Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζαν Κλοντ Τρισέ: Αν δεν σας άρεσε το μνημόνιο, ας καταψηφίζατε αυτούς που το επέβαλλαν

Ζαν Κλοντ Τρισέ: Αν δεν σας άρεσε το μνημόνιο, ας καταψηφίζατε αυτούς που το επέβαλλαν

Όταν ένα πολιτικό πρόσωπο καταστεί «πρώην» παύει να οφείλει την τήρηση της διπλωματικής γλώσσας και μπορεί να πει πολλά πράγματα, πολύ πιο ελεύθερα. Αυτό συνέβη και με τον πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισε, ο οποίος μίλησε «έξω από τα δόντια» για ό,τι συνέβη στην Ελλάδα από την είσοδο της στις «αγκάλες» του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.

Μιλώντας για το μνημόνιο και τις συνέπειες που είχε αυτό στην Ελληνική Κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες, είπε κυνικά «αν δεν σας άρεσε, δεν έπρεπε να είχατε ζητήσει βοήθεια». Η φράση αυτή του Τρισέ, παρά την ωμότητα και τον κυνισμό που εμφανώς έχει, κρύβει μία πολύ μεγάλη αλήθεια, που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε. Τις πύλες στα γεράκια του ΔΝΤ που τρώνε τις σάρκες του Ελληνικού Λαού τις άνοιξαν οι πολιτικάντηδες, φροντίζοντας να επικυρώνουν τακτικά την παρουσία τους στην χώρα μας με τα μεσοπρόθεσμα, τους εφαρμοστικούς και τα επιπλέον μνημόνια.

Όσον αφορά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές, ο Τρισέ ήτο εξαιρετικά σαφής: «Όλες οι χώρες αποφάσισαν ότι δεν θα άφηναν τις τράπεζές τους να καταρρεύσουν. Περιττό να πούμε ότι αν μια χώρα αρνηθεί να αποπληρώσει το χρέος από τη διάσωση των τραπεζών, θα χάσει την αξιοπιστία της».

Κοινώς εμπρός στην πιθανότητα κατάρρευσης των τραπεζών οι πολιτικάντηδες αποφάσισαν να δώσουν «γη και ύδωρ» στο διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιοΈτσι φτάσαμε οι Έλληνες να πληρώνουν τα χρέη ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες ως κύκλο εργασιών τους έχουν τον ιδρώτα των Ελλήνων. Φτάσαμε οι Έλληνες να πληρώνουν διπλά αυτούς που πλουτίζουν από την εργασία των Ελλήνων, πωλώντας τραπεζικά προϊόντα που στηρίζονται στις καταθέσεις των Ελλήνων. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/zan-klont-trise-an-den-sas-arese-to-mnhmonio-as-katapshfizate-autous-pou-to#ixzz31KkYyqU8

Exit mobile version