Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχιζοφρένεια στο Μαξίμου

Σχιζοφρένεια στο Μαξίμου

Άρθρο του Γιώργου Φράγκου στην εφημερίδα “Εμπρός”

Χαμηλό ψυχολογικό βαρομετρικό επικρατεί στην ΝΔ, καθώς στο νοσηρό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, λόγω της επιδεικτικής απουσίας των πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος από την προσπάθεια στήριξης των επίσημων «γαλάζιων» υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών ήρθε να προστεθεί η σιωπή των δημοσκόπων.

Οι τελευταίοι προκειμένου να μην στεναχωρήσουν τους πελάτες τους στο Μαξίμου, δηλώνουν αδυναμία να προβλέψουν το τελικό αποτέλεσμα των καλπών του Μαΐου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι «Πυθίες». Ολα αυτά δημιουργούν συνθήκες φρενοκομείου στο περιβάλλον Σαμαρά που καταφεύγει ανοιχτά πια στην βοήθεια της ψυχιατρικής με τα λεξοτανίλ να καταπίνονται σαν ασπιρίνες.

Η παράνοια που κυριαρχεί στην πρωθυπουργική αυλή έχει οδηγήσει τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ σε καταστάσεις πρωτοφανούς τρέλας την ώρα που έχει φουντώσει στο παρασκήνιο η συζήτηση για το εάν θα προχωρήσει η μετεξέλιξη της ΝΔ σε ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα που θα ονομάζεται π.χ «Νέα Ελλάδα». Οι πληροφορίες που διοχετεύονται από συγκεκριμένα κέντρα αλληλοαναιρούνται την επομένη, ενώ συχνές είναι οι διαψεύσεις των ρεπορτάζ που αφορούν τις «ειδικές αποστολές» συμβούλων του Μεσσήνιου πολιτικού με πολιτικούς άλλων κομμάτων.

Τελευταίο παράδειγμα, η αποδοκιμασία μέσω ανακοίνωσης, δημοσιεύματος της ιστοσελίδας News Post που διατηρεί ο γνωστός συστημικός δημοσιογράφος Τάκης Χατζής για το σχέδιο επαναπροσδιορισμού της ιδεολογικής ταυτότητας του συγκυβερνώντος κόμματος και των επαφών που είχε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο κ. Χατζής που καθημερινά κάνει την διαδρομή μεταξύ Παναγή Κυριακού όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και της Ηρώδου Αττικού όπου κατοικοεδρεύει ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, μόλις έμαθε το «άδειασμά» του από τον κ. Λαζαρίδη κυριολεκτικά εξανέστη.

Με το χαρακτηριστικό ύφος που τον διακρίνει απάντησε στο «alter ego» του Σα-μαρά «εσείς μου τις δίνετε τις πληροφορίες» υποσχόμενος ότι αν πιεσθεί «θα ανοίξει το στόμα του και θα αποκαλύψει το όνομα αυτού που του λέει τι να μεταφέρει στην κοινή γνώμη». Το βέβαιο είναι ότι στο συρτάρι πολλών μέσα στο Μαξίμου, υπάρχει αφθονία αντικαταθλιπτικών, όπως διαπίστωσε πρόσφατα και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας που έκπληκτος ανακάλυψε τον …Μπακάκο στο ερμάριο του Πρωθυπουργού.

Πολιτικός χειμώνας της ΝΔ

Στο καραμανλικό στρατόπεδο που απαρτίζουν πλέον άνω των 25 βουλευτών είναι διάχυτη η δυσφορία για το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του κύριου φορέα της «ελαφροδεξιάς». Όπως έλεγε στο ΕΜΠΡΟΣ πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, το θέμα αυτό έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην βάση της ΝΔ.

Ο ίδιος πολιτικός που συνομιλεί τακτικά με τον πρώην Πρωθυπουργό, αλλά και με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία υποστήριξε στις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο του 2009 μας επισήμανε παλαιότερη δήλωση Σαμαρά, πριν ενταχθεί, εκ νέου στο νεοδημοκρατικό «μαντρί» ότι «ούτε σαν αρχηγός δεν θα ξαναγύριζε στην ΝΔ». Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά τον όρο «Νέα Ελλάδα» στις ομιλίες του, όπως έκανε στην πρόσφατη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου. Εκεί έκανε μόνο μια αναφορά στην Νέα Δημοκρατία.

Πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά που αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες θεωρεί ότι το Μαξίμου επιδιώκει να στήσει μια «κεντροδεξιά» Ελιά.

Στο συγκεκριμένο σχήμα μπορούν να μετάσχουν νυν υπουργοί προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που ήδη έχει αποστασιοποιηθεί από την Χαριλάου Τρικούπη και ρίχνει γέφυρες στην Συγγρού. Δίαυλο επικοινωνίας με το Μαξίμου διατηρούν επίσης ορισμένοι «παπανδρεϊκοί» όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Παύλος Γερουλάνος (εξάδελφος του πρωθυπουργού), ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Παναγιώτης Ρήγας ακόμη και ο Χρήστος Πωτόπαππας.

Υπέρμαχος των αλλαγών είναι και ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος που περιμένει κυριολεκτικά στην γωνία προκειμένου να αποτελέσει την εναλλακτική λύση στην μετά Σαμαρά περίοδο. Δεν αποτελεί σύμπτωση ότι τελευταία επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα την δήλωση που έχει κάνει τον Δεκέμβριο του 2000 οπότε ανακοίνωσε την ίδρυση του Κινήματος Ενεργών Πολιτών (ΚΕΠ) για το κλείσιμο του βιοϊστορικού κύκλου των κομμάτων.

Όσο για την Ντόρα Μπακογιάννη, οι πληροφορίες την φέρουν να εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην κατέλθει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, εφόσον παραμένει στην προεδρία της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Αλλά και συνολικά η οικογένεια Μητσοτάκη παρασκηνιακά προωθεί το σενάριο για σχηματισμό πολυκομματικής κυβέρνησης, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, του παλιού ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάποιοι από το νεοπαγές, ελέω μιντιακού και εργολαβικού συστήματος, κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, με πρωθυπουργό που θα προέρχεται είτε από τον επιχειρηματικό είτε από τον δικαστικό χώρο, όπως συνέβη με την περίπτωση του Π. Πικραμμένου.

Σε κάθε περίπτωση οι επερχόμενες ευρωεκλογές μοιάζουν με ναρκοπέδιο για την ΝΔ που βαδίζει μαθηματικά στην καταστροφή, με τον κ. Σαμαρά να φαντασιώνεται ποσοστά των εκλογών του 2012, με τους συνεργάτες του να τον διατηρούν σε μια τεχνητή εφορία. Ύστερα απ’ όλα αυτά είναι να αναρρωτιέται κανείς γιατί… χαπακώνονται και μάλιστα χοντρά οι Σαμαρικοί.

Γ. Φράγκος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/schizofreneia-sto-majimou#ixzz30tJXwNq7

Exit mobile version