Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η συνωμοσία για τον αποκλεισμό του Ε.ΛΑ.Μ. από τις εκλογές δεν έπιασε τόπο

Η συνωμοσία για τον αποκλεισμό του Ε.ΛΑ.Μ. από τις εκλογές δεν έπιασε τόπο

Κανονικά θα κατέλθει στις ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ, αφού Υπουργείο Εσωτερικών και Γενικός Εισαγγελέας δεν βρήκαν γραμμή συνεννόησης για το κατά πόσο αυτά που συνέβησαν πρόσφατα θα μπορούσαν ν’ αφήσουν εκτός ψηφοδελτίου την εθνικιστική οργάνωση.

Παρά τις επιστολές που αντάλλαξαν Υπουργείο και Κώστας Κληρίδης, δεν αποσαφηνίστηκε αν οι υποτιθέμενες “παραστρατιωτικές ασκήσεις” που αποδίδονται σε μέλη του ή τα επεισόδια στη Λεμεσό είναι στοιχεία που θα το έθεταν εκτός εκλογικής αναμέτρησης. Ο Γενικός Εισαγγελέας, σε δύο επιστολές του, ημ. 22 και 29 Απριλίου, δεν γνωμάτευσε όπως του ζητούσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης και αφήνει το θέμα να το χειριστεί ο ίδιος ως αρμόδια Αρχή.

Μάλιστα, ενόψει και των αυριανών υποψηφιοτήτων για τις ευρωεκλογές, ο κ. Νικολαΐδης ζητούσε με επείγουσα επιστολή του από τον κ. Κληρίδη να του ξεκαθαρίσει αν το ΕΛΑΜ «μετέρχεται ή ασχολείται με νόμιμες ή παράνομες πράξεις», επικαλούμενος δηλώσεις του ίδιου του Εισαγγελέα ότι παρόλο που διέπραξε ποινικό αδίκημα σε σχέση με στρατιωτική εκγύμναση μελών του, ωστόσο, επειδή αυτό δεν ήταν ευρέως γνωστό δεν θα γινόταν καμία δίωξη.

Αυθημερόν ο Εισαγγελέας υπέδειξε ότι η εγγραφή ενός σχηματισμού ως κόμμα γίνεται από τον Έφορο Μητρώου Πολιτικών Κομμάτων μετά από έρευνα και τον πληροφορεί ότι για τα στρατιωτικά γυμνάσια ουδέποτε αποδείχθηκε η διάπραξη ποινικών αδικημάτων από δικαστήριο, ενώ για τα επεισόδια στη Λεμεσό ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε η αστυνομική έρευνα και αναμένεται η καταχώρηση κατηγορητηρίων εναντίον τριών προσώπων για κοινά αδικήματα.

Μετά και τη γνωμάτευση αυτή, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε όπως το ΕΛΑΜ συμμετάσχει κανονικά στις ευρωεκλογές, ενώ το θέμα της εγγραφής του ως πολιτικό κόμμα θα εξεταστεί αργότερα.

Πηγή: defencenet.gr 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-sunwmosia-gia-ton-apokleismo-tou-e.la.m.-apo-tis-ekloges-den-epiase-topo#ixzz30gZsSc11

Exit mobile version