Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνέντευξη του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Χατζάκη, στο defencenet

EΡΩΤ. : Κύριε Χατζάκη, θα ξεκινήσω απ’ τη φωτογραφία σας. Επιλέξατε να φωτογραφηθείτε  προβάλλοντας την εικόνα περισσότερο ενός αθλούμενου, παρά ενός “επιστήμονα”, έτσι όπως συνηθίσαμε την εικόνα του επιστήμονα. Παράλληλα, το βιογραφικό σας αναφέρεται σε πτυχία, μεταπτυχιακά, δημοσιευμένες εργασίες σε ξένα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς κύρους, συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, ξένες γλώσσες.

ΑΠ. : Είναι απλά η απάντησή μου σ’ αυτούς που προβάλλουν ως σωματότυπο-πρότυπο για τον επιστήμονα το αγύμναστο σώμα. Εγώ επιμένω στην αρχή “Νους υγιής εν σώματι υγιή”. Ο επιστήμονας δεν πρέπει να είναι “μονόχνωτος”.

Η ενασχόλησή μου με τις πολεμικές τέχνες και την σκοποβολή, που τελευταία τείνουν να ενοχοποιηθούν και τα δύο, ως εγκληματική συμπεριφορά, αποτελεί σημαντικό μέρος της ζωής μου, παράλληλα με την επιστημονική μου δραστηριότητα.

Το ίδιο ισχύει και με την εν γένει πνευματική μου καλλιέργεια. Η λογοτεχνία και η φιλοσοφία είναι αγαπημένα μου πεδία μελέτης. Καταθέτω συχνά τους προβληματισμούς μου υπό μορφή στίχων, τόλμησα να εκδώσω την πρώτη μου ποιητική συλλογή και έπαιζα για χρόνια και μέχρι πρόσφατα μπάσο σε μουσικό συγκρότημα. Για την ακρίβεια θα έπαιζα ακόμη αν δεν με απέβαλλαν λόγω της συμμετοχής μου στη Χρυσή Αυγή.

ΕΡ. : Παίρνοντας αφορμή απ’ το τελευταίο, την αποπομπή σας από μουσικό συγκρότημα για ιδεολογικούς λόγους, δεν φοβάστε πως θα πληρώσετε βαρύ τίμημα και σ’ ό,τι αφορά την επιστημονική σας σταδιοδρομία μ’ αυτή την υποψηφιότητα;

ΑΠ. : Θα σας το πω όσο πιο απλά γίνεται :

Θα κάνω αυτό που πρέπει κι’ ας γίνει ο,τιδήποτε. Η συμμετοχή μου στη Χρυσή Αυγή μου έχει προσφέρει κορυφαίες εμπειρίες συγκίνησης, με έχει διδάξει την αξία του “εμείς” σε σχέση με το “εγώ” δίνοντας στη ζωή μου ένα ανώτερο νόημα. Έχω δώσει κι’ έχω εισπράξει συντροφικότητα, αλληλεγγύη, αυταπάρνηση, από απλούς, όπως κι’ εγώ, ανθρώπους, που μόνο μέσα από τον αγώνα για την πατρίδα και την κοινωνία μπορούν να εκδηλωθούν.

ΕΡ. : Απ’ το οικογενειακό σας περιβάλλον, ποιές ήσαν οι αντιδράσεις για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα ;

ΑΠ. : Ο πατέρας μου δυστυχώς δεν βρίσκεται εν ζωή. Έφυγε πρόωρα. Αλλά πρόλαβε να μου διδάξει την συνέπειά του στον όρκο του Ιπποκράτη, ως γιατρός, αλλά και την ανάγκη του ανθρώπου να διάγει έντιμο βίο, μέσα απ’ το προσωπικό του παράδειγμα. Η μητέρα μου, που είναι συνταξιούχος πλέον γιατρός, έπραξε το ίδιο.

Βέβαια είναι και μητέρα και το μητρικό φίλτρο λογικό είναι να γεννά, ως άμυνα, το φόβο για το παιδί της, εν μέσω των διώξεων που υφίσταται το Κίνημα και την στοχοποίησή μας από ποικίλους εχθρούς, ειδικά στο Ηράκλεο της Κρήτης, όπου το …έδαφος δεν είναι και τόσο πρόσφορο για τους Εθνικιστές, για να μιλήσω με βιολογικούς και περιβαλλοντολογικούς όρους που είναι και το επιστημονικό μου αντικείμενο.

Όμως μου συμπαραστέκεται πλέον ψυχικά κι’ αυτό είναι μια μικρή, αλλά με βαρύνουσα σημασία, νίκη για μένα. Ακόμη και στο ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, παρά το αρχικό “μούδιασμα”, βρήκα σιγά-σιγά συμπαράσταση. Οι προκλήσεις, άλλωστε, δεν είναι πεδίο υποχώρησης, αλλά πεδίο δράσης.

ΕΡ. : Πώς, θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρειε σε περίπτωση εκλογής σας στο ευρωκοινοβούλιο ;

ΑΠ. : Η εκλογή δεν είναι αυτοσκοπός για έναν εθνικιστή. Ούτε αρμόζουν σ’ εμάς τα πολιτικάντικα “θα”.

Επιθυμώ απλά να θέσω στην υπηρεσία της πατρίδας και του Κινήματος τις όποιες γνώσεις διαθέτω και την εμπειρία μου από τις σπουδές μου στο εξωτερικό και ειδικά να συμβάλλω στη σύσφιξη των σχέσεων του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών με τα άλλα ευρωπαϊκά εθνικιστικά Κινήματα, η δράση των οποίων χρόνια τώρα αποτελεί αντικείμενο μελέτης μου και θεωρώ ότι γνωρίζω τα συμβαίνοντα στο εσωτερικό τους σε ικανοποιητικό βαθμό.

ΕΡ. : Το όνομά σας είναι, λόγω αλφαβητικής σειράς, τελευταίο στο ευρωψηφοδέλτιο. Όταν δεν ίσχυε η σταυροδοσία, αυτή η θέση θεωρείτο τιμητική. Σημαίνει κάτι αυτό ;

ΑΠ. : Σ’ εκείνη την περίπτωση, η τιμητική θέση σίγουρα δεν θα ανήκε σε μένα. Μην με ρωτήσετε όμως σε ποιον ανήκει δικαιωματικά, θα δυσκολευόμουνα να απαντήσω.

ΕΡ. : Αν σας ζητούσα να κλείσετε αυτή τη συνέντευξη με μια όσο το δυνατόν μικρότερη, αλλά ολοκληρωμένη, πρόταση, τι θα λέγατε ;

ΑΠ. : Ζήτω η Νίκη !

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunenteujh-tou-upopshfiou-eurwbouleuth-ths-chrushs-aughs-michalh-chatzakh-s#ixzz32eez02fj

Exit mobile version