Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιχειρηματικά και κομματικά συμφέροντα πίσω από την υποψηφιότητα Σγουρού

Επιχειρηματικά και κομματικά συμφέροντα πίσω από την υποψηφιότητα Σγουρού

Η Περιφέρεια Αττικής είναι ομολογουμένως ένα πολύ μεγάλο «φιλέτο» για τα πάσης φύσεως επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε αυτά είναι  κατασκευαστικές εταιρίες, είτε εταιρίες διαχείρισης απορριμάτων, είτε οτιδήποτε. Η θέση του Περιφερειάρχη Αττικής είναι συνεπώς μία θέση υψηλού ενδιαφέροντος για αυτές τις εταιρίες, αφού αυτός είναι ο τελικός κριτής και ρυθμιστής των όποιων δημοσίων έργων και το που θα ανατεθούν.

Διαβάζουμε, λοιπόν, σε γνωστή συριζαίικη ιστοσελίδα ότι η ΕΛΠΕ του ομίλου Λάτση προμήθευσε τα έπιπλα για εκλογικό κέντρο υποψηφίας του Σγουρού και την μεταφορά την ανέλαβε εταιρεία που ήταν θυγατρική του ομίλου Μπόμπολα, μέχρι το 2012, οπότε και «ανεξαρτητοποιήθηκε».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, φορτηγό της εταιρείας WATT που ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, μετέφερε έπιπλα στο προεκλογικό κέντρο της υπ. Αντιπεριφερειάρχου Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό του Σγουρού. Ακολούθως και αφότου όλα «τακτοποιήθηκαν» το φορτηγό επέστρεψε στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ. Το εν λόγω ρεπορτάζ συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό και βίντεο που αποδεικνύει την αλήθεια των καταγγελιών.

Όσον αφορά τις καταγγελίες αυτές η πλευρά της υπ. Αντιπεριφερειάρχου απέρριψε τις αιτιάσεις, όμως από την πλευρά των ΕΛΠΕ υπήρξε παραδοχή της συνδιαλλαγής. Αποδίδουν την όλη υπόθεση στον «ξυλουργό», ο οποίος «χωρίς να ενημερώσει ποιός ζήτησε τα έπιπλα ρώτησε εάν μπορεί να πάρει μερικά “να τα δανείσει σε κάποιον που τα έχει ανάγκη για μερικές ημέρες”. Του απάντησαν πως “ας πάρει, αφού κάθονται, αρκεί να τα γυρίσει πίσω”. Κατόπιν, εκείνος ζήτησε να δανειστεί και ένα φορτηγάκι για την μεταφορά. Η WATT ΑΕ λόγω της συνεργασίας διατηρεί σταθμό οχημάτων εντός των διυλιστηρίων, και έτσι πήρε το όχημα».

Μία άλλη πτυχή της όλης υποθέσεως, που δεν θίγει το εν λόγω ρεπορτάζ, είναι ότι ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ είναι πολιτευτής της ΝΔ, τοποθετημένος προσφάτως στην εν λόγω θέση από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. Από την άλλη μεριά ο Σγουρός είναι επισήμως υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, παρότι παριστάνει τον «ανεξάρτητο».

Όλα τα παραπάνω σαφώς φέρνουν στο μυαλό το πόρισμα του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη που είχε πει: «Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ – εφημερίδα ή κανάλι – ή είχε μισθώσεις ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/epicheirhmatika-kai-kommatika-sumferonta-pisw-apo-thn-upopshfiothta-sgourou#ixzz319DzLxk8

Exit mobile version