Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οικονομία και ανάπτυξη

Οικονομία και ανάπτυξη

της Αγγελικής Μαίης Γεννατά – Βλαχοπούλου, Οικονομολόγου – Υποψηφίας Δημοτικής Συμβούλου με την “Ελληνική Αυγή για την Αθήνα”

Η διαρκής ύφεση σε συνδυασμό με την ανεργία, έχει δημιουργήσει τεράστια  αναστάτωση στην ελληνική οικονομία που νοσεί βαρύτατα.

Όλα τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται έχουν ένα και μοναδικό σκοπό, την φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη. Ο λανθασμένος τρόπος μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, οδηγεί την χώρα σε αδιέξοδο. Το εγχείρημα εξόδου στις αγορές  αποτέλεσε άλλο ένα αποτυχημένο  προεκλογικό κόλπο.  Δυστυχώς, είτε θέλουν να το παραδεχθούν είτε όχι, τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται είναι αποτυχημένα, σπασμωδικά και αδύναμα να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Τα στατιστικά στοιχεία διαψεύδουν συνεχώς την κυβερνητική προπαγάνδα.

Το χρέος της χώρας, αντί να μειώνεται, συνεχώς αυξάνεταιΔεν δύναται το οικονομικό πρόβλημα της χώρας να λυθεί μέσω μειώσεων μισθών και συντάξεων. Η μείωση της καταναλωτικής ικανότητας των πολιτών μέσω των συνεχόμενων μειώσεων, αντανακλά στην συρρίκνωση της ευρύτερης οικονομίας.

Η λύση του προβλήματος της ελληνικής οικονομίας μπορεί να επέλθει αποκλειστικά και μόνο μέσα από την ανάπτυξη τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημοσίου τομέα. Δεν είναι δυνατόν μια οικονομία να αναπτυχθεί όταν το 90% αποτελείται από παροχή υπηρεσιών. Έχει παρατηρηθεί ότι οι οικονομίες που βιώνουν βαθειά κρίση, είναι πάντα οικονομίες που στηρίζονται κατά βάση στην παροχή υπηρεσιών.

Βασικός παράγοντας προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος, αποτελεί σαφέστατα ένα σταθερό και φυσικά δίκαιο φορολογικό σύστημα. Η φορολογική σταθερότητα είναι προϋπόθεση  της ανάπτυξης και όσο αυτή δεν υφίσταται η ανάπτυξη θα αποτελεί απατηλό όνειρο για τους κυβερνώντες.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oikonomia-kai-anaptujh#ixzz31ChSjvZP

Exit mobile version