Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από την ψοφοδεξιά στην Κύπρο: Ό,τι και να κάνουν λίγες ώρες μείνανε…

Παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από την ψοφοδεξιά στην Κύπρο: Ό,τι και να κάνουν λίγες ώρες μείνανε...

Σήμερα διεξάγονται οι Ευρωεκλογές για τους Έλληνες πολίτες που ζουν σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι οι εν Κύπρο κατοικούντες Έλληνες πολίτες ψηφίζουν σήμερα παρά το γεγονός ότι η Κύπρος είναι Ελλάδα.

Παρόλα αυτά αυτό δεν εμπόδισε τη Νέα Δημοκρατία να προβεί σε σαφέστατες παρανομίες, παραβιάζοντας ευθέως την εκλογική νομοθεσία, σε αγαστή συνεργασία με το κράτος των δοσίλογων του Ανα(ν)στασιάδη.

Συγκεκριμένα, στο εκλογικό κέντρο Λευκωσίας υπήρχαν αυτοκίνητα και τραπεζάκια με εκλογικό υλικό υποψηφίου της ψοφοδεξιάς. Στο σημείο βρέθηκαν συναγωνιστές του Ε.ΛΑ.Μ. που απαίτησαν την εφαρμογή του νόμου.

Παρά το γεγονός ότι ήτο απαραίτητη  η διακοπή της εκλογικής διαδικασίας, η επέμβαση της αστυνομίας ήταν εξαιρετικώς καθυστερημένη και περιορίστηκε στο να απομακρύνει τα άτομα που παρέβαιναν το νόμο, χωρίς να τους συλλάβει, ως όφειλε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο λόγος της καθυστέρησης ήταν η πρόξενος της Πρεσβείας, που δημιουργούσε κώλυμα στην αστυνομία, έτσι ώστε οι αντιπρόσωποι της ψοφοδεξιάς ΝΔ να μοιράσουν όσο το δυνατόν περισσότερο προεκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια. Αυτό ως απόδειξη ότι η ΝΔ έχει καταντήσει το ελλαδικό κράτος παρδαλό και πρόστυχο προεκλογικό περίπτερο της.

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε και το άρθρο της εκλογικής νομοθεσίας που παραβιάστηκε«Κατά την ημέρα διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, των ευρωεκλογών ή των δημοψηφισμάτων, καθώς και την παραμονή αυτής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική και εντύπων, μετάδοση εκπομπών και μηνυμάτων προεκλογικού περιεχομένου.»

Ας γνωρίζουν οι υπάλληλοι της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά ότι οι παραβιάσεις του νόμου δεν θα σώσουν τη χουντάρα τους, αλλά μοναχά θα επιβαρύνουν την θέση τους, την ημέρα της κρίσεως. Λίγες ώρες μείνανε… 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/parabiash-ths-eklogikhs-nomothesias-apo-thn-psofodejia-sthn-kupro#ixzz32emKK1TK

Exit mobile version