Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποτρέποντας τα σχέδιά τους για τον έλεγχο της παραγωγής και της διατροφής μας

Αποτρέποντας τα σχέδιά τους για τον έλεγχο της παραγωγής και της διατροφής μας

Αρκετά χρόνια τώρα παρατηρείται στο χώρο του εμπορίου σπόρων μια τεράστια συγκέντρωση. Οι αμερικανικές Monsanto και DuPontPioneer, καθώς και η Ελβετική Syngenta ελέγχουν περίπου το 60% του παγκόσμιου εμπορίου σπόρων, ενώ στο σύνολό τους οι 10 μεγαλύτερες  εταιρείες αυτού του είδους ελέγχουν περίπου το 80% του εμπορίου σπόρων παγκοσμίως.

Ο κίνδυνος που δημιουργείται λόγω της συγκέντρωσης αυτής είναι ο έλεγχος των πάντων μέσω του ελέγχου της τροφής. Οι αγρότες, αλλά και το ίδιο το περιβάλλον καλούνται να αντιμετωπίσουν σωρεία προβλημάτων, πέραν των πολιτικών διαστάσεων του θέματος. Οι εταιρείες που προαναφέρθηκαν άρχισαν να καλλιεργούν και να εμπορεύονται υβρίδια και μεταλλαγμένους σπόρους, δαπανώντας ταυτόχρονα μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να πείσουν τους αγρότες για την καλλιέργειά τους.

Για τις εταιρείες το βασικότερο από τα πλεονεκτήματα των υβριδίων είναι το γεγονός ότι οι αγρότες αναγκάζονται κάθε χρόνο να αγοράζουν το σπόρο από αυτές,αφού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον σπόρο της προηγούμενης χρονιάς, μιας και την επόμενη χρονιά θα δώσουν φυτά με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά ή δεν είναι δυνατό να πολλαπλασιαστούν. Με τη μέθοδο αυτή αποκτούν τον έλεγχο των αγροτών μέσω των καλλιεργειών. Το παραπλανητικό με τα υβρίδια είναι οι αντοχές τους στις ασθένειες σε σχέση με τους παραδοσιακούς σπόρους, αφού οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν υβρίδια με τέτοια χαρακτηριστικά. Μας αποκρύπτουν όμως ότι τα υβρίδια αυτά χρειάζονται πλήθος φαρμάκων και λιπασμάτων για να αναπτυχθούν και να διατηρήσουν τις αντοχές τους, γεγονός που τους αποφέρει επιπλέον οικονομικό όφελος. Βέβαια οι επιστήμονες θα μπορούσαν να βρουν μεθόδους αντοχής στις ασθένειες και για τις παραδοσιακές καλλιέργειες όμως δεν το κάνουν και είναι προφανείς οι λόγοι.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ότι οι εταιρείες απέκτησαν ισχυρούς δεσμούς και φιλίες με πολιτικούς με συνέπεια να λαμβάνονται αποφάσεις και να θεσπίζονται νόμοι, οι οποίοι ουσιαστικά σκοπό είχαν να εμποδίσουν τους αγρότες να κρατούν σπόρους. Για παράδειγμα, θέσπισαν κανονισμό που υποχρέωνε τους παραγωγούς σιτηρών να αγοράζουν «πιστοποιημένο» υποτίθεται σπόρο, ώστε να μπορέσουν να λάβουν τις επιδοτήσεις, πράγμα άτοπο, αφού οι επιδοτήσεις σιτηρών ουδεμία σχέση έχουν σχέση με πιστοποιημένους σπόρους.

Το μεγάλο τους κόλπο έφτασε στα πρόθυρα της υλοποίησης τον Μάιο του 2013, διαμέσου των Βρυξελλών, με τον «κανονισμό για το φυτικό αναπαραγωγικό υλικό»,με τον οποίο ουσιαστικά απαγόρευαν την παραγωγή σπόρων και ποικιλιών που δεν ήταν εγγεγραμμένες στον Κοινοτικό Κατάλογο (και στον οποίο δεν γίνεται  ανανέωση σε ετήσια βάση)  από όλους, ακόμη κι από τους ιδιώτες. Η οδηγία αυτή θα απαγόρευε ακόμα και στους απλούς πολίτες να κρατήσουν νόμιμα σπόρους από τα κηπευτικά των  σπιτιών τους. Συνεπώς οι αγρότες θα ήταν αναγκασμένοι να προμηθεύονται τους σπόρους από τις εταιρείες που αναφέρθηκαν στην αρχή.

Στόχος: ο αφανισμός της διατήρησης και καλλιέργειας των παραδοσιακών ποικιλιών δένδρων, σιτηρών και λαχανικών. Σε βάθος χρόνου η ασφάλεια της διατροφής μας θα βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο, αφού θα ελεγχόταν από τις εταιρείες. Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη επιβαλλόμενη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων θα ήταν τεράστια και τέλος ο ίδιος ο αγροτικός πληθυσμός θα ήταν δέσμιος της βούλησης και των σκοτεινών σχεδίων των εταιρειών. Ευτυχώς, προς το παρόν, οι Επιτροπές  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψαν  αυτόν τον κανονισμό.  Σύντομα όμως θα επανέλθουν στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πιθανότατα με αρνητικές εισηγήσεις, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Οι Έλληνες και Ευρωπαίοι εθνικιστές μπορούμε να αντιταχθούμε στα σκοτεινά σχέδιά τους για τον πλήρη έλεγχο της ζωής μας, ακόμη και μέσω της διατροφής. Η δική μας δύναμη και δυναμική είναι ικανή να τους ξεσκεπάσει και να τους σταματήσει! Η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη να δώσει τη δική της μάχη μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα ψέματα τελείωσαν και μαζί μ’ αυτά τέλειωσαν και όλοι όσοι καταδυναστεύουν δεκαετίες τώρα τις ζωές μας με κάθε τρόπο και μέσο,  εντός και εκτός των εθνικών μας συνόρων. Μπορούμε να εμποδίσουμε τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους και να οδηγήσουμε την αγροτική παραγωγή σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους προς όφελος των Ευρωπαϊκών Εθνών!

Κωνσταντίνος Ντάικος
Υποψ. Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apotrepontas-ta-schedia-tous-gia-ton-elegcho-ths-paragwghs-kai-ths-diatrofh#ixzz32FVT8EZC

Exit mobile version