Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεντεύξη Παύλου Κτιστάκη , υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη κεντρικού τομέα Αττικής, με την Ελληνική Αυγή στο “Ελλήνων Δίκτυο”

Συνεντεύξη Παύλου Κτιστάκη , υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη κεντρικού τομέα Αττικής, με την Ελληνική Αυγή στο “Ελλήνων Δίκτυο”

Ε.Δ.:  Πείτε μας και για σας

Π.Κ.: Γεννήθηκα το 1969 στην Αθήνα και ανδρώθηκα μεταξύ Παγκρατίου και  Χανίων  Κρήτης. Λόγω της ιδιαιτέρας Πατρίδος μου και λόγω της τύχης που είχα να είμαι ίσως από τις τελευταίες γενιές που έλαβε  κλασσική παιδεία, διδάχτηκα μέσω της Ιστορίας μελετώντας τις σελίδες της για την αρχαία Ελλάδα, τους Περσικούς πολέμους, την εκστρατεία τού Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Αυτοκρατορία του Δικεφάλου, την σκλαβιά των τεσσάρων αιώνων από τους Οθωμανούς και τέλος την Επανάσταση του 1821 και τους νεώτερους χρόνους, να αγαπώ την Ελλάδα και να είμαι υπερήφανος για την  καταγωγή μου. 

Όταν κλήθηκα να υπηρετήσω την Πατρίδα μου, με προσωπική μου επιλογή υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις του στρατού στην Α’ Μ.ΑΛ. 

Η μοναδική αυτή εμπειρία με δίδαξε τον σεβασμό,  την συλλογική προσπάθεια και δημιουργία και το σπουδαιότερο όλων να ενεργώ ως μέλος του συνόλου και να μην θέτω ποτέ εαυτόν υπεράνω αυτού.

Ακόμη και σήμερα , αντιμετωπίζω τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες  που συμβαίνουν  στη προσωπική και επαγγελματική μου ζωή, όπως φυσικά και στις ζωές όλων μας, με παραμέτρους την αυτοπειθαρχία και την αυτοεκτίμηση που απέκτησα την περίοδο εκείνη.

Εργάζομαι 22 έτη ως ιδιωτικός υπάλληλος σε πιστωτικό ίδρυμα , είμαι παντρεμένος και έχω δυο ανήλικα παιδιά.

Από τα παλαιότερα στελέχη  του Κινήματος, μέλος της Κεντρικής επιτροπής και υπεύθυνος του τομέα Επικοινωνίας της Τ.Ο. Αθηνών και ακολουθώ την μέχρι σήμερα δύσκολη και επίπονη πορεία του, ακάματα και με τον ίδιο αμείωτο ενθουσιασμό.  

Ε.Δ.: Τι σημαίνει για σας η θέση του αντι περιφερειάρχη;

Π.Κ.: Η επιλογή μου καταρχήν για την νευραλγική αυτή  θέση αποτελεί τιμή για την εμπιστοσύνη που επέδειξε ο Αρχηγός και η Κεντρική Διοίκηση στο πρόσωπό μου.Εκτός όμως από τιμή,σημαίνει και τεράστια ευθύνη καθώς ο Κεντρικός Τομέας όπως καλά γνωρίζετε και εσείς ως κάτοικος του πολύπαθου κέντρου, σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της υποβάθμισης και της εγκληματικότητας.Δηλώνω πανέτοιμος να ανταπεξέλθω στο δύσκολο έργο της ριζικής αναμόρφωσης, με όπλα τις θέσεις και προτάσεις  του συνδυασμού μας ,την ανιδιοτέλεια ,την συνέπεια και  την ηθική  που διέπει τους Χρυσαυγίτες.

Ε.Δ.: Πως σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε τον οξυμένο πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων στον τομέα ευθύνης σας;

Π.Κ.: Το πρόβλημα με την διαχείριση των απορριμμάτων δεν περιορίζεται μόνο στον Κεντρικό τομέα της Αττικής, αλλά σε ολόκληρη την Αττική και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η “Ελληνική Αυγή” πανελλαδικά, έχει υιοθετήσει τις θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όπου μια επιστημονική ομάδα, κάτω από την επίβλεψη και την καθοδήγηση του αδίκως, παρανόμως και αντισυνταγματικά προφυλακισμένου, σήμερα, Αρχηγού της , έχει εδώ και χρόνια εκπονήσει σχέδιο, που στηρίζεται στην ανακύκλωση και στον δημόσιο χαρακτήρα διαχείρισης των απορριμμάτων. 3.500.000.000 ευρώ  θα είναι ο ετήσιος τζίρος από την διαχείριση όπως την “οραματίζονται” τα ντόπια και ξένα συμφέροντα της διαπλοκής με τους καναλάρχες μεγαλοεργολάβους. Αν εκλεγούμε εμείς, αυτά τα χρήματα ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ! Ενώ επιπλέον έσοδα και θέσεις καθαρής εργασίας, θα προκύψουν μέσα πό την ανακύκλωση. Έχετε ακούσει να μιλάει κανείς τους για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ; Λίγοι και στα χαρτιά. Οι περισσότεροι μιλούν για ¨καύση”σύμμικτων απορριμμάτων. Όλα μαζί στην φωτιά δηλαδή. Αλλιώς πως θα καεί το γυαλί και το μέταλλο αν δεν έχει το χαρτί και το πλαστικό;

Γι’ αυτούς είναι μια καλή ευκαιρία για “ανάπτυξη” εν μέσω κρίσης, γιατί χωρίς οι ιδιώτες-εργολάβοι να βάλουν στην πράξη δικά τους κεφάλαια, τους χαρίζονται τουλάχιστον 438 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου 23% ΦΠΑ με τιμές 01-01-2012 από κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και οι ίδιοι διεκδικούν άλλα 150 εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ και υποχρεώνουν το κράτος, δηλαδή εμάς τους πολίτες σε περίπτωση που ο όγκος των συνολικών σκουπιδιών μας είναι μικρότερος από 1.500.000 τόνους τον χρόνο να τους αποζημιώνουμε και από πάνω!

Και ενώ σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχει αρχίσει να αποκλείεται ο μέχρι τώρα τρόπος της θερμικής επεξεργασίας, όντας καταστροφικός για την οικονομία και το περιβάλλον, όπως επιστημονικά έχει αποδειχθεί, στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) θέλοντας να εξυπηρετήσει ακριβώς ντόπια και ξένα ιδιωτικά κεφάλαια, όχι απλά το επιτρέπει, αλλά μέσα από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που υπέγραψαν, μας επιβάλλουν να πληρώσουμε για άλλη μια φορά το κόστος του δικού τους πλουτισμού εις βάρος της δικής μας υγείας, της μείωσης του βιωτικού μας επιπέδου και της καταστροφής του περιβάλλοντος, επιμένοντας στην δημιουργία τεραστίων εργοστασίων, που υπηρετούν ξεπερασμένες μεθόδους διαχείρισης, επιβαρυντικές για το περιβάλλον.

Ε.Δ.: Θεωρείτε ότι είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των δήμων του τομέα σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

Π.Κ.: Στην Ελληνική Αυγή πιστεύουμε στην δημόσια διαβούλευση. Επειδή όμως πιστεύουμε και στο περιβάλλον, άμεσα, κλείνουμε την περιβαλλοντική βόμβα της χωματερής Φυλής που είναι και πηγή διαφθοράς, και προχωράμε, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας, ο κάθε δήμος να δημιουργήσει τις βάσεις που χρειάζονται για να διαχειρίζεται τα απορρίμματά του. Ο άξονας θα δοθεί από την Περιφέρεια και θα είναι αυτός που σας  προανέφερα. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ! Ακούστε, αν δεν συνεργαστούμε, και δεν τηρήσουμε το πρόγραμμα της Ελληνικής Αυγής, σύντομα θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα! Έχετε επισκεφτεί την χωματερή Φυλής; Ο χώρος είναι κορεσμένος, και λύση ακόμη δεν έχει δοθεί. Πριν μας πνίξουν τα σκουπίδια εμείς θα έχουμε δώσει λύσεις. Ανακύκλωση στην πηγή! Ο ρυπαίνων πληρώνει, ο συνεργαζόμενος αμοίβεται.

Ε.Δ.: Πως σκέπτεστε να παρέμβετε στο περιφερειακό συμβούλιο γι αυτό;

Π.Κ.: Δυναμικά, αλλά με επιχειρήματα!

Η μέχρι τώρα ανυπαρξία έργου και προοπτικής έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο περιβάλλον και στην υγεία ολόκληρης της Αττικής. Ποιος μπορεί να πει πως θα εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, με την Ελληνική Αυγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο να ορθώνει λόγο και επιχειρήματα; 

Η χωματερή, με την 53χρονη λειτουργία της, και  με τις  συνεχείς επεκτάσεις της, έχει δημιουργήσει τραγικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα στο περιβάλλον. 

Αέρας – Γη – Υδροφόρος ορίζοντας έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα

Από την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο ως τις παρυφές της Φυλής το υπέδαφος θεωρείται πλήρως κατεστραμμένο. Σε όλη την περιοχή δεν μπορεί να γίνει καμία γεώτρηση, ενώ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η επιφάνεια για καλλιέργειες. Η ποιότητα των υδάτων του Σαρωνικού κρέμεται από μια κλωστή.

Πού βρίσκεται το πρόβλημα; 

Γιατί ακολουθούν με τόσο πείσμα  “λάθος δρόμο;” 

Μα φυσικά στη μοιρασιά και όπου μοιρασιά είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία έχουν κόβονται από τους δήμοους και αποδίδονται σε αυτόν από την Περιφέρεια η οποία έχει και τη συνολική ευθύνη για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Παράλληλα η Περιφέρεια έχει και το σχεδιασμό! 

ΑΠΑΝΤΕΣ βρίσκονται σε συγκυριακή αντιπαράθεση με την περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση, εκβιάζοντας αλλήλους ΜΟΝΟ για να εξασφαλίσουν την μάσα, από τη διαχείριση των πόρων από τα ανταποδοτικά και αντισταθμιστικά οφέλη. Αυτό γινόταν ως τώρα, αυτό θα γίνεται πάντα, αν δεν υπάρξει το φρένο που λέγεται “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ”.

Ε.Δ.: Με τι τρόπους μπορείτε να πιέσετε την κεντρική εξουσία για την πάταξη της εγκληματικότητας; 

Π.Κ.: Πολύ απλά θα ζητήσουμε η μάλλον θα απαιτήσουμε την παρουσία της αστυνομίας στις υποβαθμισμένες γειτονιές μας .Και για να προλάβω την επόμενη ερώτηση που θα μου κάνατε ,πώς δηλαδή θα μπορέσει η αστυνομία να καλύψει τόσες περιοχές με την τεράστια έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού που παρουσιάζει,θα σας πω ότι οι αστυνομικοί είναι υπεραρκετοί αλλά ένας μεγάλος αριθμός του προσωπικού απασχολείται με την φύλαξη βουλευτών (εκτός χρυσαυγιτών φυσικά),πρώην βουλευτών,πρώην προέδρων της βουλής,μεγαλοδημοσιογράφων,επιχειρηματιών κλπ. Αυτές οι κατηγορίες ανθρώπων έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτική φύλαξη.Είναι απαράδεκτο λοιπόν να επιβαρύνουν οικονομικά τον λαό  αλλά κυρίως να ακούμε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις ώστε να διαφυλάξουν τους τρομοκρατημένους πολίτες και να τους στερούν την στοιχειώδη ασφάλεια.

Ε.Δ.: Μέσα από ποιες διαδικασίες σκέπτεστε την συνεργασία σας με τους δημοτικούς άρχοντες του τομέας σας;

Π.Κ.: Είμαστε αποφασισμένοι να αναμορφώσουμε την Αττική παράγοντας έργο και να αποδείξουμε στους Ελληνες ότι μπορούμε να διοικήσουμε την Ελλάδα.Για να το πετύχουμε όμως επιβάλλεται η άψογη συνεργασία με ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτους τους δημάρχους παραμερίζοντας μικροκομματικές διαφωνίες και έριδες.Οποιαδήποτε εισήγηση που θα φτάνει σε εμάς από τους δημοτικούς άρχοντες και θα κινείται στους άξονες της Εθνικής Αλληλεγγύης,της Εντιμότητας και της ασφάλειας τους οποίους έχουμε θέσει ως άμεσες προτεραιότητες ,δεν υπάρχει περίπτωση να μην αντιμετωπισθεί θετικά .

Ε.Δ.: Ποιες οι προτάσεις σας για την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των δημοτών (πράσινο, αθλητισμός.) Με τι πόρους; 

Π.Κ.: Μην περιμένετε να ακούσετε από εμάς ότι θα κατασκευάσουμε πλατείες,πάρκα, παγκάκια και μάρμαρα.Σκοπεύουμε να αναμορφώσουμε την ήδη υπάρχουσα υποδομή χωρίς καμμία σπατάλη.Οσον αφορά στο θέμα του αθλητισμού θα ηθελα να τονίσω ότι θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα ανακατασκευάζοντας πολλούς χώρους που ρημαζουν και αποτελούν κίνδυνο για όλους που εξ ανάγκης αθλούνται σε αυτους τους ακατάλληλους χώρους αλλά και αξιοποιώντας τα παρατημένα Ολυμπιακά ακίνητα..Επίσης θα σταθούμε αρωγοί χωρίς εμπόδια που υπαγορεύονται από συμφέροντα ώστε οι ιστορικές ομάδες της Αττικής να αγωνίζονται στην φυσική τους έδρα και εννοώ φυσικά τον Παναθηναικό  ο οποίος θα αγωνίζεται εκεί που χτυπάει η καρδιά του.Στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλέξάνδρας και μονον εκεί.Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ και την Νέα Φιλαδέλφεια όπως και για τον Πανιώνιο,τον Φωστήρα, τον Εθνικό και όλα τα σωματεία που κατήντησαν επαίτες.Με χρηστή διαχείριση και αφού ολοκληρωθεί ο λογιστικός σε βάθος χρόνου έλεγχος να είστε σίγουρος ότι όχι μονο θα υπάρχουν αλλά θα περισσεύουν οι πόροι και έτσι δεν θα υπάρχει κανένας Έλληνας άστεγος και κανένας Έλληνας πεινασμένος σε μια πολύ διαφορετική Αττική

Ε.Δ.: Θεωρείτε αναγκαία την σύσταση περιφερειακής δημοτικής αστυνομίας; 

Π.Κ.: Όχι απλά αναγκαία αλλά επιτακτική .Είναι αδιανόητη και εγκληματική για να μην πω σκόπιμη ,η απόφαση διάλυσης της δημοτικής αστυνομίας.Θεωρείται άμεση προτεραιότητα η επανασύστασή της αλλά με αυξημένες αρμοδιότητες και όχι με ένα μπλοκάκι και στυλό στο χέρι. Εχουμε ήδη καταρτίσει πλήρες πλάνο για την σύσταση και τις αρμοδιότητες που πρέπει να έχει και σε αγαστή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ  να δώσει στον  πολίτη της Αττικής  ένα επιπλέον αίσθημα ασφάλειας.

Ε.Δ.: Τι δυνατότητες υπάρχουν για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών που λυμαίνονται τον τομέα σας; 

Π.Κ.: Οι δυνατότητες είναι πράγματι περιορισμένες καθώς είναι καθαρά ζήτημα της κυβέρνησης.Όμως ,όπως προείπα, με την ΕΛ.ΑΣ στους δρόμους και όχι στα σουπερ μάρκετ να κάνουν τα ψώνια των μεγαλοσχημόνων που υπηρετούν και σε συνδυασμό με την συνεχή παρουσία της περιφερειακής δημοτικής αστυνομίας είναι δεδομένο ότι το παραεμπόριο θα εξαφανισθεί ενώ η βία και η εγκληματικότητα θα περιορισθούν δραστικά.

Ε.Δ.: Πρέπει κατά την γνώμη σας να γίνει έλεγχος στα δημοτολόγια και στις άδειες λειτουργιάς καταστημάτων που κατέχουν λαθρομετανάστες;

Π.Κ.: Πρέπει; Τι λέτε; Είναι από τα πρώτα θέματα που πρέπει να λυθούν άμεσα καθώς άπτεται  ζητημάτων όπως η δημόσια υγεία και φυσικά η τεράστια φοροδιαφυγή που παρατηρείται στα περισσότερα εξ αυτών των καταστήματων.Οφείλω όμως να πω ότι οι μετανάστες οι οποιοί διατηρούν επιχειρήσεις έχοντας ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε.

Ε.Δ.:  Σε περίπτωση που διαπιστωθούν παρατυπίες δημοτικών υπαλλήλων ποιες πρέπει να είναι οι συνέπειες; 

Π.Κ.: Ένας από τους 3 βασικούς άξονες στους οποίους στηρίζονται οι θέσεις μας είναι η εντιμότητα καθώς επιζητούμε η διοίκηση να περάσει σε νέους ανθρώπους με καθαρά χέρια.Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν θα οδηγούνται στον εισαγγελέα.Και να είσθε σίγουρος ότι μόλις τελειώσει ο λογιστικός έλεγχος ακόμη και για την παραμικρή ατασθαλία,ο εισαγγελέας θα έχει πολύ δουλειά!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunenteujh-paulou-ktistakh-upopshfiou-antiperifereiarchh-kentrikou-tomea-at#ixzz31ls56rTm

Exit mobile version