Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι σε κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Ναι σε κυβερνητική συνεργασία με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου. Σε κάθε θέμα παρουσιάζει όλες τις απόψεις έτσι ώστε να μπορεί να ψαρεύει ψήφους σε θολά νερά. Την τακτική αυτή την έχει κληρονομήσει βεβαίως από τον ολετήρα του Ελληνισμού, τον Ανδρέα Παπανδρέου. Χθες επί τη ευκαιρία της ψηφίσεως του Μεσοπρόθεσμου, «έπαιξαν» στα κανάλια οι «επαναστατικές» δηλώσεις Παναγούλη, ώστε να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφους δυσαρεστημένων.

Υπήρξαν, όμως, και άλλες δηλώσεις που δεν «έτυχαν» της ανάλογης προβολής, για ευνόητους προπαγανδιστικούς λόγους. Ο Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξη του στην «Ελευθεροτυπία», έκανε πολύ διαφορετικές δηλώσεις για το ίδιο ακριβώς ζήτημα, στο οποίο είχε αναφερθεί ο Παναγούλης. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετανιώσουν, εάν αλλάξουν στάση και θελήσουν να βοηθήσουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι;”

Οι δηλώσεις Γλέζου απηχούν την άποψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συνάδουν με παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του Τσίπρα, ο οποίος είχε σημειώσει ότι ακόμα και αν λάβει αυτοδυναμία, θα επιδιώξει την συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αυτό που είναι άγνωστό είναι το αν οι δηλώσεις Γλέζου έχουν αφετηρία την πειθαρχία στην κομματική γραμμή ή αν είναι και προσωπικές απόψεις.

Αν ισχύει το δεύτερο, τότε οφείλουμε να δώσουμε κάποιες αφυπνιστικές διευκρινίσεις στον κ. Γλέζο, ώστε να μην πλανάται πλάνην οικτράν περί μίας αλλαγής στάσεως των πασόκων και των νεοδημοκρατών. Οι συγκεκριμένοι πολιτικάντηδες έχουν βαπτιστεί μέσα στην πολιτική διαφθορά και η οποιαδήποτε συνεργασία μαζί τους αποτελεί εγγύηση της συνέχειας των παθογενειών που οδήγησαν στην κρίση και τα μνημόνια.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πασοκοποιηθεί στην ολότητα δείχνει ότι ακόμα και ως αυτοδύναμη κυβέρνηση θα είναι ανίκανος να αλλάξει τα πράγματα και μοιραία θα παραδώσει τα ηνία στην Χρυσή Αυγή μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες.

Και τότε τα πράγματα πραγματικά θα αλλάξουν!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/suriza-nai-se-sunergasia-me-nd-pasok-meta-tis-ekloges#ixzz31KpoDimR

Exit mobile version