Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι συνιστά Νίκη

από τον Χρίστο Γούδη, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα»

Ο θάνατος από το βόλι άνανδρων, συνιστά νίκη!

Οι φυλακίσεις που σου επιβάλλουν οι δεσμώτες της πατρίδας σου, για τους αγώνες που διεξάγεις ασυμβίβαστος, συνιστούν νίκη!

Οι επιθέσεις των ανώνυμων συμμοριτών που υφίστασαι, όλων αυτών που δεν τολμούν και  ντρέπονται να δείξουνε στο φως, το σκοτεινό, κομπλεξικό κι άμορφο πρόσωπό τους, συνιστούν νίκη!

Οι διώξεις που εξαπολύουν κάθε λογής παρατρεχάμενοι και υποτακτικοί, και κάθε είδους γελωτοποιοί και αυλοκόλακες, που δέχονται να τους ποδηγετούν για να ποδηγετήσουνε το έργο σου, συνιστούν νίκη!

Οι μεθοδεύσεις διαχείρισης της «μάζας» για να την στρέψουν κατεπάνω σου, συνιστούν νίκη!

Τα ουρλιαχτά των διεφθαρμένων εναντίον σου, συνιστούν νίκη!

Το πέπλο της σιωπής που απλώνεται, από τους δουλοπάροικους των τηλεβόθρων, για να επικαλύψουνε την παρουσία σου, συνιστά νίκη!

Οι ψίθυροι των συκοφαντικών γραφίδων του συστήματος, συνιστούν νίκη!

Το να μιλούν συνέχεια για σένα εν τη απουσία σου, τα κάθε καρυδιάς καρύδια, χωρίς εσένα και χωρίς αντίλογο, συνιστά νίκη!

Το να επιδιώκουνε να σου φερθούνε ταπεινά χωρίς ποτέ να καταφέρνουν να σε ταπεινώσουν και να σε λυγίσουνε, συνιστά νίκη!

Το να πορεύεσαι ακλόνητος ενάντια στ’ απόβλητα του οχετού που αναδεύει τα σκουπίδια και τα φρόκαλα στο βορβορώδες διάβα της ροής του, συνιστά νίκη!

Το να κολυμπάς ατάραχος προς την πηγή, αντίθετα στο χείμαρρο του ποταμιού που παρασέρνει με ορμή τα σκύβαλα, τα φύλλα τα ξερά κι όλα τα ψόφια ψάρια, συνιστά νίκη!

Το να τους κάνεις να αφρίζουνε για τις ιδέες σου, συνιστά νίκη!

Το να αλλάζουν χρώμα όταν σε αντικρίζουνε, συνιστά νίκη!

Το ν’ αλαλάζουνε και να πλαντάζουνε, όταν τους πλησιάζεις, συνιστά νίκη!

Το να τους φτύνεις, και να πνίγονται στο σάλιο σου, συνιστά νίκη!

Γιατί η νίκη ήταν, και θα ’ναι πάντοτε και παν’ απ’ όλα, ζήτημα ήθους, ζήτημα ηθικής, ζήτημα στήλης σπονδυλικής, κι αξιοπρέπειας, κι ανθρώπινης υπερηφάνειας. Ποτέ δεν ήταν πρόβλημα αριθμητικής ή και στατιστικής κυριαρχίας.

Η νίκη είναι πάντοτε μια εσωτερική υπόθεσις. Μπορεί να ’χεις νικήσει νίκη μεγάλη και περίοπτη και ένδοξη, ακόμα κι όταν έχεις χάσει.

Πάντως, όταν κάποιες φορές θα τύχει να νικήσεις, έχοντας με το μέρος σου το πλήθος στο βασίλειο των αριθμών, αυτό δεν είναι νίκη, ούτε κέρδος, ούτε θρίαμβος.

Ευθύνη είναι κι υποχρέωση, απέναντι του εαυτού σου κι όλων εκείνων των ανθρώπων, να εκπληρώσεις στο ακέραιο όλα όσα είχες ονειρευτεί γι’ αυτούς, όλους αυτούς που εμπιστεύθηκαν τις τύχες τους σε σένα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ti-sunista-nikh#ixzz323h3dep2

Exit mobile version