Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το πλήρες πρόγραμμα και οι θέσεις της Ελληνικής Αυγής για την Δυτική Μακεδονία

Το πλήρες πρόγραμμα και οι θέσεις της Ελληνικής Αυγής για την Δυτική Μακεδονία

Προτάσεις και θέσεις για τη διοίκηση, ανάπτυξη και εξέλιξη της Δυτικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κατέχει το θλιβερό ρεκόρ της μεγαλύτερης ανεργίας ανάμεσα στις Περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκάστοτε κυβερνήσεις των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών τοποθετούν την Περιφέρεια μας στις τελευταίες θέσεις των προτεραιοτήτων τους, την απαξιώνουν αναπτυξιακά και αδιαφορούν για τα προβλήματα της.

Ελάχιστα αναπτυξιακά έργα έχουν ολοκληρωθεί, γίναμε παρίες στο χώρο της εκπαίδευσης με την defacto υποτίμηση του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας και την μόνιμη απαξίωση των σχολικών υποδομών, η ΔΕΗ παραμένει ο μοναδικός εργοδότης ευρείας κλίμακας με ανταποδοτικά «ψίχουλα», δεν υπάρχει σχεδιασμός για την τουριστική προβολή του τόπου μας, η γουνοποιία πνέει τα λοίσθια, ο Στρατός έχει φύγει από τη μεθόριο με την Αλβανία και η Αστυνομία έχει αποψιλωθεί και δεν δύναται να επιτελέσει το έργο της.

Οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία έχουν απαξιωθεί και αυτοί πλήρως και παρόλο που παράγονται στον τόπο μας εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, πολλά από τα οποία είναι ΠΟΠ και ΠΓΕ, δεν υπάρχει κανένας αναπτυξιακός προγραμματισμός για τον πρωτογενή τομέα. Για εκμετάλλευση του ΕΣΠΑ, των κοινοτικών πόρων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ούτε λόγος διότι συνήθως «μας προλαβαίνουν οι Αθηναίοι» όπως δηλώνουν οι τοπικοί Αυτοδιοικητικοί άρχοντες ανεξαρτήτως κόμματος ενώ νίπτουν διακριτικά τας χείρας τους.

Η Ελληνική Αυγή για τη Δυτική Μακεδονία έχει ως κύριο στόχο την πραγματική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας μας, την ανάπτυξη του πρωτογενή αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, την δίκαιη ανταποδοτικότητα στη λειτουργία της ΔΕΗ, την έντονη τουριστική προβολή, την προστασία του φυσικού μας πλούτου και την ανάδειξη όλων των τοπικών δραστηριοτήτων που φέρνουν προστιθέμενη αξία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ολόκληρο το πρόγραμμα, οι θέσεις και οι προτάσεις της “Ελληνικής Αυγής” για την Δυτική Μακεδονία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-plhres-programma-kai-oi-theseis-ths-ellhnikhs-aughs-gia-thn-dutikh-maked#ixzz30vqmt6fm

Exit mobile version