χαρτονομίσματος των 5 ευρώ;.. «ΕΒΡΟ». Γιατί;

Το μάτι οικειοποιείται την πληροφορία και κάθε φορά που τη βλέπει την αναγνωρίζει παράλληλα. Έτσι πολύ εύκολα κάποια στιγμή η γραφή θα αλλάξει και από «ευρώ», θα την αναγνωρίζουμε σωστή και ως «εβρο». Συνειρμικά θα γράφουμε και τη λέξη « Ευρώπη» «Εβρόπι».

Η θολοκουλτούρα των ανθελλήνων ελληνόφωνων κυβερνόντων που συνέβαλανστη μετάλλαξη και κλωνοποίηση της γλώσσας μας είναι φασιστική! Οι εκχυδαϊσμοί της γλώσσας μας, γέννησαν τη λεξιπενία των νέων μας και την αδυναμία κριτικής σκέψης στους ενήλικες.

Είναι ένα βρόμικο τέχνασμα να αμφισβητηθεί σε εύρος και βάθος χρόνου η ανωτερότητα του ελληνικού πνεύματος διδάσκοντας παράλληλα με την αλλοιωμένη γλώσσα, ότι τάχα όλα τα πνευματικά δημιουργήματα είναι ίσης αξίας και ότι δεν πρέπει να θεωρούνται κατώτερα, έστω κι αν δεν προσφέρουν κάτι στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Έλληνες, αφυπνιστείτε!!!

Οι εχθροί του Έθνους επιδιώκουν τον αφανισμό μας, εξαφανίζοντας τον πολιτισμό μας, ισοπεδώνοντας τη γλώσσα μας, εξαφανίζοντας την ιστορία μας, καταργώντας τη θρησκεία μας. Η παγκοσμιοποίηση δεν προάγει τον πολιτισμό. Αντίθετα οδηγεί στη χειραγώγηση από ξενόφερτα υπερεθνικά οικονομικά κέντρα και στον εθνομηδενισμό.

Οι επερχόμενες εκλογές σε Τοπική, Περιφερειακή Διοίκηση, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο είναι καθαρά πολιτικές. Είναι καιρός να ενισχύσουμε, με την ψήφο μας τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και κατ΄ επέκταση την «Ελληνική Αυγή», στους σηψαιμικούς Δήμους και τις Περιφέρειες, αλλά και να διατρανώσουμε την εθνική μας φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο. Ψηφίζοντας το μόνο Εθνικιστικό Κίνημα,δίνουμε τη μοναδική ευκαιρία να ανακάμψει η εθνική οικονομία, να ενδυναμωθεί η εθνική κυριαρχία, να επιζήσει η ελληνική και πολιτιστική κληρονομιά της Χώρας μας.Κατατροπώνουμε το προδοτικό και πουλημένο κατεστημένο και τα ξενόφερτα αφεντικά τους. Κρατάμε την ιερή υπόσχεση στον Αρχηγό μας και στους παράνομα έγκλειστους Βουλευτές και Συναγωνιστές στα Κελιά της Τιμής, ότι δεν θα τους προδώσουμε ποτέ, όπως δεν μας πρόδωσαν και οι ίδιοι!

Ζήτω ο Αρχηγός!

Ζήτω η Νίκη!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-ajia-ths-ellhnikhs-glwssas#ixzz30eRBwjfd

Exit mobile version