Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Τουρκία περιπολεί στο Αιγαίο με τα σύγχρονα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Meltem

Η Τουρκία περιπολεί στο Αιγαίο με τα σύγχρονα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Meltem

Στις 27 Ιουνίου 2013 είχαμε αναφερθεί στην ιστοσελίδα μας στα ΑΦΝΣ με τίτλο «Το πολεμικό μας Ναυτικό χωρίς αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας». Είχαμε τονίσει ότι απουσία περιπολιών στο Αιγαίο με ΑΦΝΣ θα δημιουργούσε κενό, το οποίο βέβαια θα προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί η Τουρκία. Είχαμε επίσης αναφερθεί στα νέα υπερσύγχρονα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου ATR-72 του τουρκικού ναυτικού (τουρκική κωδική ονομασία Meltem) και στις δυνατότητές τους.

Ο βουλευτής μας Πολύβιος Ζησιμόπουλος είχε φέρει το θέμα στην Βουλή χωρίς να υπάρξει κατά τα ειωθότα ικανοποιητική απάντηση πολύ δε περισσότερο λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα από τους αρμοδίους του Υπουργείου Άμυνας.

Τα αεροσκάφη αυτά, τα οποία είναι αποτέλεσμα συμπαραγωγής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, της ιταλικής Alenia και της γαλλικής Thales, ήδη περιπολούν στο Αιγαίο και αμφισβητούν την ελληνική αρμοδιότητα Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue) στις ελληνικές θάλασσες.

Τα τουρκικά ΑΦΝΣ είναι εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού και παρακολούθησης που επιτρέπουν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξηράς, αέρος και θαλάσσης να ανταλλάσσουν πληροφορίες και εικόνες μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο (νατοϊκό σύστημα Link 16). Τα ΑΦΝΣ Meltem είναι εξοπλισμένα επίσης για ανθυποβρυχιακό πόλεμο και φέρουν τις ελαφρού τύπου τορπίλες Mk 54 της Raytheon.

Η Τουρκία συστηματικά υπό την προδοτική ανοχή αυτών που κυβερνούν την χώρα μας αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Με τα ΑΦΝΣ παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ), όχι ολιγόλεπτα όπως συνήθως συμβαίνει με τα μαχητικά αεροσκάφη, αλλά επί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος και με ταχύτητα πολιτικών αεροσκαφών, παραβαίνουν δε και τους κανόνες πολιτικής εναέριας κυκλοφορίας δημιουργώντας καθημερινά κινδύνους στα πολιτικά αεροσκάφη.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις της υποτέλειας εγκατέλειψαν το Πολεμικό μας Ναυτικό χωρίς ΑΦΝΣ και ουσιαστικά παραδίδουν το Αιγαίο σε συγκυριαρχία με τους Τούρκους, όπως θέλουν τα αφεντικά τους οι ΗΠΑ και το Ισραήλ. Από το 1974 έως σήμερα οι πολιτικοί «ηθοποιοί» παριστάνοντας τους αντιπάλους μονομάχους έκαναν ότι βόλευε στους Αμερικανοσιωνιστές, εις βάρος της Άμυνας και της Οικονομίας της χώρας και εις βάρος του ελληνικού λαού. Ουσιαστικά επρόκειτο και πρόκειται περί «δουλέματος» του ελληνικού λαού από αδίστακτους, ανελέητους κλέφτες που μας κατέστρεψαν οικονομικά και έθεσαν και θέτουν σε σοβαρότατο κίνδυνο την αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας. Όλους αυτούς που μας κατέστρεψαν τους ενώνει η αμερικανοσιωνιστική επιλογή και οι αμερικανοσιωνιστικές συμμαχίες.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για μια ακόμη φορά τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει την επιβολή τούρκου ή και ισραηλινού χωροφύλακα στο Αιγαίο. Αυτοί που το απεργάζονται θα βρεθούν πολύ σύντομα ενώπιον της δικαιοσύνης με την κατηγορία της προδοσίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-tourkia-peripolei-sto-aigaio-me-ta-sugchrona-aeroskafh-nautikhs-sunergasi#ixzz30qwsfV15

Exit mobile version