Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ευγενία Χρήστου-Γερμενή μιλάει για όλα στον «Στόχο»: Δεν συμβιβάστηκα, αντιστάθηκα!

Η Συναγωνίστρια Ευγενία Χρήστου – Γερμενή, σύζυγος του παράνομα προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή και υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με την «Ελληνική Αυγή για την Αττική» έδωσε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Στόχος»

Δεν συμβιβάστηκα, αντιστάθηκα. Δεν θα πεθάνω σε ένα ράντζο νοσοκομείου, δεν θα με σφάξουν, δεν θα με βιάσουν μέσα στο ίδιο μου το σπίτι!”

– “Μάχονται για όλους εσάς, για όλους τους Έλληνες, για σας και τα παιδιά σας. Πιστεύω στο τέλος ότι η αλήθεια θα λάμψει και η δικαιοσύνη θα βρει τον δρόμο της”, ήταν η πρώτη σου δήλωση μετά την προφυλάκιση του συζύγου σου και βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή. Πώς ήταν το κλίμα; Όλες τις ημέρες πριν την προφυλάκιση; Περίμενες ότι θα έφταναν μέχρι αυτού του σημείου;

Η αλήθεια είναι πως γνωρίζαμε ότι ο αγώνας μας δεν θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει τόση αδικία. Πιστεύω ότι το μεγάλο τους λάθος ήταν ότι οι συμβουλάτορες του πρωθυπουργού μεθυσμένοι από την δόξα της εξουσίας και αποκομμένοι από την ελληνική κοινωνία δεν αναλογίστηκαν τις συνέπειες μιας άδικης προφυλάκισης. Έστησαν ένα επικοινωνιακό σόου, πιστεύοντας ότι θα ρίξουν τα ποσοστά μας, όμως δεν γνωρίζουν ότι η ελληνική ψυχή ένα πράγμα δεν ανέχεται και αυτό είναι η  αδικία. Η αλήθεια είναι σαν το χρυσό και κανείς δεν μπορεί να κρύψει την λάμψη του. Οι ημέρες πριν την προφυλάκιση, δεν σας κρύβω ήταν οδυνηρές, θρηνούσαμε την άνανδρη δολοφονία των δύο συναγωνιστών του Γιώργου και του Μάνου. Με μιας η κοσμοαντίληψη μου γύρω από το θάνατο άλλαξε.

Σταμάτησα να τον φοβάμαι γιατί αποφάσισα μετά από την δολοφονία δεν επιτρέπεται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Έμαθα να μην μοιρολογώ τους δολοφονηθέντες… Αντιθέτως να τους τιμώ και να αγωνίζομαι για αυτούς. Τις ημέρες πριν την προφυλάκιση η κυβέρνηση τα είχε βάλει και καλά με κάποιους μεγάλους μεγαλοεπιχειρηματίες και κατά έναν περίεργο λόγο είχαν σταματήσει να ασχολούνται μαζί μας. Τότε κατάλαβα ότι θα μας προφυλακίσουν. Αυτό που δεν μπορούσα να δεχτώ είναι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν πολιτικοί που δεν ενδιαφέρονται για την κοινή γνώμη. Σκέφτηκα πως μόνο οι προδότες λειτουργούν έτσι. Σήμερα έθεσα και άλλη μια παράμετρο… είναι και αυτοί που χρήζουν ψυχιατρικής εξέτασης.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να ακολουθήσει τον δρόμο της χειραγώγησης της δικαιοσύνης εξοργίζοντας ακόμα και τους στενούς του συνεργάτες. Σύμφωνα πάντα με τον γραμματέα της κυβερνήσεως επενέβη ξεκάθαρα στη δικαιοσύνη, καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και επιφέροντας ένα βαρύ πλήγμα στη διάκριση των εξουσιών. Η διάκριση των εξουσιών αποτελεί μία θεμελιώδη αρχή του κράτους δικαίου και αποτελεί την βασική αρχή της δημοκρατίας, προερχόμενη από τον Αριστοτέλη (Πολιτικά).

Την ημέρα της προφυλάκισης  η σύζυγος του Ηλιόπουλου ήταν λεχώνα. Είχε γεννήσει μόλις πριν 10 ημέρες. Είχα ηθικό χρέος να παραμείνω στυλοβάτης και για το σύζυγό μου, αλλά και για εκείνη μια και οι επίορκοι δικαστικοί λειτουργοί επέλεξαν να είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το μονοπάτι. Σήμερα αισθάνομαι πιο ώριμη και πιο δυνατή, απαλλαγμένη από ανάξια πράγματα που άλλοτε ταλάνιζαν την ψυχή μου. Δεν είμαι ένας άνθρωπος της μάζας και αντιστάθηκα, δεν συμβιβάστηκα. Δεν θα πεθάνω σε ένα ράντζο ενός νοσοκομείου, δεν θα με σφάξουν, δεν θα με βιάσουν μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Όλοι αυτοί που θαρρούν πως είναι ανίκητοι πρέπει να μάθουν ότι η Θεία δίκη είναι ανώτερη και στο τέλος θα την πατήσουν από την αλαζονεία τους.

– Από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, έχουν υπάρξει δεκάδες δημοσιεύματα και … μυθεύματα, που ασχολούνται με την οικογενειακή σας κατάσταση και με θέματα αυστηρά προσωπικών δεδομένων, χωρίς κανείς… ευαίσθητος να αντιδράσει. Πώς διαχειρίστηκες όλη αυτή την κατάσταση;

Έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι οι ευαισθησίες και η τήρηση των νόμων δεν ισχύουν για όσους λένε την αλήθεια. Τα προσωπικά μας δεδομένα καταπατήθηκαν και κυρίως διαστρεβλώθηκαν στο βωμό της προπαγάνδας και της κίτρινης δημοσιογραφίας. Όταν όμως έχεις βιώσει προφυλακίσεις και τρομοκρατικά κτυπήματα  πραγματικά δεν μπορούν να σε αγγίξουν αηδίες. Έτσι και αλλιώς όταν τα έχεις καλά με την συνείδησή σου και ξέρεις ποιός είσαι, τότε δεν σε αγγίζουν οι μικρότητες.

– Παρότι έχεις να αντιμετωπίσεις μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση –σε προσωπικό επίπεδο- όχι μόνο δεν έκανες πίσω, αλλά είσαι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Ανατολικού Τομέα, με τον συνδυασμό του Ηλία Παναγιώταρου. Τι σε ώθησε σε αυτή σου την απόφαση;

Με τον σύζυγό μου άδικα προφυλακισμένο και με ένα μικρό παιδί ήτανε τιμή μου που μου προτάθηκε να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Αυγής. Επιθυμώ να αποδοθεί δικαίωση όχι μόνο για τους παράνομα προφυλακισμένους αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό τον οποίο τον έχουν κατακλέψει, κοροϊδέψει και τρομοκρατήσει. Μας παριστάνουν οι κυβερνώντες τους θεματοφύλακες του πολιτεύματος, αλλά όταν το νομικό πρόσωπο του κράτους κατά την άσκηση της κυρίαρχης εξουσίας του δεν αυτοϋπόκειται στο δίκαιον, τότε δεν είναι κράτος δικαίου αλλά κράτος αυθαιρεσίας. Άρα δεν διασφαλίζουν την ενότητα και την ασφάλεια της πολιτείας, αλλά αντιθέτως υποβαθμίζουν τον ρόλο και την εξουσία της δικαιοσύνης στα μάτια των πολιτών, διακυβεύοντας την περαιτέρω εύρυθμη  λειτουργία της κοινωνίας.

Σε αντίθεση με την Χρυσή Αυγή, που παρόλο τον βρώμικο και ανελέητο πόλεμο που δέχτηκε, ακολούθησε πιστά το δρόμο της δικαιοσύνης και οι κινήσεις του Αρχηγού, Νικόλαου Μιχαλολιάκου ήταν πάντα μέσα στο πνεύμα της σταθερότητας και ενότητας των πολιτών, διασφαλίζοντας Εκείνος και όχι αυτοί του συνταγματικού τόξου, την ασφάλεια αυτού του τόπου. Θεώρησα συνεπώς καθήκον μου την ενασχόληση με τα κοινά προκειμένου να συμβάλω στην πραγμάτωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας. Θεωρώ υποκινούμενους και ανίκανους τους σημερινούς άρχοντες να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια οικονομική ανάταση και κυρίως να σταματήσουν την ολίσθηση της κοινωνίας σε σκοτεινά άβατα.

– Είχες προκαλέσει σάλο, όταν η εφημερίδα “Παραπολιτικά” δημοσίευσε τις δηλώσεις σου ότι οι γυναίκες μπορούν να πηγαίνουν Στρατό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μην ταράζεστε, εμείς οι γυναίκες κατορθώνουμε να τα βγάλουμε πέρα με 8 και πλέον ώρες εργασίας, με δύο ή και τρία παιδιά και με το σπιτικό μας. Δεν είμαστε μπιμπελό, ούτε φτιαγμένες από πορσελάνη». Το ξέρεις ότι ανέβασαν… νευροπίεση οι εγχώριες προοδευτικάριες που παριστάνουν τις σουφραζέτες;

Δεν ξέρω πραγματικά πόσες από τις λεγόμενες φεμινίστριες έχουν κατανοήσει τι εστί φεμινισμός. Μελετώντας την Vallerie Bryson διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν διάφορες μορφές και ποικίλα κινήματα φεμινισμού. Ο μαύρος φεμινισμός θεωρούσε τον φεμινισμό της εποχής ως ρατσιστικό, καθώς οι λευκές γυναίκες ζητούσαν την ασφάλεια στις γειτονιές και σύμφωνα με τις αφρικανές, υπονοούσαν ότι τα εγκλήματα γινόταν από νέγρους. Οι πρώτες φεμινίστριες εβραϊκής καταγωγής, στο πρώτο συνέδριο δεν έδωσαν άδεια στις υπηρέτριες τους να παραστούν, θεωρώντας τις κατώτερες. Επίσης οι φεμινίστριες θεωρούσαν ότι ο έρωτας είναι κόλπο των ανδρών για να τις υποτάξουν και για να κάνουν οικογένεια με απώτερο σκοπό να μην κλέψουν τις δουλειές του. Πολλές επίσης θεωρούσαν κατάρα που είναι γυναίκες και που αναγκάζονταν να γίνουν μητέρες. Λυπάμαι θα πρέπει να σταματήσει πλέον η ημιμάθεια. Κατέχω ένα πανεπιστημιακό τίτλο και βρίσκομαι στην ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού μου στις πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις, μιλώ τρεις γλώσσες, έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλο τον κόσμο και λυπάμαι εάν δυσαρεστήσω “κάποιες” αλλά θεωρώ ότι η ευτυχία που έφερε η κόρη μου στη ζωή μου δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-eugenia-chrhstou-germenh-milaei-gia-ola-ston-stocho-den-sumbibasthka-anti#ixzz31GrQikje

Exit mobile version