Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Tι δίνουν δύο μεγάλες πρεσβείες ως πρόβλεψη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι προβλέψεις από ασφαλείς πηγές για το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα που έχουν στα χέρια τους δύο μεγάλες πρεσβείες μία μεγάλης ανατολικής χώρας και μία “μεσαία” δυτική, αλλά με πολλά συμφέροντα στην Ελλάδα, δείχνουν πραγματική κατάρρευση των δύο κυβερνητικών κομμάτων στις σημερινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Μια κατάρρευση η οποία δεν μπορεί να αποτυπωθεί βέβαια με απόλυτη ακρίβεια σήμερα, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί σε μία εβδομάδα ακριβώς, στις ευρωεκλογές.

Αλλά οι εκτιμήσεις που έχουν στα χέρια τους βάσει της μέχρι στιγμής εικόνας που τους μεταδίδεται από αξιόπιστες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά είναι υψηλότερα 3-5 μονάδες από το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, κινείται σε σαφώς διψήφιο ποσοστό (στον δήμο της Αθήνας περί το 18%!) χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί αυτή την στιγμή η πραγματική δυναμή του (αύριο τέτοια ώρα θα υπάρξουν επαναληπτικές εκθέσεις από τις πρεσβείες οπότε ίσως να έχουμε νεότερη πληροφόρηση) και οι λοιποί απλώς δεν υπάρχουν πλην ΚΚΕ που κρατάει δυνάμεις στα παραδοσιακά “κάστρα” του της τάξης του 7-8%.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι κυμαίνονται αθροιστικά κάτω από 20%…

Στα σημειώματα που συνοδεύουν τις εκτιμήσεις υπάρχει παρεπιπτόντως η ίδια εκτίμηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πιέσει για εκλογές άμεσα. Και ότι την επομένη των ευρωεκλογών έρχεται ανασχηματισμός.

Διάχυτος είναι ο εντυπωσιασμός τους από την επίδειξη εκλογικής δύναμης του Λαϊκού Συνδέσμου, ειδικά σε δήμο Αθήνας, περιφέρεια Αττικής, αλλά και περιφέρεια Πειραιά, εκλογικές “αρένες” που θεωρούν ότι στέλνουν εκλογικό μήνυμα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Exit mobile version