Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απάντηση στον παραμυθά των Η.Π.Α.

Απάντηση στον παραμυθά των Η.Π.Α.

Σκοπός ενός δημοσιογράφου είναι να υπηρετεί την αλήθεια. Να συλλέγει πληροφορίες και να παρουσιάζει τις ειδήσεις αμερόληπτα και αντικειμενικά.

Χθες διαβάζοντας ένα άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για την Χρυσή Αυγή, ειλικρινά, έμεινα έκπληκτος από την ποσότητα εμπάθειας και την χλεύης που μπορεί να αποτυπώσει ένας άνθρωπος σε λίγες γραμμές.

Ένα σωστό δημοσιογραφικό άρθρο πρέπει να στερείται επιθέτων, χαρακτηρισμών και προσωπικών απόψεων. Απόψεις στα Μέσα πρέπει να εκφράζονται μόνο από επιστήμονες και ειδικούς, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα και με τρόπο  που να βοηθά τον εποικοδομητικό διάλογο.

Ο κύριος Ιγνατίου όμως επέλεξε να ξεσκίσει την δημοσιογραφική δεοντολογία και σε ένα υποτιθέμενο δημοσιογραφικό άρθρο κατάφερε να συμπτύξει όλα όσα δεν πρέπει να κάνει ένας δημοσιογράφος.

Εγώ θα σταθώ, όμως, στα ψέματα όμως που έγραψε για τον υποτιθέμενο Κύπριο φοιτητή αφού τυχαίνει να έχω καταγωγή από την Κύπρο και τα τελευταία 6 χρόνια να ζω μόνιμα στην Αθήνα. Έτσι γνωρίζω προσωπικά όλους τους Κύπριους που δραστηριοποιούνται στην Χρυσή Αυγή και ειδικά στις Τοπικές Οργανώσεις της. Έτσι μπορώ μετά βεβαιότητας να εξάγω το συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος Κύπριος φοιτητής δραστηριοποιείται στην σφαίρα φαντασίας του κύριου Ιγνατίου και όχι στην Χρυσή Αυγή.

Συμπαθητικές ιστοριούλες που γράφονται απλά για να γεμίζουν τις σελίδες και για να δημιουργούν εντυπώσεις μπορεί να γράψει ο οποιοσδήποτε αλλά αυτομάτως στερείται του δικαιώματος να προσδιορίζεται ως δημοσιογράφος.

Ανδρέας Γιαλλουρίδης
Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apanthsh-ston-paramutha-twn-h.p.a#ixzz32zihLYP8

Exit mobile version